phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Paulus Gabriel

-

Uitvaartinformatie

In verband met de Corona situatie zijn er beperkingen in de bezoekersaantallen en vinden uitvaarten meestal in besloten kring plaats..
Bezoek en uitvaart zijn uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Daarom wordt niet altijd alle uitvaartinformatie vrijgegeven.
In sommige gevallen kunt u de uitvaart online volgen. Dit is dan op de kaart aangegeven.  

U kunt op de condoleancepagina uw medeleven betuigen aan familie en mooie herinneringen en/of foto’s delen.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Paulus Gabriel

Deel deze pagina

Beste familie van Paulus Gabriel,

onze christelijke deelneming bij het overlijden van jullie vader, schoonvader en bijna opa. Voor de VPW, de beroepsvereniging van katholieke werkers in het pastoraat, heeft Paulus mede het systeem van ledenadministratie opgezet en onderhield hij de website. Beide deed hij met veel zorg en accuratesse. Paulus was een aardige, plezierige en deskundige collega met wie het goed samenwerken was. Hij zal gemist worden binnen onze vereniging. 

Moge hij nu leven in Gods licht en vrede!

Jos Deckers, secretaris Beroepsgroep VPW (Vereniging Pastoraal Werkenden) bij CNV Connectief

 

Beroepsgroep VPW bij CNV Connectief
Condoleance van de Vereniging Buurtbus Pijnacker

Namens het bestuur van de Vereniging Buurtbus Pijnacker wil ik de familie condoleren met het verlies van uw vader/schoonvader.

Paulus is drie-en-een-half jaar lid van onze vereniging geweest en heeft zich altijd  goed voor ons ingezet. We konden altijd op hem rekenen en we vonden het dan ook heel jammer dat hij vanwege het bereiken van de 75-jarige leeftijd moest stoppen. We hadden het idee dat dit gevoel ook wederzijds was. De contacten waren voornamelijk bij het wisselen van de ritten. Altijd was er wel een praatje, hij kwam bij iedereen vrolijk, sympathiek en ook wel bescheiden over. Vorig jaar april hebben we afscheid van hem genomen aan het eind van zijn laatste rit voor de vereniging. Daarnaast is het gebruikelijk om bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering de  chauffeurs die in het jaar daarvoor afscheid hebben genomen nog in het zonnetje te zetten. Dit heeft helaas niet meer kunnen gebeuren, wij zullen hem echter in de volgende bijeenkomst zeker nog herdenken.

Wij wensen alle nabestaanden de komende tijd heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Richard Bronmeijer, Secretaris, p/a Mare 74, 2642 KB Pijnacker
Bedankt!

Beste Paulus, bedankt voor de goede samenwerking die we mochten hebben binnen VPW-verband, met name bij de ledenadministratie toen we nog een zelfstandige vereniging waren.

Guus Prevoo
Jullie zijn de ranken

Beste familieleden,

 

gecondoleerd met het overlijden van Paulus. Zo onverwacht toch ineens....

Sterkte met de lege plek die hij achterlaat.

In zijn stijl zou ik willen zeggen: jullie zijn de ranken...daarin leeft hij voort en brengt vruchten voort...letterlijk binnenkort met zijn kleinkind...

 

warme groet!

 

Monique van Dijk
Dank

Beste naasten van Paulus,

We schrokken erg van het verdrietige bericht over het overlijden van Paulus. Vanuit de jaarlijkse herdenkingen van het bombardement van 10 december 1944 in Loenen leerden we Paulus kennen. Mijn vader was destijds 15 jaar. De herdenkingen betekenen veel voor hem, daarvoor is hij Paulus zeer dankbaar.

We condoleren jullie met het verlies en wensen jullie veel kracht.

vriendelijke groeten,

Mary Macrander, ook namens Joop Macrander

 

Mary en Joop Macrander
Bruut onderbroken geluk

 

Lieve zus Marijke en kinderen van Paulus,

Wat een afschuwelijke berichten: eerst de onheilstijding op zaterdag 16 januari, uiteindelijk het overlijden van Paulus afgelopen maandag 15 februari. Het is niet te bevatten, zo oneerlijk, onrechtvaardig en bizar.

