phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Over Pien

Mijn naam is Pien Schapendonk. Sinds mei 2023 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger bij De Laatste Eer. Hiervoor heb ik jaren lang in de zorg gewerkt. Bij het overlijden van mijn vader en later mijn schoonmoeder mocht ik de uitvaart regelen. Automatisch kom je dan in contact met de uitvaartzorg. Ik vond dit werk zo fascinerend dat ik eigenlijk al vrij snel wist dat ik ooit als uitvaartverzorger wilde werken.
Kan niet, bestaat niet.
Pien Schapendonk

Waardig afscheid

Wat dit beroep voor mij zo bijzonder maakt, is dat we in een zeer korte tijd een waardig afscheid mogen en kunnen regelen, waar de nabestaanden dankbaar naar terugkijken. Tijdens het regelen van een uitvaart probeer ik me volledig in de nabestaanden in te leven. Ik ben een mensenmens en voel vaak vrij snel aan wat wel en niet bij de mensen past. Een kleine intieme dienst of een grotere dienst, elke dienst staat op zich en moet precies zijn zoals de nabestaanden het willen. Ik zeg altijd "kan niet, bestaat niet."

Dankbaarheid

In de korte tijd dat ik hier werk heb ik al veel mooie herinneringen mogen maken. Als ik zie hoe geƫmotioneerd mensen zijn tijdens de dienst van hun dierbare en mij aan het einde voor alles bedanken, dan ben ik trots en blij met mijn werk als uitvaartverzorger. Het is een ontzettend mooi en dankbaar beroep.

Wilt u een melding doen van een overlijden? Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer: (015) 251 11 88.