phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Evenement

Open Monumentendag 10 september 2023

Verschillende eigenaren van de monumenten zetten hun deuren het weekend van 9 en 10 september open.  Tijdens de Open Monumentendag zijn er op de verschillende locaties ook een cultureel programma en kleine muzikale optredens.

Begraafplaats Jaffa Delft

Zondag 10 september 2023

Op begraafplaats Jaffa zetten we de deuren op zondag 10 september voor u open, tussen 12.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom. Onder andere de aula en het Jaffahuis zijn te bezichtigen. 

Over Jaffa

Openbare begraafplaats, gesticht op particulier initiatief (1868). Vanaf 1874 gemeentelijke begraafplaats na sluiting van de oude in het Kalverbos. Ontwerp van gemeentearchitect Cornelis de Bruyn Kops, die ook de dienstwoning met gepleisterde gevels in classicistische stijl ontwierp. Oudste rechthoekige deel met diverse oude zerken en graftekens, onder meer van prominente Delftenaren. Het terrein werd in 1930 fors uitgebreid. Aula (1930) ontworpen in expressionistische stijl door Delftse architect Gerriet Gebben. Uitvaartvereniging De Laatste Eer heeft de dienstwoning in gebruik als Familiehuis Jaffa, voor kleinschalige uitvaarten.

Vertelkring Delft

Joke Kouwenhoven van de Vertelkring Delft komt zondag verhalen vertellen, schuif bij haar aan om 13.00 uur, 14.00 uur of 15.00 uur. Verzamelen bij de ingang van Jaffa.

Over de vertelkring Delft

Vertelkring Delft wil de oude kunst van het verhalen vertellen bewaren. Geen licht, geluid of show, gewoon een goed verhaal en een verteller die de essentie en het gevoel over weet te brengen. De verhalen zijn historische verhalen, oude sprookjes en legenden of persoonlijke verhalen. Maandelijks komen we bij elkaar. Individueel en in groepsverband geven we jaarlijks vele optredens.
Bij Open Monumentendag 2023 is de Vertelkring weer aanwezig in een aantal monumenten, met een passend verhaal bij elk monument.

Rondleiding: Tijdgenoten van Jacques en Agneta van Marken

Tijdgenoten van Jacques en Agneta van Marken, door schrijver Jan van der Mast.

De wandeling voert langs de tijdgenoten van Jacques en Agneta van Marken die een rol hebben gespeeld in hun leven. Mensen uit alle lagen van de bevolking. Van de timmerman, minister, huisvrouw, dokter, industrieel, hoogleraar tot de kantoorklerk. Loop mee met Jan van der Mast om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur. Verzamelen bij de ingang van Jaffa. Aanmelden niet nodig.