phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Samen Dementievriendelijk - De Laatste Eer is een dementievriendelijke uitvaartorganisatie

De Laatste Eer is een dementievriendelijke uitvaartvereniging

De locaties van De Laatste Eer; crematorium Iepenhof, het uitvaartcentrum aan de Juniusstraat en de aula op Jaffa zijn dementievriendelijk. Onze collega's volgden de training Samen Dementievriendelijk zodat zij de signalen van dementie kunnen herkennen en weten hoe ze kunnen helpen.

Begripvolle begeleiding tijdens een condoleancebezoek of een uitvaart

Onze uitvaartverzorgers, crematoriummedewerkers, rouwkamermedewerkers, consulenten en gastdames weten hoe ze mensen met dementie en hun familieleden kunnen assisteren tijdens een familiebezoek, condoleancebezoek of een uitvaart. Als geen ander weten zij hoe belangrijk het is mensen met dementie te betrekken bij het afscheid nemen, zeker ook voor het toelaten van verdriet en het verwerken van het verlies.

Tijdens een gesprek zorgen uitvaartverzorgers voor veiligheid en begrip

In een regelgesprek bij u thuis betrekken onze uitvaartverzorgers alle familieleden. Ze herkennen signalen van dementie en zorgen dat iedereen bij het gesprek betrokken is;  iemand met dementie en de overige familieleden. Onze uitvaartverzorgers weten hoe belangrijk het is om goed te luisteren. Ze zorgen met geduld voor ruimte en veiligheid. Hierdoor voelt iedereen zich begrepen.

Samen dementievriendelijk

Dementie raakt ons allemaal

Er zijn veel soorten van Dementie. 1 op de 5 mensen krijgt ermee te maken. Dus het raakt ons allemaal; in de familie- of vriendenkring, in de buurt, in de winkel, in de bibliotheek of aan het loket of in gesprek. Hoe herken je de signalen? Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen met dementie zich gesteund en gehoord voelen zodat ze deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving? Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Samen Dementievriendelijk wil bijdragen aan de zorg en steun voor mensen met Dementie en hun mantelzorgers en Nederland Dementievriendelijk maken.

Op Samen Dementievriendelijk vind je tips, online training en nog veel meer informatie.