phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
afb
afb

Johan Wijbenga

-
Het leven
Het leven is als fietsen,
meestal voor de wind, soms tegenwind, soms regen.
Je moet de trappers draaiend houden,
realiseren dat fietsen veel gelijkenis met het leven vertoont.
Zonneschijn, donkere wolken, mooie omgeving.
Je hoofd leeg fietsen.
Het leven onder de trapper houden,
gewoon doorrijden tot aan de streep!
Ik heb mooie fietstochten gemaakt,
een mooi leven gehad.
Het is goed zo.

Uitvaartinformatie

Graag nodigen wij jullie uit om samen met ons afscheid te nemen van Johan op donderdag 23 maart om 13.30 uur in de aula van crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 in Delft.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Johan Wijbenga

Deel deze pagina
Groot verlies

Aan de tijd dat ik deel heb mogen uitmaken van jullie gezin heb ik heel veel mooie en warme herinneringen. Zo kan ik mij ook nog goed herinneren dat Johan ons naar een concert in Zwolle bracht in de Lada. Zowel Johan maar zeker ook Hennie, altijd behulpzaam en zeer liefdevol. Tevens herinner ik mij nog de open dag bij Siemens en de brandweer pakken en helmen die hij voor ons had geregeld voor een feest waarmee wij gewonnen hadden. Het reisje met de bus naar Parijs en schaatsen naar Maassluis (wellicht mijn grootste sportieve prestatie ooit). Iedere keer als ik met de vrachtwagen over de dijk bij het IJsselmeer rij heb ik regelmatig aan Johan gedacht wat een eind dat is op de fiets... 

Ik wil jullie via deze weg allemaal ontzettend veel sterkte wensen met het grote verlies van deze lieve man. 

Marco Bruggeman
Gecondoleerd

Beste Hennie en (klein-) kinderen,

we willen jullie van harte condoleren met het overlijden van Johan. We wensen jullie heel veel sterkte bij het hem te moeten missen.

Met hartelijke groet,

 

Eric en Marieken Boer

Kooltuinmolensloot

Eric en Marieken Boer
Johan Wijbenga

Meer dan 50 jaar was Johan lid van het Christelijk Prinsenstad Mannenkoor. Daar heb ik hem leren kennen als een aimabel man met een groot hart. Het was helaas wegens gebrek aan mannen dat het koor moest worden opgeheven in 2016.

Henny en (klein)kinderen wees gecondoleerd door (voorheen) de secretaris Simon Huisman.

P.S.

Helaas kan ik niet aanwezig zijn bij de rouw bijeenkomst.

Simon Huisman
Gecondoleerd met het verlies van Johan

Hennie, Daniël en verdere familie,

Johan heb ik leren kennen via Daniël die vele jaren mijn collega is geweest.

Een betrokken vader die alles voor zijn zoon deed. Een sportieve man die hield van grote afstanden fietsen. Op feestjes en partijtjes van het dagverblijf waar Daniël en ik werkten hebben we vaak een woordje gewisseld. Ook in de stad of bij Ikea, kwam ik Daniël vaak tegen met pa en ma en ook dan was er altijd even contact en tijd voor een praatje. Helaas is het de laatste jaren slechter gegaan met de gezondheid van Pa en moesten jullie al een beetje afscheid van elkaar nemen. Nu is hij er niet meer en dat zal ongetwijfeld een grote leegte achterlaten. Ik wens jullie veel sterkte met het verlies en kom donderdag zeker afscheid nemen en persoonlijk condoleren.

Mary

Johan was zeer geliefd in het toerfietspeloton van RTFC. Altijd vriendelijk, behulpzaam en nooit te beroerd om het 'zware kopwerk' te doen. Ook lange afstanden schuwde hij niet zoals rondom het IJsselmeer. In zijn laatste jaren als actief fietser begeleidde hij vaak de seniorengroep. Ook heeft hij jarenlang als stuurman op de tandem aan blinde en slechtziende mensen de gelegenheid gegeven om buiten te kunnen fietsen. Echt een sociale fietser, op wie je kon bouwen !

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Namens het bestuur van toerfietsclub RTFC Delft 73, Rob Koks, secretaris

Bestuur toerfietsclub RTFC Delft 73
My Opa

lieve opa, het is moeilijk voor te stellen dat we niet de kans hebben gehad om afscheid van je te nemen omdat we in Australië zijn, ik zal je voor altijd missen en ik kan niet wachten om mijn dochter Kaia alles over je te vertellen. bedankt dat je mijn opa bent en me mijn moeder hebt gegeven. ik houd zo veel van je
 

dear opa, its hard to think we didnt get the chance to say goodbye to you because we're in australia, i will miss you forever and i cant wait to tell my daughter kaia all about you.

thank you for being my opa and giving me my mum. 

i love you so much 

Keira, Bryce & Kaia
Als ik aan Johan denk.

Dan denk ik aan de mooie en fijne fietstochten samen en in groepsverband, de gesprekken die we hadden en levens ervaringen die Johan deelde. Voor iedereen klaar staan, een band plakken of zijn eigen reserve band aanbieden. De hulp die hij voor iedereen had, liet hij vaak boven zijn eigen belang voor gaan. Denk ik aan Johan, dan denk ik wat een groot en mooi  mens was jij.

Hennie, kinderen en klein kinderen, veel sterkte de komende tijd. 

 

 

Arwin de Vetten
Voor mijn liefste papa

Voor mijn liefste papa 

Ik heb Altijd over je gepraat 

als Ik iemand zag in mijn winkel met fiets benen 

heb Ik Altijd met veel trots over jou gesproken 

hoe ver je Altijd fietsen en Zo lang en hoe trots Ik Altijd was

en oma die Altijd toch nog even wat voor de fiets zal kopen

De reisen dat we Altijd gedaan hebben  als een familie 

en de Vader jij altijd was nooit boos veel Gewerkt en voor ons gezorgd 

Ik Ben all Zo lang ver weg van jou 

maar je bent Altijd by mij Elke  dag 

in my hart en gedachten forever ❤️

het is moeilijk om het op paper te schrijven

ik praten  Altijd te veel en nu kan Ik niet praten 

Ik miss je Zo erg 

il hou van jou always and forever ❤️❤️

Esther 

Esther Wijbenga
Keep on Pedaling Opa

Grandpa I know it's been many years, but it really only felt like a minute since I saw you, the memories we made together with the whole family will be moments that I cherish for the rest of my life.

I am really sorry that I have not made more effort to come and see you in recent years. will forever be one of my greatest regrets in life. You always put a smile on all our faces, even though we didn't understand you, we knew in our hearts that it was real love. I really wish I could have introduced you to my girlfriend, because I think you and grandma would have loved and adored her as much as I did. (she's here to stay).

I wish we could have spent more time together and we weren't that far apart. You will forever be in my memories grandpa,

rest gently up there.

I love you

Jack and Kayla