phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Steun bij verlies

Wereldlichtjesdag op begraafplaats Iepenhof

Zondag 11 december staat begraafplaats Iepenhof in het teken van Wereldlichtjesdag, ofwel de ‘Dag van het overleden kind’. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Precies om 19.00 uur steken wij een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat er gedurende 24 uur een golf van licht, ter herinnering aan alle overleden kinderen. Een vorm van troost voor iedereen die een kind verloor en daarbij kan ervaren dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Programma

We nodigen u van harte uit om op zondag 11 december 2022 naar begraafplaats Iepenhof te komen. ’s Avonds verlichten we daar de paden, waardoor er een warme en intieme sfeer ontstaat. 

Locatie: Begraafplaats Iepenhof. Volg de route “Ingang Familiekamers”, het pad zal verlicht zijn. Er is mogelijkheid om te parkeren op de parkeerplaats nabij Iepenhof. 

  • 17:30 - 18:00 uur Inloop
  • 18:00 - 18:30 uur Ontvangst met soep en broodjes 
  • 18:35 - 18:55 uur Buiten verzamelen waarna woorden van troost en een gedicht worden voorgedragen.
  • 19:00 - 19:05 uur Aansteken herdenkingskaars
  • 19:05 - 20:00 uur Ruimte tot gedenken op Iepenhof en/of mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

In verband met de catering vinden wij het prettig een indicatie te hebben van het aantal aanwezigen. Wij vragen u vriendelijk uw aanwezigheid middels onderstaand formulier kenbaar te maken. Ook zonder aanmelding bent u zondag 11 december van harte welkom!

Kinderen van Iepenhof

In 2021 deden Norma en Jasper, zelf ouders van twee overleden kindjes, een oproep om in contact te komen met andere lotgenoten. Ze wilden de kinderen een stem geven en de ouders vragen hoe ze omgaan met hun verdriet. Die verhalen hebben ze gebundeld in een boek, genaamd De kinderen van Iepenhof. "We denken dat dit veel mensen kan helpen. De opbrengst schenken we aan een goed doel gericht op kinderen."

Door dit mooie initiatief van Norma en Jasper is het idee ontstaan om mee te doen aan Wereldlichtjesdag. De Laatste Eer heeft hen gevraagd in aanloop naar het aansteken van de herdenkingskaars een gedicht voor te dragen. 

De Troosttuin

Onze Troosttuin biedt troost aan ouders die een kind hebben verloren, ook aan ouders van een stil geboren baby of ouders die hun kindje verloren zijn door een miskraam. Hun verdriet is groot en ze missen vaak een plek om naar toe te gaan. Ook ouderen die vroeger afscheid hebben moeten nemen van een kindje bieden we graag troost in de Troosttuin.

In de Troosttuin is plek voor verdriet, voor troost, voor steun, voor kleur en verwondering. Het kunstwerk in de Troosttuin staat symbool voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind.