phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Een duurzame keuze
Steeds meer mensen leven zo duurzaam mogelijk. Ook bij een uitvaart kunt u rekening houden met de generaties die na u komen. 

Bij vrijwel alle onderdelen van het afscheid kunt u rekening houden met de toekomst van kinderen en kleinkinderen. Veel mensen kiezen voor de traditionele onderdelen omdat ze minder bekend zijn met de duurzame opties. Maar er zijn ondertussen veel duurzame en bewuste keuzes te maken voor een afscheid.

Kist als bron van nieuw leven

Er zijn kisten gemaakt van in Nederland gekweekte bomen van Staatsbosbeheer. Deze kisten bevatten geen chemische stoffen zoals lak en lijm. Ook kunt u kiezen voor manden of draagbaren van wilgentenen. Misschien wel de meest duurzame kist is de volledig afbreekbare kist; de Levende Doodskist.

Het is een innovatief concept ontwikkeld door LOOP. Wie zich hierin laat begraven, wordt één met de natuur en vormt een bron van nieuw leven. Deze kist is gemaakt van mycelium, een organisme dat onder de grond leeft in de wortelstructuur van bomen, planten en paddenstoelen. Mycelium zet afvalstoffen om in voedingsstoffen voor de omgeving. Na het overlijden kunt u dus de natuur verrijken, dat is toch een prachtige gedachte?
De Laatste Eer Delft heeft Bob Hendrix (de oprichter van LOOP en ontwikkelaar van de Levende Doodskist) financieel ondersteund tijdens het onderzoeksproces. Ook hebben onze uitvaartverzorgers op regelmatige basis feedback gegeven, zo is het uiteindelijk gekomen tot een prachtige kist. Wij zijn als coöperatie dan ook erg trots dat wij deze Levende Doodskist kunnen aanbieden. 

En nog een leuk weetje: de allereerste verkoop van deze kist is gedaan door onze uitvaartverzorger John. De Duitse tv-zender ADR maakte in november 2021 een item geheel gewijd aan de Levende Doodskist en ook John vertelde daar namens De Laatste Eer.

cameraploeg de laatste eer

Leg uw duurzame wensen vast

Is duurzaamheid belangrijk voor u, leg dit dan vast. Als u nu in het dagelijks leven milieubewuste keuzes maakt, waarom dan ook niet bij het afscheid? Dan is het ook voor uw nabestaanden helder wat de wensen zijn. Zij moeten in korte tijd veel beslissingen nemen, en vaak wordt er dan snel gekozen voor dat wat het meest gangbaar is.
Onze Uitvaartconsulenten kunnen u helpen bij het bespreken van dit soort keuzes en kunnen deze samen met u vastleggen.

Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het inloopspreekuur. Meer informatie