phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

De kosten van je eigen uitvaart berekenen? Dat is wel slim om te doen!

Niemand staat graag stil bij zijn of haar uitvaart. Dat is begrijpelijk. Maar door na te denken over uw eigen uitvaartwensen zullen uw nabestaanden straks niet voor verrassingen komen te staan. Daarbij verschaft een overzicht van de uitvaartwensen direct inzicht in de uitvaartkosten. De laatste tijd krijgen wij bij De Laatste Eer steeds meer vragen over uitvaartkosten.

Wanneer iemand overlijdt dan wordt er van alles in werking gezet. De uitvaart moet geregeld worden dus de familie zal op zoek gaan naar een uitvaartonderneming. Bij zo’n eerste gesprek worden de wensen besproken, daarbij komt logischerwijs ook de vraag welk budget er beschikbaar is. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen een overlijdensverzekering heeft of voldoende gespaard heeft om de uitvaart te betalen.  

Uitvaart Calculator 

Bij De Laatste Eer berekent u met de Uitvaartcalculator hoeveel een uitvaart zal gaan kosten. In de vragenlijst verschijnen verschillende opties en aan het einde ontvangt u een overzicht van alle kosten. Tegenwoordig betaalt u voor een uitvaart al gauw rond de € 7.000, dit kan ook een stuk hoger of lager uitvallen en is geheel afhankelijk van de wensen. Om uw nabestaanden niet met onverwachte kosten op te zadelen adviseren wij om wensen eens op te schrijven. Op basis daarvan kunt u de Uitvaart Calculator doorlopen en weet u wat uw uitvaart ongeveer kan gaan kosten.   

Wensen opschrijven 

Naast het berekenen van de kosten is het ook mogelijk om met een uitvaartconsulent van De Laatste Eer een vrijblijvende afspraak te maken om uw uitvaartwensen door te spreken. Onze uitvaartconsulent bespreekt samen met u uw uitvaartwensen, zij kunnen dan direct berekenen wat de kosten zijn. Ook kunnen zij voor u uw uitvaartpolissen bekijken om te zien of deze polissen de te verwachte kosten dekken. Blijkt dat het bedrag van de verzekering of het eigen spaargeld niet toereikend is, dan is het voor leden van vereniging De Laatste Eer mogelijk om geld opzij te zetten in het depositofonds. 

Na een gesprek met een Uitvaartconsulent weet u waar u aan toe bent. 

Deposito sparen 

Het Fonds van Vooruitbetaling is een zeer transparante manier van ‘uitvaart sparen’. Via dit fonds kunt u sparen voor uw uitvaart met als voordeel de aantrekkelijke rente die u jaarlijks over uw gespaarde kapitaal ontvangt. Het sparen in het fonds van Vooruitbetaling biedt ook uitkomst wanneer het voor u niet mogelijk is een verzekering af te sluiten. Aan het afsluiten van een verzekering hangen vaak strenge voorwaarden of een leeftijdsgrens. Het sparen in het fonds van Vooruitbetaling is voor iedereen mogelijk. 

Vrijblijvend servicegesprek 

Onze uitvaartconsulenten adviseren om de uitvaart calculator eens door te lopen; zo krijgt u een goede indruk van de te verwachten kosten. Mocht u dit liever samen met iemand doen vraagt u dan een servicegesprek met één van onze uitvaartconsulenten aan. Zo’n gesprek kost niets, is geheel vrijblijvend en geeft u veel duidelijkheid en weet u waar u aan toe bent of waarop u kunt rekenen. 

Bel voor een afspraak naar (015) 251 11 88. Of beantwoord op onze website de vragen in de Uitvaartcalculator en u krijgt een indicatie van de kosten.