phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Boekenactie 2024
Zet geld opzij voor uw uitvaart in het Fonds van Vooruitbetaling. Stort u nu minimaal 500 euro in het Fonds van Vooruitbetaling, dan ontvangt u als extra presentje één van de door ons geselecteerde boeken. Het aanbod is geldig tot en met 1 september 2024, voor nieuwe deposanten en bestaande deposanten.

De vereniging die u kent

Al in 1931 werd De Laatste Eer opgericht, een coöperatie met als doelstelling het verzorgen van een waardige uitvaart zonder winstoogmerk. Die doelstelling hebben wij nog steeds.
Meer dan 16.000 leden in Delft en omgeving vormen samen onze vereniging.

Naast het verzorgen van uitvaarten organiseren wij ook met regelmaat bijeenkomsten voor onze leden.
Daarnaast krijgen leden van De Laatste Eer drie keer per jaar het prachtige magazine Delfts Leven toegestuurd. 

Een lidmaatschap kost €5,00 per jaar per huishouden*, hieronder alle voordelen op een rij:

  • Deelname in het Fonds van Vooruitbetaling én €300,- korting op de uitvaart
  • Uw uitvaartwensen opschrijven in een wilsbeschikking
  • Een adviesgesprek met een van onze consulenten
  • Gratis inloopspreekuur (Op verschillende locaties in de regio)
  • Drie keer per jaar het ledenmagazine Delfts Leven
  • Speciale activiteiten en bijeenkomsten voor leden

*Kinderen tot 18 jaar vallen binnen het gezin, vanaf 18 jaar kunnen zij zelf een lidmaatschap aanvragen.

Een boek cadeau

Stort u nu minimaal 500 euro in het Fonds van Vooruitbetaling, dan ontvangt u als extra presentje één van de door ons geselecteerde boeken. Het aanbod is geldig tot en met 1 september 2024, voor nieuwe deposanten en bestaande deposanten.

Bent u nog geen lid? Word dan nu lid van de vereniging voor slechts €5,00 per jaar per huishouden. Stort u als nieuw lid minimaal 500 euro, dan ontvangt u een boek cadeau. 

Kies voor 1 september uw favoriete boek. Nadat uw storting is ontvangen, krijgt u het boek van uw keuze thuis gestuurd. 

Meld u hier aan voor de boekenactie 2024 Ja, ik doe mee
je bent prachtig

Je bent prachtig - Ann Napolitano

Vier zussen. Een onmogelijke liefde. Een hartverscheurende familiegeschiedenis. Je bent prachtig is een schitterende, meeslepende roman. Voor de lezers van Shelley Read en Isabel Allende.

Wanneer de introverte William Waters trouwt met de bruisende Julia Padavano, wordt hij als vanzelf opgenomen in haar chaotische, liefdevolle familie. Het is alsof de wereld om hem heen ineens verlicht wordt. Julia en haar drie zussen zijn onafscheidelijk: Sylvie, de dromer van de familie, is het gelukkigst met haar neus in een boek; Cecelia is een vrijgevochten kunstenaar; en Emeline zorgt geduldig voor hen allemaal.

Maar dan komt de duisternis uit Williams verleden naar boven, die niet alleen Julia's zorgvuldig uitgedachte plannen voor hun toekomst in gevaar brengt, maar ook de onwrikbare toewijding van de zussen aan elkaar. Het resultaat is een catastrofale familiebreuk die hun leven voor generaties verandert.

Kan liefde een gebroken mens heel maken? Dat is de simpele maar doordringende vraag die centraal staat in deze bejubelde familieroman – een hommage aan Louisa May Alcotts klassieker Little Women.

Ga je erover schrijven?

Ga je erover schrijven? - Herman Koch

Op een feestje ter ere van het verschijnen van Finse dagen merkt geen van de aanwezigen dat Herman Koch van de pijn steeds gaat verzitten en voortdurend naar de wc moet. Terug aan tafel blijft hij glimlachen en voert hij geanimeerd gesprekken. De dag ervoor is, na de biopsie, nog een fotograaf bij hem thuis geweest. Zodra het bewuste artikel met de foto is gepubliceerd, gooit hij het weg. Het is aan zijn gezicht af te lezen, vindt Herman. Alleen zijn vrouw en zijn 25-jarige zoon zijn dan op de hoogte. Een paar weken later bespreekt dokter Francken in het OLVG de uitslag van de laatste scan. Het is 3 februari 2020. ‘Ik kan het helaas niet mooier maken dan het is,’ begint hij het slechtnieuwsgesprek. ‘Het zit overal.’

