phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print
Sparen voor uitvaart

Fonds van Vooruitbetaling

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de € 5.000,- en € 7.000,-, dit is natuurlijk erg afhankelijk van uw wensen. Wilt u er zeker van zijn dat er voldoende geld beschikbaar is op het moment dat u of een van uw gezinsleden overlijdt, dan adviseren wij u om hiervoor tijdig te sparen. Dit kan gemakkelijk in het Fonds van Vooruitbetaling van De Laatste Eer.
Alle voordelen op een rij

Het kan verstandig zijn om een bedrag voor de kosten van uw uitvaart opzij te zetten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen middels het Fonds van Vooruitbetaling van De Laatste Eer.

Uitvaartsparen is anders dan verzekeren. U spaart een bedrag, ontvangt jaarlijks rentebijschrijving over het spaarsaldo en heeft zo een bedrag opzij staan dat u in z'n geheel kan besteden aan de uitvaart. Voordelen van uitvaartsparen ten opzichte van verzekeren zijn:

  • Er worden geen leeftijds- en/of gezondheidsvragen gesteld
  • Uw gespaarde vermogen groeit; u ontvangt jaarlijks rente over uw spaarsaldo
  • U spaart zoveel en zo snel als u zelf wilt
  • Het gespaarde bedrag kan in z'n geheel besteed worden aan de uitvaart

Fonds van Vooruitbetaling
De Laatste Eer heeft hiervoor het 'Fonds van Vooruitbetaling' in het leven geroepen. Via dit fonds kunt u veilig sparen voor uw uitvaart.

De gelden worden in principe aangehouden via deposito’s bij Nederlandse banken. Echter, De Laatste Eer tracht met een effectenportefeuille op een zeer verantwoorde wijze een passend en hoger rendement te behalen voor haar deposanten. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn: neutraal en duurzaam beleggen. Er wordt belegd in stabiele beleggingsfondsen, zodat een maximale spreiding is gegarandeerd met een beperkt risico. Er wordt slechts een gedeelte van de ingelegde gelden van het fonds belegd. De inleg blijft voor 100% gegarandeerd.

Vanzelfsprekend wordt ook duurzaam belegd, met andere woorden, er wordt niet belegd in fondsen die op welke wijze dan ook te maken hebben met bijvoorbeeld kinderarbeid of de wapenindustrie.

Alleen voor leden
Het fonds staat alleen open voor leden van De Laatste Eer. U kunt het gewenste bedrag naar wens in één keer of in termijnen storten (minimumbedrag van € 10 per storting), waarna jaarlijks de rente wordt bijgeschreven. U bepaalt zelf hoeveel en wanneer dit bedrag wordt gestort.

 

* Het depositofonds is een onderdeel van Coöperatieve Uitvaartverzorging De Laatste Eer U.A., dus geen bank. Het ‘depositogarantiestelsel’ is niet van toepassing. De beleggingen zijn risicomijdend en ethisch verantwoord en hebben een laag risicoprofiel. De vereniging maakt voor de beleggingen gebruik van een professionele organisatie.