phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Herinneringen maken waar de toekomst stopt

Troosttuin

Met de Troosttuin wil De Laatste Eer een plek creëren die troost biedt aan ouders die een kind verloren hebben. Een mooie troostrijke plek op begraafplaats Iepenhof in Delft. Het thema van de Troosttuin is de vlinder, symbool voor het overleden kind. In de Troosttuin staat een monument dat symbool staat voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind, een ontwerp van kunstenaar Tobias Rothe.

De filosofie van de troosttuin

Met de Troosttuin willen wij troost bieden aan ouders die te maken hebben (gehad) met het zichtbaar of onzichtbaar verlies van een kind. De Troosttuin is ook bedoeld voor ouders van een stilgeboren baby of ouders die een miskraam hebben ervaren. Hun verdriet is groot en ze missen vaak een plek om naar toe te gaan. Ook ouderen die vroeger hun kind verloren hebben of afscheid hebben moeten nemen van een levenloos geboren kindje bieden we graag troost in de Troosttuin. In de Troosttuin is plek voor verdriet, voor troost, voor steun, voor kleur en verwondering. Het kunstwerk in de Troosttuin staat symbool voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind.

Een vlinderplek in de troosttuin?

Ouders kunnen een persoonlijke glazen vlinder kopen en plaatsen in de troosttuin. De vlinders worden gemaakt door glaskunstenares Brenda Bleyenberg.

Onder de vlinder kan een naamplaatje worden geplaatst. De vlinders zijn in verschillende mooie kleurencombinaties leverbaar. Je kunt hiervoor een afspraak maken.

Reserveer jouw vlinder door een email te sturen naar info@de-laatste-eer.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging en wij nemen contact met je op. Binnenkort volgen meer details.

 

Voorbeeld glazen vlinders Troosttuin

Gespecialiseerd team voor een kinderuitvaart

De Laatste Eer heeft een team uitvaartverzorgers gespecialiseerd in het creëren en begeleiden van een mooi persoonlijk afscheid voor ouders die een kind verloren hebben. Een afscheid dat een mooie herinnering wordt waaruit je in de toekomst kracht kunt putten.

Onze kinderuitvaartspecialisten zijn telefonisch te bereiken via (015) 251 11 88 of via de mail info@de-laatste-eer.nl.