phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Omslagfoto
Afbeelding

Rinus van Gessel

-
We staan niet altijd stil
bij het woordje Samen.
Maar het is een groot gemis
als Samen uit je leven is.

Uitvaartinformatie

Rinus is in uitvaartcentrum Eikelenburg, Eikelenburglaan 5 te Rijswijk, waar gelegenheid is afscheid van hem te nemen, op zaterdag 16 oktober van 12.00 tot 12.20 uur.

Aansluitend wordt de crematieplechtigheid gehouden in de aula van crematorium Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 te Rijswijk om 13.00 uur.

Na afloop vinden wij het fijn u te ontmoeten in de koffiekamer van het crematorium.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Rinus van Gessel

Deel deze pagina
Afscheid

Bij thuiskomen, van paar dagen weg te zijn geweest, een envelop op je deurmat vinden die weinig goeds voorspelt. Bij opening was dan ook onze schrik groot; onze buurman Rinus plotseling overleden. Ondanks de hinder van zijn ziekte Parkinson, waar Rinus trouwens prima mee om wist te gaan, dagelijks in de weer met hond, op de fiets of bezig in zijn tuin, thuis of op de volkstuin. Aldaar niet te beroerd om aan onderhoudswerken deel te nemen. Een rustige buurman en buurtbewoner die je iedereen kan toewensen.
 

Maria, Ron, Martin en Alessandra, jullie raken een echtgenoot, vader en schoonvader kwijt. Jullie kinderen hun opa. Een opa die berentrots op hen was. 
Elma en ik hopen dat, als een afscheid daar is,  jullie schrale troost kunnen vinden in de wetenschap dat Rinus geen lang ziekbed heeft moeten ondergaan. Maar dat neemt niet weg dat juist zijn snelle bewustzijnsverlies jullie niet echt de gelegenheid heeft gegeven afscheid te hebben kunnen nemen. Wij wensen jullie allen heel veel sterkte om het enorme verlies te verwerken en een plekje te kunnen geven. Maria, weet dat onze deur altijd voor je (jullie) open staat.

Elma en Dick Jense
Herinneringen aan onze dierbare tuinbuurman Rinus

Met spiksplinternieuw glimmend gereedschap en zonder veel tuinervaring gingen we 7 jaar geleden aan het werk. Veel bloemen, wat kruiden, een paar fruitbomen en vruchtenstruiken. Dat leek ons wel wat. Groenten verbouwen? Daar begonnen we niet aan. Maar toen we een paar groenteplantjes cadeau kregen, zetten we die natuurlijk toch in de grond. Zagen ze met verwondering groeien, oogstten op een gegeven moment onze eerste zelf opgekweekte sla. En waren verkocht. Rinus keek geamuseerd toe. Nu zul je zien, voorspelde hij, dat je elk jaar weer wat gras weghaalt om meer ruimte te krijgen voor je groenten. Hij kreeg gelijk. Het tuinieren werd een plezierige verslaving. Oók het kweken van groenten. Graag maakten we gebruik van alle kennis die Rinus in tientallen jaren had verzameld. Hij was een wandelende tuin-encyclopedie. We hebben in Rinus én Ria fantastische tuinburen getroffen. Daarom gaan we Rinus erg missen. Maar we hopen dat jij, Ria, nog heel lang onze fijne tuinbuurvrouw blijft. Je kunt altijd op onze tuinhulp rekenen! 

 

Loek & Barbara