phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
aa
BB

Peter Lupker

-
Strooi uit mijn as
naar alle winden.
Zodat wat eens mijn lichaam was
de weg kan vinden
naar alles wat het eens beminde
naar wolk en zee
en zich daarmee verbinden.

Uitvaartinformatie

Er is gelegenheid tot afscheid nemen in de rouwkamer van crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op donderdag 23 februari van 18.30 tot 19.15 uur.

De plechtigheid voorafgaande aan de crematie zal plaatshebben in de aula van crematorium Iepenhof op bovenstaand adres, op vrijdag 24 februari om 15.00 uur. 

Peter hield van kleurige bloemen.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Peter Lupker

Deel deze pagina
Lieve Peter

Lieve Peter het is een raar idee je nooit meer te zien op de verjaardagen bij Mark en Faye. Je was zo’n lief mens altijd geïnteresseerd in een ander met altijd een vriendelijk woord Ik ga je erg missen Liefs Joke 

Joke van Noort
Herinneringen

De mooiste herinnering die ik heb aan Peter is dat toen mijn moeder ging verhuizen en ik in mijn eentje naast Peter woonde, Peter mij elke maandag een heerlijke gehaktbal kwam brengen. Daarnaast had Peter altijd een oprechte interesse in mijn dochter Kyara, wat ik echt heel erg waardeerde aan Peter.

Alexander

Lieve Peter 

die laatste  10 weken van je  leven in de hospice...

je ging steeds verder achteruit dat was  triest en echt niet fijn .

maar wij zijn blij dat wij al die weken bij je mochten zijn 

het is goed zo!

goede reis en tot ooit ...........

 

liefs Ed en Marloes 

Lieve Piet

Wat zal ik je gaan missen. 
Al onze momenten samen, de gesprekken die ik in volle vertrouwen met jouw had. 
De momenten in de hospice. Ondanks je ziekte toch nog humor op zijn tijd. 

Blij dat ik er voor je kon zijn. 
Het ga je goed lieverd. 
Voor altijd in mijn hart. 

Margriet
Lieve Piet

Wat zal ik je gaan missen. 
De fijne gesprekken die we soms hadden, wat altijd vertrouwd aan voelde. Ondanks je ziekte bleef je toch je humor houden. 
Dank je dat er altijd voor me was. 
 

Voor altijd in mijn hart

Liefs Margriet
Sterkte gewenst

Mijn vader, Ronald Lupker was een broer van Peter, helaas mocht onze vader maar 41 jaar worden. Peter was onze oom en vooral ik (Sabrina) heb als kind en jong volwassene fijne en warme herinneringen aan hem. Aan zijn prachtige ingerichte huis aan de Westvest waarbij wij als kleine kinderen de strepen volgde van het Mondriaan kleed op de vloer en daarna bij de Krakeelpolderweg met de badkamer met rode tegels. Altijd in voor een grapje. En standaard een kam door z’n haar heen halen als hij van buiten kwam. Vaak gingen Peter en ik samen naar oma Lupker en samen haar boodschappen doen. Een hoop foto’s heb ik nog liggen aangezien onze moeder 17 oktober 2021 ook is overleden, mooie herinneringen om terug te zien van vervlogen tijden. Wij schrokken dan ook erg om de rouwadvertentie voorbij te zien komen. 
Wij willen via deze weg de nabestaande en allen die Peter liefhadden heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. 
 

Liefs Sabrina,Rianne en Desmond

Sabrina Sluijtman-Lupker
Vaarwel Peet

Nu je deze wereld heb verlaten, zullen we gaan missen.  Nooit meer samen met Thijs op visite komen. De vakantie verhalen,  die je samen met Thijs heb gemaakt. Er valt een stilte die niet meer opgevuld kan worden door jou. Je was voor mij, me grote broer. Wat was je trots op ons toen we gingen trouwen. Ge en ik zeggen Vaarwel zwager en broer

Ge en Rene
In ons hart

Lieve Peter,

wat is het een groot gemis dat je er niet meer bent. Maar we weten dat het goed is zo, voor jou. Gelukkig hebben we heel wat fijne herinneringen om aan terug te denken.
Je zit voor altijd in ons hart. 
we houden van je.

liefs van ons. 

Mark, Faye, Mia en Aiden
Peter

1 januari 1970 ging ik werken bij drukkerij Van der Drift, uitgever van o.a. de Delftse Post. "Vlakdrukmonteur" werd er gevraagd in de advertentie waar ik op gesolliciteerd had, iemand die creatief is en kan tekenen, dat leek mij wel wat. Meneer van der Drift vertelde mij wat de bedoeling was en wilde het wel proberen met mij. 

Op de afdeling Kleinmontage kreeg ik een werkplek plus een collega die mij de beginselen van vak bijbracht. Het materiaal dat we daar verwerkten waren afdrukken van het zetsel op papier gezet via een proefpersje, dat door een opening in de muur met bijbehorende kopij naar binnen werd geschoven. Nadat de inkt via een heater gedroogd was, niet te lang want dan vloog het papier in de brand, werd het door de Kleinmontage verwerkt. 

Het zetsel waar de afdrukken van werden gemaakt werd o.a. samengesteld door de zgn Handzetters. 

Later is mij duidelijk geworden dat ik in een heftige periode van de grafische wereld terecht was gekomen. Er werd afscheid genomen van het lood, we gingen over op papier als een soort tussenstation naar de volledig digitale verwerking. 

Peter Lupker was één van die handzetters. Nadat het lood van de Koornmarkt verdween was ook de plek van Peter achter de zetkast verdwenen. Peter werd gevraagd voor de correctie, een afdeling met de belangrijke taak elke advertentie te beoordelen op taalgebruik en uitvoering conform de wens van de adverteerder. Veel jaren heeft Peter zich verdienstelijk gemaakt en gezorgd dat de advertenties correct in de krant kwamen. Vele jaren heb ik samengewerkt - op de Koornmarkt bij van der Drift later in Plaspoelpolder bij Sijthoff - met Peter, die altijd op een voorzichtige manier benaderd moest worden, hij kon nog wel eens ongenuanceerd uit de hoek komen. 

Na zijn dienstverband heb ik nog een paar keer onverwachts contact met Peter gehad, hij was veranderd, open en vriendelijk kwam hij over. Ik heb hem en zijn vriend nog een keer in de tram ontmoet waarbij beiden zeer relaxed  overkwamen. Ik vindt het fijn te weten dat Peter, zie ook de tekst uit het overlijdensbericht, de jaren na zijn dienstverband heel gelukkig was. 

Veel sterkte, vriend Thijs en familie van Peter, toegewenst.

Eduard 't Hart

Peter zoals ik hem herinner. Op 1 april 1978 bij hem op de afdeling werkvoorbereiding van Drij. van der Drift gaan werken. Peter was een leuke collega en een fijn mens.

Rust zacht Peter.

Frank Beeloo
Lieve Peter

Lieve Peter,

Wat hebben we gelachen, eerst op de Koornmarkt later in de Plaspoelpolder.

Hele mooie herinneringen aan jou, rust zacht.

Heel veel sterkte Familie en Vrienden.

Joke Landtman
Wij missen je!

Lieve Peter,

Het is een gek besef dat je er niet meer bent.. Je zit voor altijd in onze gedachten! We zullen nooit jouw humor en fijne gesprekken vergeten. Je was altijd geïnteresseerd in ons werk, de verhuizing naar Engeland en gaf altijd complimentjes. Lieve Peter, rust zacht en kijk daarboven rustig mee met wat we allemaal nog gaan doen hier :) 

Alle liefs xx

Angela & Max

 

 

Angela & Max