phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
a
a

Mien Groenewegen - Vissenberg

-

Uitvaartinformatie

Ma is overgebracht naar het uitvaartcentrum van De Laatste Eer, locatie Iepenhof, Hoflaan 18 in Delft.

We hadden graag het verdriet met allen die haar dierbaar waren tijdens de uitvaart willen delen. De huidige situatie maakt dit echter onmogelijk. De begrafenis vindt dan ook in besloten kring plaats, op maandag 4 mei om 12.00 uur.

In de dagen voorafgaand aan de uitvaart zijn er enkele gelegenheden om te condoleren en afscheid te nemen. Indien u daar gebruik van wilt maken, verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen op 06 207 414 90.

Tijdens de dienst zal een zogenoemde 'livestream' registratie worden verzorgd, waarmee u op afstand de uitvaartdienst kunt volgen. Als u hiervoor belangstelling heeft, zullen we u de hiervoor benodigde gegevens toesturen.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Mien Groenewegen - Vissenberg

Deel deze pagina
Lieve groet aan een lieve dame

Lieve familie, gecondoleerd met het overlijden van jullie lieve moeder/oma Mien,

Het was een fijne lieve dame, die enorm genoot van alle activiteiten in de Weidevogelhof. Ze was altijd erg aardig & zag er toppie uit, keurig verzorgd. Het was altijd fijn bij haar. Wij wensen jullie veel sterkte toe & zullen een kaarsje opsteken.

Liefs Koos & Marianne, vrijwilligers Weidevogelhof 

Koos & Marianne Oudshoorn-Rutten
Noordeindseweg Delfgauw

Allerliefste Leon, Marco en Hubert,

Gecondoleerd met het verlies van mamma. Ze was een schat en altijd zo trots op jullie ! Vroeger kwam ze regelmatig langs met jullie vader en dan ging ze altijd eerder naar huis om voor jullie te zorgen want je vader had nog zoveel te bepraten met onze pa. Dat duurde uren !!

Het is jammer dat we niet op de begrafenis aanwezig kunnen zijn om jullie te zien en even te spreken maar in gedachten zijn we er.

Willem, Aline, Petra en Bert

Familie van der Ende, de timmerman

Beste familie 

mijn herinnering aan jullie moeder was de trots en liefde die ze uitstraalde als één van haar zoons binnen kwam lopen op de watersnip , ze straalde dan van oor tot oor .

Heel veel sterkte met dit grote verlies .

Sjanie Breemer verzorgende watersnip . 

 

Sjanie breemer
Lieve familie Groenewegen

Voor jullie allemaal heel veel sterkte met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma. Koester alle mooie herinneringen en veel  steun de komende tijd om dit met elkaar te verwerken.

 

Hans en Ankie
Condoleance

Beste familie,

Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon)moeder en oma. Jammer dat het afscheid nemen 'op gepaste afstand' in deze tijd zo lastig is.

Veel sterkte in de komende tijd. 

Henk Zwinkels en Marti de Ridder
Vriendschap

56 jaar geleden leerde ik Mien kennen. Als meisje van 14 kwam ik op de jongens passen. Dat heeft jaren geduurd. Wat een leuke tijd was dat. Ook toen Leon, Marco en Hubert allang geen oppas meer nodig hadden bleven we bevriend. Het wel en wee werd gedeeld, ook van onze eigen kinderen. Gezellige bridge-avondjes met Mien en Bertus, toen jullie, Leon, Marco en Hubert allang volwassen waren. Een bijzondere vriendschap was het die altijd bleef, ook als we elkaar tijden lang niet zagen. We woonden steeds ver uit elkaar, maar je bent altijd in mijn hart gebleven. Dank je wel Mien voor deze zeer bijzondere vriendschap. Ik ga je missen !

 

 

John en Bep Stans
Veel sterkte

Ik heb met liefde voor jullie moeder/schoonmoeder/ oma verzorgd.

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

Liefs Anita 

 

Beste familie

Gecondoleerd met het overlijden van uw moeder/schoonmoeder en oma. Namens de bejaarden bezoekgroep van de parochie heb ik haar een aantal jaren rond haar verjaardag, een bezoekje gebracht. Ook begin dec. voor kerst presentje. Het was een vrolijke vrouw die glunderde als je bij haar ging zitten en een beetje met haar babbelde. Wat ik ook meebracht voor haar, een bloemetje of iets te snoepen, ze was er altijd heel blij mee. Een kaartje met de kerk erop pakte ze iedere keer weer op en begon op haar manier hele verhalen te vertellen. Veel sterkte voor jullie allemaal.

Toos van Winden

Dag lieve tante Mien,

U was altijd een goed lachse vrolijke vrouw. Heel geïnteresseerd in de ander. We zullen u missen. En wensen iedereen heel veel sterkte toe die haar moeten missen.  

