phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Verzorging en vervoer

Opbaren, cosmetische verzorging en de keuze van een kist en rouwauto

Een van de eerste keuzes die de nabestaanden moeten maken is een heel belangrijke. Wilt u de overledene laten opbaren? En zo ja, wilt u dat dan thuis, in een uitvaartcentrum of op een heel andere locatie. De Laatste Eer kan hierbij adviseren, maar het is toch vooral een heel persoonlijke keuze. Dat geldt ook voor de condoleance. Mogelijk had de overledene een café of vereniging waar hij of zij vaak kwam. Soms voelt thuis het beste, of op de locatie waar die persoon de laatste jaren heeft gewoond, bijvoorbeeld een verpleegtehuis. De Laatste Eer zoekt voor u uit wat er mogelijk is en regelt het zoals u dat wenst.

Uitgebreide gelaats- en huidverzorging

De overledene wordt altijd gewassen en verzorgd. Wanneer u kiest voor opbaren, adviseren wij altijd om ook te kiezen voor uitgebreide gelaats- en huidverzorging. Er wordt dan extra aandacht besteed aan het kapsel, de kleur van het gezicht en de handen. Als de overledene gewend was om make-up te dragen, kan dit ook verzorgd worden, met bijvoorbeeld de eigen make-up of nagellak. Dit zorgt ervoor dat de overledene een zo natuurlijk mogelijke uitstraling krijgt. Deze uitgebreide verzorging is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Uitgebreide collectie kisten

Een andere belangrijke keuze is die van de kist waarin de overleden wordt opgebaard en vervoerd. Ook hier zijn er vele mogelijkheden, van eenvoudig tot zeer luxe. Een kist van duurzaam hout of een kist in een speciale houtsoort met bijzonder beslag. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een mand of een doek.

Een kist van duurzaam hout of in een specifieke houtsoort.

Rouwvervoer

In de meeste gevallen is er vervoer nodig. Om de overledene van thuis, of van de plaats van opbaring, te vervoeren naar de begraafplaats of het crematorium. De Laatste Eer regelt voor u het vervoer. In een auto of ander vervoermiddel naar wens. De keuzemogelijkheden zijn hier bijzonder groot. Van een elektrische auto voor iemand waarbij duurzaamheid belangrijk is, tot een koets voor de liefhebber van paarden of nostalgie. Van Cadillac tot Tesla of van Fiat 500 tot een bus. Ook de kleuren zijn te kiezen; zwart of grijs, maar ook wit of zelfs rose is mogelijk. Ziet u het vervoer puur als praktisch of wilt u er een verhaal mee vertellen? Niet alleen voor het vervoer van de overledene, maar ook voor de nabestaanden bieden wij alle mogelijkheden. Bekijk de uitgebreide collectie rouwauto's.

Wilt u nu uw wensen vastleggen om te voorkomen dat uw nabestaanden moeilijke keuzes moeten maken? Maak gratis een vrijblijvende afspraak met onze consulent. Maak een afspraak