phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Over Lon

Mijn naam is Lon. Ik werk nu 3,5 als uitvaartverzorger. In mijn vorige banen, heb ik allemaal puzzelstukjes verzamelt, waardoor ik dit werk nu perfect kan uitvoeren. Het werken als uitvaartverzorger heeft altijd mijn interesse gehad, maar ik ben van mening dat je de juiste (levens) ervaring en kennis moet hebben om dit vak goed uit te kunnen voeren. Als kind van 8 maakte ik mijn eerste uitvaart mee. Mij is altijd bijgebleven dat er allemaal “personen” aan het werk waren in pak, waarvan ik mij afvroeg waar zij zich mee bezig hielden. Het maakte indruk. Dit is mijn allereerste herinnering. Daarnaast heb ik het proces van rouwen zelf meegemaakt, waardoor ik de nabestaanden die ik begeleid, haarfijn aan kan voelen en begrijp waar zij doorheen gaan.
Niet op de voorgrond maar altijd daar.
Lon

Persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak is wat mij typeert in mijn werk. Het menselijk aspect zien, de behoefte aanvoelen, hier op acteren, ieders belang in gedachten houden en het belang van een goed werkend team zien, dat is waar mijn kracht ligt. Ik leg graag en gemakkelijk contact met mensen en geef hen het gevoel dat ik van toegevoegde waarde ben voor hen. Nabestaanden kunnen met een gerust hart het regelen en uitvoeren van een afscheid aan mij toevertrouwen. Met mijn nuchtere, positieve kijk op het leven en creatieve mindset ben ik zeer oplossingsgericht. ‘Niet op voorgrond maar altijd daar ‘, de regie in handen, meebewegend waar nodig. Ik werk met en vanuit mijn hart en dat is wat mij een goede uitvaartverzorger maakt.

Waardig afscheid

De eer dat nabestaande je zo dichtbij laten komen, je een inkijk in het leven van de overledenen geven. Het vertrouwen wat zij je geven in zo’n korte tijd. Maar ook de diversiteit van mensen die ik ontmoet. Van een klein intiem afscheid tot aan een groot uitgebreid afscheid, het maakt niet uit, ieder afscheid telt voor mij net zo veel. Mijn werk voelt niet als werk. De behoefte van de nabestaanden staat op 1 met daarbij de wensen van de overledenen (indien deze bekend zijn). Ik ben mij er altijd zeer van bewust dat ik gevraagd word om de nabestaanden te helpen, zorgen, stress en het regelwerk uit handen te nemen en te ontlasten. Dit betekent voor mij dat ik op het moment van intens verdriet, juist de persoon mag (moet) zijn die even buiten de emotie blijft en rationeel na kan denken om verder te komen, tot een goed afscheid te komen. Pas als de familie terug kan kijken op een voor hen waardig afscheid, ben ik tevreden. Want ik weet dat dit hen zal helpen in het proces van rouwen.

Wilt u een melding doen van een overlijden? Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer: (015) 251 11 88.