phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Riek Hoogendam

-

Uitvaartinformatie

Riek is in het uitvaartcentrum van De Laatste Eer, locatie Iepenhof, Hofl aan 18 in Delft, alwaar geen bezoek.


De uitvaartdienst zal plaatsvinden op zaterdag 3 april in besloten kring.


Er is een mogelijkheid de uitvaart middels een livestream bij te wonen. U kunt zich daarvoor aanmelden bij kfsmits@ziggo.nl om de link te ontvangen.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Riek Hoogendam

Deel deze pagina
Mijn Tante Riek

Ik heb Tante Riek maar een paar keer ontmoet, maar ik voel dat ik ken haar heel goed, want ze hebben ons veel oft een brief beschrijft want ik een kind was. Ik heb haar laast gezien in 2013. Ik was in Nederland met mijn man en tween klein jongens. We hadden een gezellig dag in Delft. Ze was zo lief aan mijn familie. 

Yolanda Wiersma (in St. John’s, Canada)
Herinneringen aan Riek

Een van mijn vroegste herinneringen was dat Riek bij ons kwam: ik mocht mijn kamer aan haar laten zien. Riek is jaren bij ons gebleven. Zij was er voor mijn broer Otto, mijn zusje Lida (die ook op 22 juli jarig is) en mijzelf. Ze zeggen: over de doden niets dan goeds, maar voor Riek geldt dat ik alleen maar goede en fijne dingen kan bedenken. Knutselen in het kleine kamertje beneden, fietsen in de polder en dan sigaren zien, Riek hield van de natuur en leerde ons er alles over. Ze leerde mij naaien , maar natuurlijk kon ik het nooit zo goed als zij. Er mochten ook altijd nog vriendjes en vriendinnetjes mee, en iedereen was jaloers op ons, dat wij Riek hadden. Riek ging mee naar zwemles, en dan kregen we een schuine drop. Riek heeft mijn trouwjurk gemaakt. We hielden contact, en dat betekende: op bezoek in de Donkerstraat, ook weer altijd gezellig in huis of in de tuin, bij de 'Druivenstraat'. Dick was er ook altijd. Voor hem moet het wel heel vreselijk zijn dat Riek er niet meer is. 

Het overlijden van Riek is voor mij ook het afsluiten van mijn Delftse periode, Delft waar ik het zo fijn gehad heb en waar Riek heel erg aan bijgedragen heeft. Voor mij dus veel mooie herinneren, voor de familie een groot verlies, dat weet ik zeker.

Veel liefs en sterkte voor iedereen die van Riek hield, Ada

Ada Lopes Cardozo

Altijd zal je in onze herinnering blijven, als zusje van mijn vader Maarten Hoogendam

Albert en Coby Ras
Voor Riek

Toen ik klein was, was Riek vooral een naam op vele ansichtkaarten. Die kregen we bij verjaardagen, kerst en elke andere belangrijke gelegenheid. Altijd stond er oma, Riek en Dick.

Doordat wij in Harderwijk woonden was Delft en de Donkerstraat ver weg en vrij abstract.

Nadat mijn ouders naar Alblasserdam verhuisden  werd het gebruikelijker om Delft te bezoeken. Mijn vader is altijd een familieman gebleven. Vandaar dat ze uiteindelijk ook in Delft zijn komen wonen. Riek en Dick kwamen nu zelf op de verjaardagen en vaak ook tussendoor.

Soms gingen we naar haar op de tuin. Voor de tuin in de Donkerstraat en haar eigen tuin op DE TUIN (Levenslust? Ik ken het niet anders) had ze veel passie. Beide zagen er altijd prachtig uit, zo vol met bloemen.

Al lang geleden leerde ik Riek kennen als  een warme, hartelijke, lieve, gastvrije vrouw. Vol toewijding voor haar moeder en broer. Ik heb hier veel bewondering voor.

De laatste keer dat ik haar zag, was in het ziekenhuis eind 2019. Ze was vol hoop dat het goed zou komen maar uiteindelijk heeft ze dit leven op moeten geven.

Lieve Riek, bedankt voor al je hartelijkheid en liefde voor ons.

Irene Hoogendam
Voor Riek

Ik ken Riek via mijn Tante Bep. Zij waren al heel lang goede vriendinnen. 

Ik wens haar nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies. 

Thyra Smit

Ik ken Riek via mijn tante Bep en we hebben elkaar in die hoedanigheid regelmatig ontmoet. Zij waren al vriendinnen vanaf hun 12e jaar, mijn tante is ook van 1936 en woont ook in Delft.

Moge zij nu rust vinden. Van harte gecondoleerd aan haar familie, vrienden en iedereen die haar lief heeft gehad en sterkte met het verwerken van dit verlies.

Joost Smit