phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Fonds van Vooruitbetaling

Een veilige voorziening voor de kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart zijn natuurlijk erg afhankelijk van uw wensen. Wilt u zeker weten dat er voldoende geld beschikbaar is op het moment dat u of een van uw gezinsleden overlijdt? Dan adviseren wij u om tijdig een bedrag opzij te zetten in ons Fonds van Vooruitbetaling. Iedereen is welkom om een rekening te openen, wij hanteren geen maximale leeftijd of medische eisen. Uw gespaarde geld is bestemd voor een afscheid dat helemaal aansluit bij uw persoonlijke wensen.
"Het is een geruststelling dat ik bij De Laatste Eer de invulling van mijn uitvaart zelf bepaal."

U kunt op elke leeftijd starten en er zijn geen medische eisen

Het kan verstandig zijn om een bedrag voor de kosten van uw uitvaart opzij te zetten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen in het Fonds van Vooruitbetaling van De Laatste Eer. U kunt op elke leeftijd starten en u bent flexibel in uw inleg. Bovendien ontvangt u jaarlijks rente over de inleg op uw depositorekening. 

Het Fonds van Vooruitbetaling is iets anders dan een verzekering. U zet een bedrag opzij voor uw uitvaart in een fonds, u ontvangt jaarlijks rentebijschrijving over uw inleg en heeft zo een bedrag opzij staan dat u in z'n geheel naar wens kan besteden aan de uitvaart.

Voordelen van het Fonds van Vooruitbetaling

  • Er worden geen leeftijds- en/of gezondheidsvragen gesteld.
  • Uw vermogen voor de uitvaart groeit; u ontvangt jaarlijks rente over uw inleg.
  • U legt zoveel en zo snel in als u zelf wilt.
  • U bepaalt zelf hoe u het geld aan uw uitvaart bij De Laatste Eer besteedt.

Fonds van Vooruitbetaling

De Laatste Eer tracht met een effectenportefeuille op een zeer verantwoorde wijze een passend en hoger rendement te behalen voor haar deposanten. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn: neutraal en duurzaam beleggen. Er wordt belegd in stabiele beleggingsfondsen, zodat een maximale spreiding is gegarandeerd met een beperkt risico. Er wordt slechts een gedeelte van de ingelegde gelden van het fonds belegd. De inleg blijft voor 100% gegarandeerd.

Vanzelfsprekend wordt ook duurzaam belegd, met andere woorden, er wordt niet belegd in fondsen die op welke wijze dan ook te maken hebben met bijvoorbeeld kinderarbeid of de wapenindustrie.
De Voorwaarden van het Fonds van Vooruitbetaling kunt u hier bekijken.

Alleen voor leden van De Laatste Eer

Het fonds staat alleen open voor leden van De Laatste Eer. U kunt het gewenste bedrag naar wens in één keer of in termijnen storten (minimumbedrag van € 10 per storting), waarna jaarlijks de rente wordt bijgeschreven. U bepaalt zelf hoeveel en wanneer dit bedrag wordt gestort.

* Het Fonds van Vooruitbetaling is een onderdeel van Coöperatieve Uitvaartverzorging De Laatste Eer U.A., dus geen bank. Het ‘depositogarantiestelsel’ is niet van toepassing. De beleggingen zijn risicomijdend en ethisch verantwoord en hebben een laag risicoprofiel. De vereniging maakt voor de beleggingen gebruik van een professionele organisatie.

Ook deelnemen in het Fonds van Vooruitbetaling? Meld u direct aan