In Ga je erover schrijven? beschrijft Herman Koch hoe hij omgaat met zijn diagnose en blikt hij terug op ijkmomenten in zijn leven. Het is daarmee géén boek over ‘zijn strijd tegen kanker’, want hij besluit eigenlijk meteen al dat hij de kanker een zo beperkt mogelijke rol in zijn leven wil laten spelen. ‘Ja, ik zou doorleven, daar had de kanker vast niet op gerekend. Ik zou mijn eigen tegelwijsheid, “Nietsdoen is de kortste weg naar geluk”, in de praktijk brengen. Ik zou niets doen.’

de vondeling van veenhuizen

De vondeling van Veenhuizen - Patricia Snel

De adembenemende historische roman De vondeling van Veenhuizen van bestsellerauteur Patricia Snel begint in Amsterdam, 1824. De wezen Karel en Lize worden per beurtschip overgebracht naar de kinderkolonie van Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd, staan ze er helemaal alleen voor.

In Veenhuizen is alles anders: het Drentse landschap, de mensen, het straffe dagelijkse regime. Karel en Lize worden met honderden andere kinderen aan het werk gezet. Ze kunnen maar moeilijk wennen aan het slechte eten, de strenge opzieners en de vele regels. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje hebben gesloten, smeden ze samen een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen. Een plan dat grote gevolgen zal hebben voor hun toekomst Voor de lezers van Het pauperparadijs en Simone van der Vlugt.

nou en

Nou en - Patrick van Gompel

Waarom de Nederlanders zo Nederlands zijn

Zet vier Nederlanders bij elkaar en je hebt vijf meningen. Nederlanders iets opdringen? Hola! Waarom zijn ze zoals ze zijn? Onbescheiden? Nou en?
Patrick Van Gompel gaat onverdroten op zoek naar de ziel en het karakter van de Nederlanders. Hij praat met tientallen BN’ers – van Adriaan van Dis en Geert Mak tot Wierd Duk – en met Onbekende Nederlanders. Zijn eigen belevenissen in het land van kikkers en koeien vult hij aan met een vrolijke greep uit liedjes, boeken, cabaret en media.
De koning en de koningin zijn helder over het vrije woord. De strijd tegen het water is legendarisch. De invloed van Luther en Calvijn is nog altijd voelbaar. Daarnaast zijn er het rijke koloniale verleden met de Gouden Eeuw, de slavernij en de excuses. Wie komt eerst, de dominee of de koopman? En hoe zit het met verdraagzaamheid, racisme en de nationale trots?
‘NOU EN schildert de Nederlander zoals hij zichzelf nog nooit gezien heeft. Logisch, de schilder is een gedetailleerd kijker die woorden gebruikt in heldere penseelstreken.’
- Joris van de Kerkhof, voormalig NOS-journalist en VRT-correspondent

delfste helden

Delftse Helden – Jan van der Mast

Op begraafplaats Jaffa rusten mannen en vrouwen die rond 1900 een belangrijke rol speelden in het dagelijks leven van de stad. Delft was in die dagen met 30.000 inwoners een overzichtelijk provinciestadje waar iedereen elkaar goed kende. Wanneer iemand van de maatschappelijke bovenlaag overleed kwam er een uitgebreid In Memoriam in de Delftsche Courant, evenals een gedetailleerd verslag van de plechtigheid op Jaffa: wie er het woord voerde, welke muziek er werd gespeeld. In dit boek worden 32 ‘Delftse Helden’ geportretteerd, die hebben bijgedragen aan de bloei van de stad èn die ook allemaal een linkje hadden met Jacques en Agneta van Marken. Het gaat om bevriende professoren en kunstliefhebbers, gist-concurrenten, de apotheker, de huisarts, de hospita, de aannemer, de muziekleraar, een avontuurlijke feministe … Aan de hand van biografieën en veel illustraties worden ze weer tot leven gewekt. Jan van der Mast (1961) publiceerde eerder drie boeken over het bevlogen ondernemersechtpaar: ‘Agneta’, ‘Jacques van Marken. De eerste sociaal ondernemer van Nederland’ en ‘Het Agnetapark. Een biografie’.

Deze actie is tot stand gekomen in samenwerking met boekhandel Paagman

  • Actie loopt tot en met 1 september 2024
  • Deze actie staat open voor leden en nieuwe leden
  • Eén boek per lidnummer gedurende deze actieperiode
  • Nadat uw storting is verwerkt, ontvangt u het boek van uw keuze thuis.
Meld u hier aan voor de boekenactie 2024 Ja, ik doe mee