phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Over Arno

Mijn naam is Arno, ik werk al meer dan 12 jaar als uitvaartverzorger bij De Laatste Eer. Ik kom oorspronkelijk uit de luchtvaart. Als steward zorgde ik voor de passagiers en gaf ze een aangenaam verblijf aan boord. Ook als uitvaartverzorger zorg ik voor mensen, natuurlijk wel op een hele andere manier, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Verzorgen en ontzorgen is de essentie. Dat zit in mij.
Hoe verdrietig de situatie ook is, met humor probeer ik toch altijd het ijs te breken.
Arno

Elke keer weer anders

Als ik een uitvaart regel ga ik altijd open bij de familie naar binnen, want er is elke keer weer iets wat anders is. Omdat ik dit werk al lang doe, ben ik er goed in geworden om situaties in te schatten. Ik krijg in mijn werk met veel verschillende mensen te maken, daardoor heb ik geleerd om me altijd aan te passen. Ik ga met iedereen gelijkwaardig om. In de afgelopen 12 jaar heb ik veel gezien en heel wat mensenkennis opgedaan. Maar het is en blijft een uitdaging om mensen blij te maken met hoe ze afscheid nemen van een dierbare. Het geeft mij veel voldoening als ik dat voor ze kan betekenen. Mijn motto is, blijf zo dicht mogelijk bij jezelf en speel geen rol, mensen voelen dat aan. Als je maar lang genoeg jezelf blijft word je vanzelf bijzonder, dat vind ik van mijzelf ook. 

Een grapje brengt luchtigheid

Wat ik het mooiste vind aan mijn vak is het contact met mensen. Ik blijf op de achtergrond, want ik heb natuurlijk niet de hoofdrol. Ik geef mensen advies en een duwtje in de goede richting, dat vind ik heel mooi. Hoe verdrietig de situatie ook is, met humor probeer ik toch altijd het ijs te breken. Ik merk dat mensen door een beetje luchtigheid wat rustiger worden. Ik probeer ze altijd het gevoel te geven dat ze me 100 procent kunnen vertrouwen, dat is wat ik wil. Dat zit in mijn zijn. 
 

Wilt u een melding doen van een overlijden? Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer: (015) 251 11 88.