phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Troosttuin
Herinneringen maken waar de toekomst stopt.
Een kind leeft voort in het hart.

Troosttuin

Met de Troosttuin wil De Laatste Eer een plek creëren die troost biedt aan ouders die een kind verloren hebben. Een mooie troostrijke plek om naartoe te kunnen gaan op begraafplaats Iepenhof in Delft. Het thema van de Troosttuin is de vlinder, symbool voor het overleden kind. In de Troosttuin willen we een monument plaatsen dat symbool staat voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind.

De filosofie van de troosttuin

Met de Troosttuin willen wij troost bieden aan ouders die te maken hebben (gehad) met het zichtbaar of onzichtbaar verlies van een kind. De Troosttuin is ook bedoeld voor ouders van een stilgeboren baby of ouders die een miskraam hebben ervaren. Hun verdriet is groot en ze missen vaak een plek om naar toe te gaan. Ook ouderen die vroeger hun kind verloren hebben of afscheid hebben moeten nemen van een levenloos geboren kindje bieden we graag troost in de Troosttuin. In de Troosttuin wil de vereniging een monument plaatsen dat symbool staat voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind.

Op dit moment werken 5 enthousiaste en betrokken kunstenaars een ontwerp uit voor het monument voor de Troosttuin. Na de zomer zal een jury een keuze maken voor het winnende ontwerp dat we gaan realiseren en plaatsen in de Troosttuin.

De Laatste Eer heeft een team uitvaartverzorgers gespecialiseerd in het creëren en begeleiden van een mooi persoonlijk afscheid voor ouders die een kind verloren hebben. Een afscheid dat een mooie herinnering wordt waaruit je in de toekomst kracht kunt putten.

Verwachte opening Troosttuin zomer 2020
De vlinder is het centraal thema in de troosttuin
De vlinder staat symbool voor het overleden kind

De Vlinder als centraal thema

Het centrale thema van de Troosttuin is de Vlinder. De vlinder staat symbool voor het overleden kind.
Wij vinden het een mooi idee om ouders de mogelijkheid te bieden een glazen vlinder in de tuin of op het monument te laten plaatsen met de naam van het kind.

 

Wil je ook een vlinderplek in de troosttuin?

Ouders kunnen een persoonlijke glazen vlinder kopen en plaatsen in de troosttuin. De vlinders worden gemaakt door een glaskunstenares en zijn weerbestendig.

Reserveer jouw vlinder door een email te sturen naar troosttuin@de-laatste-eer.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging en wij zullen in april 2020 contact met je opnemen.

Gezien het feit dat de vlindertroosttuin nog in de coconfase is, kunnen we nu nog geen antwoord geven op detailvragen. In januari 2020 volgen meer details.

 

Voorbeeld glazen vlinders Troosttuin