Liefs Paulus en Jolanda Zuiderwijk

De naaimachine

Deze naaimachine was van Oma. Maar tante Mien heeft hier ook heel veel kledingstukken op vervaardigd en gerepareerd. Misschien zelfs wel meer dan Oma.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte toe.

Tanya en Frits
Herinnering

Een herinnering delen,

Wat was ze blij als er een optreden was, ze genoot zo van muziek en zingen. Ze had haar eigen manier van communiceren en kon goed duidelijk maken wat haar wens was.

Ze wilde altijd graag even persoonlijk contact als ze naar de activiteiten toe kwam, ze pakte je hand vast en legde haar hand op je wang. En als ze weg ging bedankte ze altijd hartelijk.
Haar ogen straalde als er kinderen waren op de afdeling.
Mooie kleding hield ze van, ze gaf graag een compliment als je iets leuks aan had.

Een dame met een sterke wil en kracht om nog uit het leven te halen wat er in zat.

Heel veel sterkte, namens team  welzijn.

Rina Polderman de Jong ,begeleider Welzijn Weidevogelhof 

Rina Polderman de Jong
Een laatste groet

Lieve familie,

Hier een laatste groet aan jullie moeder van ons. De keren dat ik bij haar op bezoek ging zal ik me herinneren als liefdevol. Altijd mijn hand vasthouden, "mopperen" en met Kerst haar tranen als er schoolkindertjes kerstliedjes kwamen zingen. Op haar manier zong/neuriede ze mee. Met een brok in mijn keel nam ik altijd afscheid want hoe moeilijk moet het voor haar geweest zijn niet meer te kunnen spreken. Op de foto's van mijn meiden reageerde ze altijd met een glimlach. Weet u nog zei ik dan "dat u Simone een vaasje hebt gegeven omdat zij geen aandenken had aan haar oma en u wel." Simone is haar nog altijd dankbaar daarvoor, zij reageerde afgelopen maandag dan ook met "ahhhh lieve tante Mien" toen ik haar vertelde dat ze overleden was. Ik wens jullie veel sterkte de komende tijd en weet dat er daarboven twee mensen blij zijn elkaar weer te zien. 

Lieve tante Mien rust zacht.

Liefs Annemieke en Cor.

Cor en Annemieke Duijvestijn
Een tante die ik zal blijven herinneren

We woonden ver weg maar kwamen altijd wel een keer per jaar naar Delfgauw. Oma's kleine huisje bleek groot genoeg voor de grote familie. 

Tante Mien zag er altijd piekfijn uit en haar stem herkende ik uit duizenden. Ze was altijd belangstellend en warm. Ze vroeg door en stelde wel eens moeilijke vragen maar daardoor had je echt contact met haar. 

Ze was echt een familie-mens en later op reünies was ze er altijd bij. Altijd optimistisch en met energie. De reünie van 2009 was zwaar maar toch wist tante Mien een optimistische toon aan te slaan. Dat is de laatste keer dat ik haar heb gezien. Hoe vaak je iemand ziet is niet belangrijk voor de herinneringen, ik zal ze altijd bij me dragen.

Rudie Vissenberg
condoleren fam . Groenenwegen

beste Marco ,Marjan en verdere familie  gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder  , ik vond het altijd mooi als jullie hier in buurt liepen te wandelen met je moeder in de rolstoel volgens mij genoot ze daar echt van ik wens jullie sterkte bij het afscheid nemen .

kees en nel gravesteyn
Ter nagedachtenis aan Mien

Lieve familie, 

Wij willen jullie allen condoleren met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma.

Heel veel sterkte toegewenst de komende dagen.

Jan en Els Stuip
Afscheid op afstand

Lieve familie,

 

het bericht kwam toch als een verrassing.

Nu verder zonder moeder en oma,

die er als vanzelfsprekend altijd was.

Heel veel sterkte in deze bijzondere tijden.

 

Leo & Els,

Amanda, Lisanne, Rutger

Beugeling
Lieve familie

Lieve neven, nichten en kleinkinderen,

Gecondoleerd met jullie moeder, schoonmoeder en oma. 
Wij herinneren haar als een lieve en altijd geïnteresseerde tante. 
Zelfs Carmen en Mitchell kennen jullie moeder, en kennen haar als een lieve vrouw die altijd interesse toonde.
Door de huidige omstandigheden kunnen wij helaas jullie niet persoonlijk condoleren, maar in gedachten zijn wij bij jullie en zullen onze tante Mien met een glimlach gedenken.

Heel veel sterkte de komende tijd

Henk en Sandra, Mitchell en Carmen Zuiderwijk
Condoleance

Geachte familie,

hierbij willen wij onze deelneming betuigen bij het overlijden van Mien die in onze jeugd een sport vriendin was. We hebben daar dierbare herinneringen aan.

Nel en Koos

Nel en Koos Tersmette-Gordijn
Een herinnering!

