phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Vraag het de consulent

Uitvaartconsulent Nadege Waldekker geeft antwoord op een aantal veel voorkomende of bijzondere vragen rondom het afscheid.
Nadege

Mijn moeder van 61 blijkt ernstig ziek te zijn en wij kunnen geen uitvaartverzekering meer voor haar afsluiten. Kunnen jullie iets voor ons betekenen?  Eva (33)

 

Beste Eva,
Wat enorm verdrietig voor jou en je moeder. Het is vervelend dat je je in deze zware tijden ook nog met de uitvaartverzekering moet bezighouden. Wij kunnen jullie zeker helpen. Het is nooit te laat om te beginnen met sparen in het Fonds van Vooruitbetaling van De Laatste Eer. Iedereen is welkom. Ik zet de voordelen van het sparen in het Fonds van Vooruitbetaling voor je op een rij:

Sparen mag bij ons altijd. Om te sparen in ons Fonds van Vooruitbetaling zijn er geen medische eisen. Voor wie onverhoopt ziek wordt, zoals jouw moeder, is het meestal niet meer mogelijk om een verzekering af te sluiten. Het risico is voor de verzekeringsmaatschappij dan te hoog. Het Fonds van Vooruitbetaling stelt geen eisen aan de gezondheid.

Wij hanteren geen leeftijdsgrens: je bent nooit te oud en ook niet te jong. Het is zelfs mogelijk om al vanaf de geboorte te sparen. We zien vaak dat grootouders dit voor hun kleinkinderen doen.

Het gespaarde geld is bestemd voor een afscheid dat aansluit bij je persoonlijke wensen. Je kunt het naar eigen invulling besteden; het is niet gekoppeld aan een standaardpakket.

Je bepaalt zelf hoeveel je spaart. Dat kan een vast bedrag per maand zijn, maar je kunt het bedrag ook laten variëren, afhankelijk van wat je die maand kunt missen. Ook kun je het gehele bedrag in één keer bij ons neerzetten.

Het komt vaak voor dat op latere leeftijd een bestaande uitvaartverzekering niet meer toereikend is. We kunnen berekenen of er sprake is van een tekort. Is dat het geval, dan kun je ervoor kiezen om dit tekort bij te sparen.

Je ontvangt rente over het gespaarde bedrag. In 2021 keerden we een percentage uit van twee procent. Fors meer dan op de gewone spaarrekening. Wil je alles nog eens persoonlijk doorspreken, dan kunnen we hiervoor een afspraak maken. Op basis van je moeders uitvaartwensen maken we dan een begroting. Heeft zij nog oude, kleine uitvaartpolissen, dan zetten we die op een rij en berekenen we of daarmee haar uitvaartwensen haalbaar zijn. Het is altijd mogelijk om nog andere keuzes te maken of om zo nodig bij te sparen.

Heel veel sterkte gewenst voor jullie allebei.
Nadege Waldekker

Heeft u ook een vraag over uw uitvaart? Maak een afspraak met onze consulenten of kom eens langs tijdens het inloopsspreekuur. Inloopspreekuur