Eigenlijk weet ik niet welke woorden hier nog passen. Maar dit is voor jullie, om iets van het verschrikkelijke verdriet te delen. En om te laten weten dat m'n gedachten bij jullie en Paulus zijn. Zelf kende ik hem pas kort, maar zag het nieuwe geluk op zijn gezicht en dat van jou Marijke. Ik heb vaker gezegd dat ik het jullie zo enorm gunde, jullie verdienden zoveel meer!  

A.s. maandag zal ik er uiteraard (door omstandigheden helaas slechts digitaal) bij zijn, in het besef dat alle steun vanuit het hart jullie overeind kan houden.

Leven en dood blijven een raadsel, maar jullie reis gaat door.

Paulus blijft, hoe dan ook, onderdeel van deze tocht.

Heel veel sterkte en liefs, 

 

Stan
afscheid

Wat een schrik te vernemen dat Paulus is overleden.

Ik wil jullie  dan ook condoleren met het verlies van jullie vader.

We hadden net het contact uit het verleden weer wat opgehaald.

Ik heb daar dan ook fijne herinneringen aan. 

De foto die ik bijsluit is van ons nieuwe contact.

Daarna is Paulus nog een paar maal naar Drenthe afgereisd en hebben we hier heerlijk gewandeld en gefietst. 

Maandag zal ik zeker een kaarsje aansteken!

Mia van Hebel-Schijf

Van allen die zo plotseling afscheid moeten nemen van een geliefd mens ken ik alleen Marijke. Maar de pijn is bij allen. Ik wens iedereen heel veel moed, kracht en licht om dit te aanvaarden en aan te kunnen. En Marijke dat de liefde van je ervaringen met Paulus je mag blijven doordringen en helpen om dit verschrikkelijke verdrietige verlies te dragen. Dat ook zijn liefdevolle energie je mag blijven helpen. Ik denk aan je.

Mariette de Gruijter
Rust zacht onze ganggenoot en vriend

Allerbeste Joram, Denise, Charlotte, Maarten (& Hummeltje) en Marijke,

We wensen jullie ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd, na het afscheid van Paulus afgelopen maandag. Dat doen we vanuit onze betrokkenheid bij Paul(us) met een gezamenlijke geschiedenis die we koesteren. 'De herinnering blijft' heet een bekend 'Brom39-lied' dat we samen zongen op de latere reünies, na vele prachtige jaren op de studentenflat, Bromstraat 39 in Nijmegen. Paulus was en bleef betrokken bij de gang en dat gevoel is erg wederzijds. Hij was een beetje een buitenbeentje te midden van de Brom 39 studenten in die periode, theologie studerend, maar immer betrokken, toegankelijk, o zo aardig en … meebewegend. We waren met muziek in de weer, ook met radio, en Paul verzorgde vanuit kamer 14 uitzendingen van 'radio Vaticana'. O zo mooi. Zie voor het 'gangleven' ook de foto, met het glas geheven.…

Het bericht van zijn overlijden stemt ons ontzettend droevig, daarbij ook jullie op ons netvlies. Dat alles ook in een week met meer Brom-verdriet, Hennie (ook op de foto) stierf woensdag.

Nauwelijks te bevatten allemaal, met voor hier voor nu onze droevige groet aan jullie, en aan Paul(us).

Ook vanuit 'Brom39': Rust zacht onze ganggenoot en vriend.

Leo en Carla
Rust zacht Paul, 

Verdrietig bericht dat over Paul is gekomen: ik heb je op de roemruchte studentenflat Brom 39 maar kort tijd meegemaakt als medebewoner. Je was destijds een zeer gewaardeerde, enthousiaste  en zachtaardige medebewoner aan wie ik nog goede herinneringen heb. 

Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van Paul.

Bas Cuijpers

Bas Cuijpers
de vrede in levenden lijve

Nu gij bij mij ontbreekt met stem en hand en ogen, en al het andere ongelogen, hoor hoe dit zingen smeekt te worden naar u toegebogen,

om deel te hebben, als voorheen, aan uw bestaan, het ademloze uit de verrukkingen van eens.        Gerrit Achterberg. Uit: Inertie, 1944

Ik blijf Paulus in dankbaarheid gedenken en ook de Vereniging van Pastoraal Werkenden Nederland zal hem niet vergeten.

"Li estis la paco proprakorpe!"

