phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Herinneringen maken waar de toekomst stopt

Troosttuin

Met de Troosttuin creëert De Laatste Eer een plek die troost biedt aan ouders die een kind verloren hebben. Een mooie kleurrijke plek op begraafplaats Iepenhof in Delft. Het thema van de Troosttuin is de vlinder. In de Troosttuin staat een monument dat symbool staat voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind, een ontwerp van kunstenaar Tobias Rothe.

De filosofie van de Troosttuin

De Troosttuin biedt troost aan ouders die een kind hebben verloren, ook aan ouders van een stilgeboren baby of ouders die hun kindje verloren zijn door een miskraam. Hun verdriet is groot en ze missen vaak een plek om naar toe te gaan. Ook ouderen die vroeger afscheid hebben moeten nemen van een kindje bieden we graag troost in de Troosttuin.

In de Troosttuin is plek voor verdriet, voor troost, voor steun, voor kleur en verwondering. Het kunstwerk in de Troosttuin staat symbool voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind.

Een vlinderplek in de Troosttuin?

Ouders kunnen een persoonlijke glazen vlinder kopen en laten plaatsen op het monument. De vlinders worden gemaakt door glaskunstenares Brenda Bleijenberg en worden altijd geleverd als set: een vlinder voor op het monument en een kleine vlinder op een steen voor thuis. Onder de vlinder in het monument kunnen wij een naamplaatje bevestigen.

De prijs van een vlinderset, inclusief een plek op het monument, een naamplaatje en een vlinder voor thuis is 300,--

De vlinders zijn handgemaakt. Iedere vlinder is uniek en ze zijn in verschillende mooie kleurencombinaties leverbaar.

Hebt u interesse? Stuur een email naar info@begraafplaatsdelft.nl of bel (015) 205 23 00. Wij nemen dan contact met u op. We maken een afspraak voor het uitzoeken van een vlinder en in overleg bepalen we een moment voor het plaatsen van de vlinder.

 

Voorbeeld glazen vlinders Troosttuin

Gespecialiseerd team voor een kinderuitvaart

De Laatste Eer heeft een team uitvaartverzorgers gespecialiseerd in het creëren en begeleiden van een mooi persoonlijk afscheid voor ouders die een kind verloren hebben. Een afscheid dat een mooie herinnering wordt waaruit je in de toekomst kracht kunt putten.

Onze kinderuitvaartspecialisten zijn telefonisch te bereiken via (015) 251 11 88 of via de mail info@de-laatste-eer.nl.