phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Troosttuin
Herinneringen maken waar de toekomst stopt.
Een kind leeft voort in het hart.
Een troosttuin in Delft voor ouders die te maken hebben gehad met het verlies van een kind

Troosttuin

Met de Troosttuin wil De Laatste Eer een plek creëren die troost biedt aan ouders die een kind verloren hebben. Een mooie troostrijke plek om naartoe te kunnen gaan op begraafplaats Iepenhof. Het thema van de Troosttuin is de vlinder, symbool voor het overleden kind. In de Troosttuin willen we een monument plaatsen dat symbool staat voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind.

Ben jij de ontwerper die ons gaat helpen met het creëren van een mooi monument midden in de troosttuin?

Heb jij een binding met Delft? Heb je affiniteit met het idee van de Troosttuin? Voel jij je aangesproken om dit monument te creëren en realiseren in coproductie met De Laatste Eer? Dan nodigen we je van harte uit je motivatie en portfolio voor 22 juli naar ons toe te sturen: troosttuin@de-laatste-eer.nl.

Heb je nog vragen over de Troosttuin op Iepenhof, dan kun je contact opnemen met Suzanne Jansen bij De Laatste Eer, 015 - 251 11 88.

Onder de inzenders selecteren wij 4 ontwerpers die we vragen tegen vergoeding van €1500,-- een pitch voor te bereiden. Uit de pitches kiezen we het winnende idee dat we daadwerkelijk gaan realiseren. Natuurlijk krijg je een uitgebreide briefing voor je met de pitchvoorbereiding aan de slag gaat. Daarbij hoort ook een korte rondleiding op Iepenhof en het bekijken van de Troosttuin.

Met welke data kun je al rekening houden?

  • 22 juli 2019 Sluitingsdatum indienen motivatie, cv en portfolio
  • 25 juli 2019 Geselecteerde kandidaten krijgen bericht
  • 29 juli 2019 Briefing geselecteerde kandidaten en rondleiding op begraafplaats Iepenhof
  • 9 oktober 2019 Pitches in de ochtend
  • 10 oktober 2019 Bekendmaken winnaar
  • 1 mei 2020 monument gereed en geplaatst

Naar meer informatie en randvoorwaarden monument Troosttuin

De filosofie van de troosttuin

Met de Troosttuin willen wij troost bieden aan ouders die te maken hebben (gehad) met het zichtbaar of onzichtbaar verlies van een kind. De Troosttuin is ook bedoeld voor ouders waarvan het kind levenloos geboren is. Hun verdriet is groot en ze missen vaak een plek om naar toe te gaan. Ook ouderen die vroeger kun kind verloren hebben of afscheid hebben moeten nemen van een levenloos geboren kind bieden we graag troost in de Troosttuin. Midden in de Troosttuin wil de vereniging een monument plaatsen dat symbool staat voor de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind.

De vlinder is het centraal thema in de troosttuin
De vlinder staat symbool voor het overleden kind

De Vlinder als centraal thema

Het centrale thema van de Troosttuin is de Vlinder. De vlinder staat symbool voor het overleden kind.
Wij vinden het een mooi idee om ouders de mogelijkheid te bieden een glazen vlinder in de tuin of op het monument te laten plaatsen met de naam van het kind.

Naar meer informatie en randvoorwaarden monument Troosttuin

Vereniging De Laatste Eer

De Laatste Eer is een uitvaartcoöperatie uit Delft met 11.500 leden uit Delft en omgeving. Voor leden van de Laatste Eer is er o.a.  2 x per jaar het magazine, een jaarlijkse ledendag en het ledenspreekuur. De Laatste Eer verzorgt uitvaarten voor leden en niet leden en heeft een eigen crematorium. De Laatste Eer beheert ook de begraafplaatsen in Delft, waaronder begraafplaats Iepenhof, mooi gelegen in het Delftse Hout.