 

Frans M. Vermeulen
A dieu!

Wat een schok om zojuist te vernemen, dat Paulus is overleden. Hij schoof regelmatig bij ons kerk-nomaden aan bij de koffie na afloop van de vieringen van de Haagse Dominicus in het café van de bakkerij. We hadden dan mooie (geloofs)gesprekken. Zijn nieuwe relatie met Marijke, zijn plek in het koor, zijn kinderen,.... van alles werd gedeeld. We zullen hem missen. Hoe veel te meer jullie, die hem zo na staan. Heel veel sterke toegewenst om dit verlies een plek te geven.

Wouke Lam
Condoleance Paulus Gabriel

Wij condoleren jullie met het verlies van jullie vader. Wij zullen hem missen bij de herdenking bij Bosoord. Wij houden goede herinneringen aan hem.

Veel sterkte.

Henk en Reina Witteveen
Dank voor de goede contacten

Beste familie en verwanten van Paulus Gabriel,

Luisterend naar de viering in de Haagse Dominicus worden we overvallen door het droevige bericht van het overlijden van Paulus.In het verband van koorzang bij de Oud-Katholieke Kerk in Delft en Den Haag hebben we elkaar getroffen en kregen een heel plezierig contact. Een directe klik. Later troffen we elkaar in de Haagse Dominicus en ging Paulus regelmatig mee koffie drinken na de vieringen bij de bakkerij/lunchroom in de buurt. Daar diepten we met veel plezier en humor, af en toe ook heerlijk kritisch, waardevolle overwegingen, vieringen uit met waardevolle gedachten en gevoelens. We genoten daarbij van elkaars aanwezigheid.

Die aanwezigheid valt nu weg en dat moet voor jullie als verwanten en familie vooral overrompelend zijn. Hij had nog zoveel goede gedachten voor de toekomst.

In gedachten zullen wij maandag betrokken zijn bij het laatste afscheid. Hem gedenkend in dankbaarheid.

Van harte sterkte

Jooske en Martien Uittenbosch uit de kring van de zgn. kerknomaden

Martien en Jooske Uittenbosch
Gecondoleerd.

Beste familieleden,

Gecondoleerd met het overlijden van Paulus.

Ik het verleden hebben we hem regelmatig ontmoet toen hij in Delft werkte bij het Dekenaat. We hebben toen zijn betrokkenheid, inzet en openheid als verwarmend en verhelderend ervaren.

Een aantal jaren geleden hebben we Paulus weer ontmoet, maar nu bij de bijeenkomsten van de Buurtbusvereniging. Toen kwam ook het stukje land bij Apeldoorn ter sprake. Omdat hij vertelde over de geschiedenis ervan, begrepen we waarom hij daar graag naar terug wilde, Helaas is hem dat door tegenwerking niet gegund. 

Sterkte de komende tijd,

Marija en Kees Ruigrok Kerklaan
Beste Maarten en Charlotte

Condoleance met het heengaan van jullie schoonvader, vader en opa.

Ik wens jullie heel veel sterkte voor maandag, en niet alleen maandag.

Heel triest dat Paulus zijn kleidochter niet heeft kunnen zien.

Yvonne Feberwee
Lieve Paulus

In ons laatste mailcontact eind mei vorig jaar haalde jij een herinnering op, zoals jij die bewaard had t.a.v. mijn persoon: ik zou "een zeer zachtaardige student, rustig en heel bedachtzaam reagerend" zijn geweest in jouw ogen. Ik denk dat je toen in een spiegel gekeken hebt, want precies hetzelfde kan ik van jou zeggen: rustig, bedachtzaam en zachtaardig. Eigenschappen die ik toen al in jou bijzonder kon waarderen. Als gang-oudste wekte jij in mij vertrouwen en zo zul jij later ook als pastoraal werker en vader kwistig met je warmte hebben gestrooid. Ik had je nog graag de radio gegeven waar je mij om vroeg, maar ik ben helaas niet zo'n bewaarder. Met jou gaat er een mooi mens heen aan wie ik een dierbare herinnering koester. Rust zacht, lieve Paulus.  

