phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Piet Stolk

-
“Ik heb een gelukkig leven,
het had langer mogen duren”
- Piet -

Uitvaartinformatie

Er is gelegenheid tot afscheid nemen van Piet in de aula van crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op zaterdag 19 januari van 10.30 uur tot 11.00 uur.

 

Voorafgaande aan de crematie komen wij samen in de aula van crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op zaterdag 19 januari om 11.00 uur.

 

Aansluitend is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer van het crematorium.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Piet Stolk

Deel deze pagina
Dr. Piet Stolk

condoleance voor het verlies van je vader. Hij was een goede vriend. Ik zal hem missen.

I’ve known Piet since 1988 and consider him one of my best friends. I loved his sense of humor, curiosity, patience and how well he treated me whenever I visited. He took me from one end of Holland to the other end.

I am going to miss him.  If I place this on the wrong place, I know he would think it’s funny.

Goodbye my dear friend!!!!I’m in tears. 

From his friend, Laureen Diephof

Lieve Maya, Hans, Robbert en Lara en familie,

Vanochtend vernamen we  uit de Volkskrant, dat Maya's vader is overleden. Daarmee moeten we jullie condoleren. We zagen hem altijd op jullie gezamenlijke verjaardagsfeest, waar hij trouw elk jaar vanuit Lisse was komen rijden. Hij was gezegend met een ijzeren wil, doorzettingsvermogen en eigen mening, die hij niet onder stoelen of banken stak. Een markante man, die overal in was geinteresseerd en  grote liefde had voor de kunst. In 2015 ging hij nog naar Berlijn om verschillende musea te bezoeken. In zijn lange leven heeft hij veel zien veranderen en wist daarmee op zijn manier mee om te gaan!

Jan Willem en Marianne

 

 

Jan Willem en Marianne, jamumarfran@gmail.com
Mijn dank voor Piet's grote inzet voor de psychiatrische verpleegkunde

Graag wil ik u, Piet (en Titia's) kinderen en kleinkinderen, mijn welgemeende condoléances overbrengen met het verlies van uw intelligente en zeer betrokken vader en grootvader. Ik heb Piet op 21 mei 2007 leren kennen als een psychiater met een warm hart voor psychiatrische patiënten en daarnaast voor de psychiatrische verpleegkundigen. Ook had hij duidelijk een zeer grote belangstelling voor geschiedenis, literatuur en kunst. Toen ik hem ontmoette had ik al veel prachtige citaten uit zijn mond gelezen in de vergaderverslagen van de 'Commissie Opleiding B-verpleegkunde' waarin hij als opleider van de verpleging in St. Joris (Delft) zes jaren zitting had gehad. Piet heeft mooie boeken over psychiatrie nagelaten voor verpleegkundigen die op MBO niveau functioneren. Dat is een groep die van psychiaters vaak minder aandacht krijgt dan de HBO-opgeleiden, dus ik vind dat een heel uitzonderlijke prestatie. Ik kan helaas zaterdag niet komen omdat ik verwacht wordt op een beurs, maar ik wens u allen een goed afscheid. Met respect, Cecile aan de Stegge    

dr. G.J.C. (Cecile) aan de Stegge
Overgroot opa

Live opa 

u was een geweldige opa voor mij ik kon mijn verhalen bij u kwijt. U was betrokken bij alles wat we met u deden bijvoorbeeld: het schildpadden centrum of de pannenkoeken daarna bij alles moest u lachen. U was 92 jaar ik ben blij dat u zo lang heeft mogen leven! 

U was een aardige en grappige opa ik zal u nooit vergeten❤️

Jasmijn❤️
Mijn lieve overgroot opa❤️

Dag lieve opa, Ik zal u nooit vergeten😪💓 u bent zo’n Dappere man. 92 en zo actief u heeft gestreden tot het laatste moment, maar zo is het goed voor u. Ik ben zo trots op u❤️ Alle leuke dingen die we hebben gedaan, u heeft mij een stuk wijzer gemaakt💋😪 we zullen aan u denken😭💓 xx u grote meid😪💓💝

💓Julia💓
Oom Piet

Lieve familie, jullie vader en opa en overgrootvader en mijn laatste oom is helaas overleden. Volgens eigen zeggen had het nog wel langer mogen duren. Voor mij betekent dat dat hij zijn leven heeft geleefd zoals hij dat wenste. En gelukkig tot bijna op het laatst in een goede gezondheid. Ik ben blij... dat hij zelf zo'n tekst heeft kunnen neerzetten...ik ben verdrietig omdat hij is overleden. Liefs Lisette 

Lisette van der Hoeven -Stolk
Vaarwel aan Piet Stolk, mijn opleider psychiatrie

In juli 1984 startte ik op de afdeling van Piet Stolk in Rosenburg te Den Haag met mijn opleiding tot psychiater, het vak dat hij met zoveel passie uitdroeg. Hoeveel ik van hem leerde: ik kan het niet vertellen. Wel dat ik nog de dag voordat ik de rouw annonce las ,over hem vertelde aan huidige collega's van mij. Over de grootsheid waarmee hij met mij - beginner in de psychiatrie- sprak over de relativiteit van ervaring. Dit als troost na een ernstig incident bij een patiënt van mij waar ik me erg tekort voelde schieten. Zijn compassie zal ik nooit vergeten.

