phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Geruststellend voor nabestaanden

Uitvaartwensen vastleggen

Een onderwerp waar u misschien niet zo makkelijk over praat: uw eigen uitvaart. Maar als u overlijdt, dan is het voor uw nabestaanden wel heel fijn om te weten wat uw wensen zijn. Dat voorkomt veel lastige keuzes op een moment vol verdriet. U kunt uw uitvaartwensen vastleggen in het gratis wilsbeschikkingsdocument.

Download gratis wilsbeschikkingsdocument en ontdek hoe u uw afscheid persoonlijk maakt

Zoekt u een voorbeeld voor het maken van een wilsbeschikking? Dan is het wilsbeschikkingsdocument, ook wel wensendocument genoemd, van De Laatste Eer een handig document. Het helpt u met het vastleggen van uw uitvaartwensen en het geeft u inspiratie voor hoe u een afscheid persoonlijk maakt.

Hulp bij uitvaartwensen vastleggen

De Laatste Eer helpt u graag bij het vastleggen van uw uitvaartwensen. Dat kan in een persoonlijk gesprek. Als u dat wilt, leggen wij in detail vast wat uw wensen zijn, hoe u zou willen dat het afscheid verloopt, wat vooral wel en wat vooral niet de bedoeling is. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor begraven of cremeren, de locatie van uw uitvaart en de muziek, bloemen, teksten die u zou willen laten voorlezen.

Het wilsbeschikkingsdocument helpt u ontdekken hoe u uw uitvaart echt persoonlijk kunt maken. U kunt het document voor uw wilsbeschikking gratis downloaden. U ontvangt het dan binnen enkele minuten in uw mailbox.

Uw uitvaartwensen zelf op papier zetten met een wilsbeschikking

Wilt u uw uitvaartwensen op papier zetten? Download dan het gratis wilsbeschikkingsdocument. Hiermee kunt u stapsgewijs uw eigen wensen voor het afscheid op papier zetten. Wilt u graag hulp bij het invullen van het wilsbeschikkingsdocument? Aarzel dan niet om ons te bellen. Wij maken graag een afspraak met u om uw uitvaartwensen samen door te lopen. We voorzien u van persoonlijk advies en uitleg.

Bespreek uw uitvaartwensen met de mensen die belangrijk voor u zijn

Bespreek de wensen voor uw afscheid ook met de mensen die belangrijk voor u zijn. Het wensendocument kan daarbij helpen.

De geruststelling dat uw uitvaartwensen bekend zijn

In het gesprek over uw uitvaartwensen adviseren wij u uitgebreid over de mogelijkheden. Graag denken wij met u mee zodat het afscheid helemaal naar wens verloopt. Wilt u een uitvaart vol traditie of juist eens iets heel anders? Alles is mogelijk. Het is voor uzelf een grote geruststelling als u weet dat uw wensen vastliggen en uw nabestaanden belangrijke keuzes niet hoeven te maken. Ook kunnen wij in het gesprek voor u berekenen wat een dergelijke uitvaart gaat kosten. Als lid van De Laatste Eer kunt u ook geld opzij zetten voor de uitvaart in het depositofonds. Er zijn geen leeftijdseisen of medische eisen.

Wilt u uitvaartwensen graag telefonisch bespreken? Bel ons dan voor het maken van een telefonische afspraak. (015) 251 11 88.

Komt u gerust langs op het inloopspreekuur

  • Iedere donderdagochtend bij De Laatste Eer vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur Juniusstraat 4 in Delft (vanwege corona is dit spreekuur nu telefonisch).
  • Iedere eerste en derde donderdagmiddag van de maand vanaf 15.00 uur tot 16.30 in de bibliotheek in Pijnacker (vanwege corona is dit spreekuur nu telefonisch).
Persoonlijk advies door onze uitvaartconsulenten? Kom naar het gratis inloopspreekuur. Bekijk hier de agenda