Geert Ariaans
Our thoughts are with you

Dear Charlotte + Maarten and (baby Hummeltje), Joran + Denise and Marijke,

We are so very sad to hear of the passing of your beloved father - Paulus. He was a very kind man with a generous heart. We would like to offer our condolences to your family. Our thoughts and prayers are with you during this time of grieving.

Love, your cousins from Canada,

Erik, Linda, Paige and Morgan Schmidt.

Sterkte en steun

Goedemorgen. Ik zal mij eerst voorstellen. Ik ben Ron Adegeest, een collega van Joram bij de gemeente Delft.

Vanochtend ontving ik het verschrikkelijke bericht dat de vader van Joram overleden is. Helaas is het niet mogelijk om persoonlijk mijn condoleances en steun over te brengen, maar ik hoop dat dit bericht de hele familie een klein beetje steun biedt om dit verschrikkelijke verlies te kunnen dragen.

Woorden schieten tekort en het zal moeilijk zijn om dit verlies een plaats te kunnen geven, maar hopelijk blijven de mooie herinneringen aan de heer Gabriel voor eeuwig in jullie harten voortleven.

Ik wens de hele familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. En voor voor mijn zeer gewaardeerde collega Joram: als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek of een luisterend oor, weet dat je mij dan altijd kan bereiken.

Ron Adegeest
Hartelijkheid

Beste Paulus,

Dank voor alles wat je in vele jaren voor de VPW/CNV gedaan hebt. De website van de VPW heb jij mogelijk gemaakt. In het kader daarvan hadden we regelmatig mail- en telefooncontact. Je warme belangstelling voor hoe het met mij ging en je hartelijkheid, altijd weer, blijven me zeker bij. Ik ga die gesprekjes zeker missen.

Beste familie, veel sterkte,

Jan Franken.

 

Jan Franken, bestuurder CNV Kerk en Ideëel
Beste Charlotte, Maarten, Joram en Denise.

Gecondoleerd met het verlies van Paulus. Ik ben blij dat ik als kind als een broer met hem ben opgegroeid. Hij was toen al een markant jongetje in ons gezin. We hebben veel gelachen samen.

Heel veel sterkte. 

Wim

 

Wim Wissing
Gecondoleerd met groot verlies

Joram en familie,

Gecondoleerd met dit grote verlies.

Ook namens al je collega's van BI/Gegevensmanagement uit Delft.

Wytze de Vries

 

 

 

Wytze de Vries
Dank

Paulus was enkele jaren lid van het werkverband van de Adviseurs Identiteit van het bisdom Rotterdam, Pascor. Zijn bevlogen en inspirerende bijdrage was kenmerkend met de olijfboom als mooi thema. Ik wens de familie veel sterkte toe. Dat de herinneringen aan hem jullie tot zegen moge zijn. 

Elizabeth Boddens Hosang

Adv. Id. SCOLeiden

Elizabeth Boddens Hosang
Mooie waardevolle herinneringen

Paulus, dank je wel voor alle mooie en goede contacten en gesprekken. Het zijn waardevolle herinneringen. Gesprekken over school, lesgeven, catechese, vieringen, kunst, enzovoort. Over de schat bij het Hart van Nootdorp. Over je roots en de oude foto's. Natuurlijk ook bijzonder de mooie aquarel die je liet maken van je voorouders. Dank voor alles en voor je altijd gebleken belangstelling. Beste familie wel gecondoleerd met het overlijden van Paulus en veel sterkte nu en in de toekomst. Weet dat we aan hem blijven denken. 

Ron en Margot Labordus - Kerklaan / Nootdorp
Gecondoleerd

Gecondoleerd

Met dit Grote Verlies Heel veel Sterkte

Sander en Famieli Jepma

Sander Jepma
condoleance Paul Gabriel

Lieve familie en vriendin van Paul.

Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader, schoonvader en vriend.

Veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd. Rust zacht lieve Paul. 

Mary en Gerard Hogervorst
Beste Paul

Toen ik op de Bromstraat kwam wonen, kreeg ik, zoals iedere nieuweling, de kamer naast de keuken -de minst aantrekkelijke kamer van de gang waar zelfs voor een stevige slaper nachtrust vóór 2, 3, half vier  's nachts niet zeker was want de studenten van Bromstraat 39 deden méér dan alleen studeren. Maar geen nood want Paul stond op het punt om af te studeren en dan kwam zijn plekje vrij. Ik zou je dus nauwelijks hebben gekend ware het niet dat dat afstuderen -ik begrijp nu dat je aan het boek Job bezig was- toch nog even op zich liet wachten. Ik moet je bekennen: ik heb wel eens gedacht 'Gáát die Paul nou nog een keer?'

