phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Vraag het de consulent - Wat is het beste moment?

Uitvaartconsulent Nadege Waldekker geeft antwoord op een aantal veelvoorkomende of bijzondere vragen rondom het afscheid.

Wat is het beste moment om zaken rond de uitvaart vast te leggen?

Mijn partner en ik zijn allebei gezond en leiden een actief leven. We zijn nog niet zo bezig met onze uitvaart. Maar we willen het wel goed geregeld hebben voor elkaar. Wat is een goed moment om zaken vast te leggen?

Wij willen het goed geregeld hebben voor elkaar
Nadege Waldekker Uitvaartconsulent De Laatste Eer

"Juist als u nog midden in het leven staat, is het fijn om uw afscheidswensen te bespreken en op papier te zetten. Vroeg of laat komt een moment dat het misschien niet meer kan en dan bent u dankbaar dat u een antwoord heeft op een aantal lastige keuzes. Dus praat erover met elkaar en maak gerust een afspraak met een consulent. Wij kunnen samen stilstaan bij relevante vragen. Wat zijn voor u belangrijke elementen bij het afscheid? Heeft u een voorkeur voor bepaalde muziek? Welke locaties spreken u aan? Wilt u uw liefde voor de natuur laten terugkomen? Hoe kunt u het praktisch houden voor uw kinderen?

Laatst had ik een man op het spreekuur die vertelde hoe blij hij was dat hij jaren geleden samen met zijn vrouw de wensen had vastgelegd. Zijn vrouw is nu dementerend en hij bezoekt haar meerdere keren per week. Dan wandelen ze en drinken koffie. Ze kletsen over vogeltjes en bloemen die weer gaan bloeien. Maar onderwerpen als wel of geen rouwbezoek zijn niet aan de orde. In de map staat alles opgeschreven. Dat geeft hen de rust om nu samen te genieten."

Wilt u contact met een consulent? Maak een afspraak of stel uw vraag