Een groot man is gestorven, iemand die altijd vast hield aan eigen oordelen en nooit met de mode winden meewoei. 

Ik hoop dat dat tot troost zal dienen voor de achterblijvende familie.

AnnePauline Cohen
Lieve Piet

Onze eerste kennismaking begon vele jaren geleden in 1996. We kwamen naast jou en Titia wonen en we werden goede buren. De gezamenlijke passie voor kunst gaf veel gesprekstof. Allerlei onderwerpen werden uitvoerig behandeld: de schilderijen van Wout van Heusden, oosterse keramiek, de Bijbel, fossielen, het werk in de psychiatrie, om maar wat te noemen. Menigmaal hebben we op elkaars katten gepast tijdens de vakanties. Ja, zelfs na onze verhuizing naar een ander land bleven we contact houden.

Lieve piet, een van je laatste woorden in een email zullen we blijven herinneren en geeft troost; tot ziens, ooit !

Dirk en Mieke van Ingen
Oom Piet

Lieve nicht en neven.

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader en mijn oom.

Ben helaas niet in de gelegenheid om bij de uitvaart aanwezig te zijn.

Wij wensen jullie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Frits en Jos

Frits en Jos Stolk
Inspirerende en fijne collega

In Psychiatrisch Centrum Rosenburg te Den Haag was Piet Stolk een ervaren psychiater en opleider en ik een beginneling. We konden het al snel heel goed met elkaar vinden. In de eerste jaren dat ik mocht werken op de gesloten opnameafdeling voor psychotische patienten heeft Piet me krachtig gesteund en is hij van beslissende invloed geweest. Piet presenteerde zich bescheiden, maar was een geleerde op veel terreinen. Hij had veel humor en kon mooi de draak steken met de humbug in ons vak. Kortom, hij was een groot psychiater en een fijn mens.

     

Jean-Paul Selten
Dag Piet

Ik kende je maar korte tijd, maar herinner me jou als een fijne, inspirerende  vriend met een goed humeur en ook als dichter van erg mooie gedichten. We hadden interessante gesprekken over diverse onderwerpen. Ik had graag nog jaren van je enthousiasme willen genieten, maar het lot besliste anders. Na je boeiende leven heb je nu rust verdiend.

 

Niek van Duykeren

Mijn man is een neef van Lenie. Lenie en Piet hebben mij een aantal keren bezocht. ik heb die bezoekjes zeer gewaardeerd en ik heb Piet als een lieve attente man leren kennen. ik wens Lenie en de familieleden van Piet veel sterkte. Ik hoop dat Lenie en ik op enigerlei wijze nog contact kunnen houden, al zal dat door onze lichamelijke beperkingen niet zo gemakkelijk te realiseren zijn. lieve groeten, Gerda

Gerda van der Perk-te Kiefte

Lieve Piet Stolk, Lenie en kinderen en kleinkinderen.

Hierbij onze oprechte condoleances aan u. Circa 2 jaar geleden hebben wij de heer Stolk mogen ontmoeten. Het was een heel bijzondere ontmoeting met de heer Piet Stolk. Vanuit een diep menselijk respect voor deze bijzonder man hebben wij mogen helpen om de heer Stolk te adviseren bij het verhuizen naar Lisse. Bij het afscheid kregen wij de uitnodiging om nog eens langs te komen in de nieuwe omgeving van de heer Stolk. Dat heb ik met erg veel plezier mogen doen. Ik vroeg de heer Stolk wat ik kon leren van zijn levenservaringen. De heer Stolk gaf heel bescheiden aan dat hij niet de pretentie had een ander iets te moeten leren. Na enig aandringen wist ik de heer Stolk toch een mooie mening te ontlokken. De heer Stolk gaf mij aan dat het zijn oprechte overtuiging is dat als je op een bepaalde leeftijd denkt dat je eigenlijk een nieuw bankstel of een nieuwe auto nodig hebt, maar deze gezien je leeftijd niet meer zult aanschaffen, dat dan het einde van je leven is begonnen. 

Als dank voor onze dienstverlening overhandigde de heer Stolk mij een prachtig boek over bespiegelingen van het leven. Laten spiegels werkelijk zien wie je bent?

Ook werd er door ons over de kinderen en kleinkinderen van de heer Stolk gesproken. Met liefde vertelde hij hoe trots hij was. Hij genoot. Kort voor kerstmis hebben wij elkaar aan de telefoon gehad omdat ik benieuwd was hoe het met de heer Stolk ging. Op dat moment was hij nog even in het ziekenhuis te Delft. Het was een erg mooi en zeer waardevol gesprekje en hij voelde zich prettig omdat hij naar huis mocht.

Helaas bereikte mij tijdens mijn vakantie het droeve bericht. het spijt mij zeer dat ik niet bij het afscheid nemen kon zijn. Ik ben er van overtuigd dat deze scherpzinnige en bijzonder lieve man een geweldige docent, onderzoeker, en arts / specialist moet zijn geweest. Maar bovenal een geweldige echtgenoot, vriend, partner, vader, opa moet zijn geweest. een voorbeeld hoe mooi de wereld kan zijn. Wat mooi lieve Piet Stolk dat wij u hebben gekend.   

Carin en Frans Torcque.

 

 

 

Frans Torcque ( Huis en Hypotheek Delft)