phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Evenement

Open Monumentendag 11 september 2022

Verschillende eigenaren van de monumenten zetten hun deuren het weekend van 10 en 11 september open.  Tijdens de open monumentendag zijn er op de verschillende locaties ook een cultureel programma en kleine muzikale optredens.
jaffa open monumentendag

Begraafplaats Jaffa Delft

Zondag 11 september 2022
Op begraafplaats Jaffa zetten we de deuren op zondag 11 september voor u open, tussen 12.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom. Onder andere de aula en het Jaffahuis zijn te bezichtigen. 

Vertelkring Delft
Joke Kouwenhoven van de Vertelkring Delft komt zondag verhalen vertellen, schuif bij haar aan om 13.00 uur, 14.00 uur of 15.00 uur.

Wandelroute Van Marken
Neem uw telefoon en oordopjes mee en wandel een prachtige route over de begraafplaats. Museum van Marken maakte een luisterroute, u waant zich in de 19de eeuw, deze route kunt u zelfstandig bewandelen.Over Jaffa
Openbare begraafplaats, gesticht op particulier initiatief (1868). Vanaf 1874 gemeentelijke begraafplaats na sluiting van de oude in het Kalverbos. Ontwerp van gemeentearchitect Cornelis de Bruyn Kops, die ook de dienstwoning met gepleisterde gevels in classicistische stijl ontwierp. Oudste rechthoekige deel met diverse oude zerken en graftekens, onder meer van prominente Delftenaren. Het terrein werd in 1930 fors uitgebreid. Aula (1930) ontworpen in expressionistische stijl door Delftse architect Gerriet Gebben. Uitvaartvereniging De Laatste Eer heeft de dienstwoning in gebruik als Familiehuis Jaffa, voor kleinschalige uitvaarten.

Over Open Mnoumentendag
Bekijk de website van Open Monumentendag Delft voor meer informatie.

Over de vertelkring Delft
Vertelkring Delft wil de oude kunst van het verhalen vertellen bewaren. Geen licht, geluid of show, gewoon een goed verhaal en een verteller die de essentie en het gevoel over weet te brengen. De verhalen zijn historische verhalen, oude sprookjes en legenden of persoonlijke verhalen. Maandelijks komen we bij elkaar. Individueel en in groepsverband geven we jaarlijks vele optredens .
Bij OMD 2022 zijn we aanwezig in een aantal monumenten, met een passend verhaal bij elk monument.