Tegen de tijd dat je afstudeerde, zat ik allang op de kamer van een ander. Maar intussen kende ik je wel als een heel vriendelijke ganggenoot met veel, soms heel eigen humor. Voor mij was je ook een zoeker met een eigen wereld. Je hield wel enige afstand en was voor mij toen ook niet gemakkelijk goed te leren kennen. Maar je eigenheid gaf kleur aan dat bonte gezelschap van Brommers en je liet je een eigen geluid horen. Een mooie bijdrage aan die vreemde mix. Dus dankjewel dat je dat afstuderen nog even heb weten uit te stellen...

Ik wens al jouw naasten en dierbaren dat ze jouw eigen kleur en geluid lang mogen koesteren.

Robert Bitter   

Robert Bitter

Met ontroering hebben wij afgelopen zondag nadat zijn naam in de kerk is genoemd kennis genomen van het overlijden van jullie vader en vriend van  Marijke. We hebben de uitvaartdienst gevolgd en denken aan jullie nu je op weg bent naar Loenen. Er is in de kerk aan de Raamstraat in Delft een pagina toegevoegd aan het Memorieboek met zijn naam zodat die niet verloren zal gaan. Hij is immers voor het dekenaat Delflanden van grote betekenis geweest bij de begeleiding van de pastorale school samen met Frans Blaauw. We zullen hen samen als een goede herinnering gedenken.    

Anna en Kees van der Wee, Kristalweg 32, 2614 TS DELFT
Tot ziens!

Lieve Paul,

je bent nu in Loenen waar je zo graag wilde verblijven. 

We missen je.

Dank dat je er ook voor ons was!!

We zullen je eens weerzien.

Hanneke en Hennie

 

Hanneke en Hennie Hoogenboom
Heel veel sterkte en kracht

Beste familie,

ik wens jullie voor de komende tijd heel veel sterkte en kracht om het gemis van jullie vader een goede plek te geven in jullie leven

VPW-Rotterdam
Ja die jongen maakt het wel !

Op onze studentenflat was het gebruikelijk liedjes te maken om de vele feesten en verjaardagen op te luisteren. Voor Paul's 30e verjaardag zongen we in 1976 een lied met als refrein:

'Gabriël, Gabriël, ja die jongen maakt het wel, Gabriël, Paulus Gabriël".

Jaren later neuriede Paul de melodie nog wel eens, en vertelde dat hij altijd trots is geweest op dit refrein, en dat het hem veel later nog bleef inspireren.

Vaarwel Paul, maak het wel.

Jan van Eerd
Heel veel sterkte.

Charlotte,Maarten,Hummeltje,Joram,Denise en Marijke heel veel sterkte toegewenst met het verlies van Paul.Ik heb vele goede herinneringen aan hem uit mijn studententijd op de professor bromstraat gedurende vele jaren;ik was een van de vier jongens (Paul,Jan,Hennie,Simon) die op fietsvakantie gingen naar het Verenigd Koninkrijk,een geweldige reis.

Simon.

 

 

Simon Jansen
Rust zacht

Beste Charlotte, Maarten (& Hummeltje), Joram, Denise, en Marijke,

 

Gecondoleerd met het overlijden van Paulus en heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Koester de herinneringen en houd ze levend voor Hummeltje.

Rust zacht Paulus.

Martijn Wissing en Johanne Hetzel
Allen gecondoleerd

Dag  Tiek, Joram, Denise, Charlotte, Maarten (& Hummeltje)

 

Het was een mooie uitvaartdienst en begrafenis.

Goed dat we bij de begrafenis aanwezig konden zijn.

Zo triest dat Paul net niet opa is kunnen worden. Althans dat hij het niet meer mee heeft kunnen maken.

We wensen jullie veel sterkte. Benieuwd naar de naam van "Hummeltje".

Dag Paul, dank voor de fantastische jaren op de Bromstraat.

Juul en Piet Hein

 

Piet Hein en Juul