Hoi Leon, Marco, Hubert en familie,

Hierbij een herinnering uit de goede oude tijd!

Het is een foto van Tilff Bastogne Tillf uit 1986 waar jullie ouders onze verzorging, begeleiding en catering op zich namen.

We zullen jullie moeder blijven herinneren als een enthousiast en betrokken persoon!

 

Wij wensen jullie morgen een mooie dienst/viering toe!

 

 

Elly en Gerard
Lieve familie

Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon)moeder,

het overlijden van jullie moeder, mijn tante Mien, kwam niet geheel onverwachts.

Een statige vrouw die 5 jaar geleden door een infarct in een verpleeghuis terecht kwam.

Ik heb een paar woorden geleend om mijn gevoelens te omschrijven.

'Achter tranen van verdriet,   schuilt een glimlach van herinnering.'

Ik ben er zeker van dat jullie net als ik over enige tijd met een glimlach aan haar kunnen denken.

Sterkte de komende tijd,

 

Hans en Erica van der Weiden-Vissenberg
Jongens Groenewegen

Voor ons waren, of beter gezegd zijn jullie nog steeds, de jongens van Groenewegen. Met Mien en Bertus als trotse ouders van dit drietal. Jullie waren dan ook nogal eens het onderwerp van gesprek als we bij elkaar waren!
Jans eerste contacten met Mien en Bertus stammen uit de tijd van de bouw van hun huis in 1960. Het was veel overleggen en samenwerken met het aanstaande echtpaar. Mien legde de eerste steen en Bertus timmerde voort.
Later hebben wij hen leren kennen via de IJsvereniging Voorwaarts en de vrijwillige brandweer Pijnacker. Vooral tijdens de feestjes, uitstapjes en sport van die brandweer werd de vriendschap hechter. Met de bezoeken aan Steinbach als hoogtepunt.
De feestjes, daar hield Mien wel van! De vrolijkheid, het dansen en niet te vergeten het polonaise lopen dat was haar ding.

Hun 25-jarig huwelijksfeest met de originele huwelijkskrant, door jullie gemaakt, was een groot feest. Voor ons zeker, omdat we na afloop met een taart naar huis mochten gaan. De taart was het resultaat van een multiple choice vraag en een limerick die begon met
Op Bertus Groene zijn wegen
kwam hij eens zijn Mientje tegen….

Dat we daarna nog buren werden dat was “Nooit Gedacht”. Zo kwam Bertus heel veel buurten en voorzag Jan tijdens de verbouwing van adviezen en af en toe een helpende hand. Dat waarderen we nog steeds. Dat buurten bleef gelukkig doorgaan, toen wij in  2000 in de boerderij gingen wonen. Mien was wat bescheidener in buurten, maar toch spraken we elkaar regelmatig.

Totdat het in 2009 stiller werd zonder Bertus op het erf. Vooral zijn verhalen en gezelligheid missend. Ook nu nog bij sommige vragen omtrent het boek verzuchten we  “had Bertus nog maar geleefd”.
Gelukkig bleef er wel ‘reuring’ in het huis naast ons.
Totdat het na de Kerst van 2014 heel erg stil werd.

Lieve groet Jan en Fia de Wilde

Jan en Fia de Wilde
Leon, Marco, Hubert

Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve moeder, schoonmoeder en oma. Mijn herinnering aan Tante Mien is dat ik als buurmeisje altijd even binnen kon lopen voor iets lekkers en even een kletspraatje. Wij zijn met zn allen opgegroeid als buren en ik vond dit altijd een fantastische tijd waar ik met veel plezier aan terug denk. Heel veel sterkte met jullie verlies.

 

 

Erika Snijders
Heel veel sterkte gewenst

Lieve familie, wij willen jullie veel sterkte wensen met het overlijden van jullie lieve (schoon)moeder en oma,

Ik zal tante Mien herinneren als een vrolijke opgewekte tante die tijdens haar bezoekjes op verjaardagen altijd veel gezelligheid bracht. Ook de bezoekjes waarbij ze samen met ome Bertus kwamen vertellen over hun vakantieavonturen waren altijd erg vermakelijk. Twee mensen die overduidelijk genoten van het leven. 

Haar oprechte interesse in anderen sierde haar. Aan alles was te merken hoe dankbaar, gelukkig en trots zij was op haar man, kinderen en kleinkinderen.

Vindt troost in de vele mooie herinneringen die jullie van haar zullen bewaren en koesteren.

Sterkte met dit verlies......

Ed en Heidi Vissenberg
Lieve familie

Heel veel sterkte met dit verlies. Het was een hele lieve vrouw en dat zullen we ons altijd blijven herinneren.

Christa en Dick Stuip
Lieve familie van Mien

Jullie moeder, oma en schoonmoeder was een lieverd. Heel veel sterkte met dit verlies. Voor allemaal een knuffel.

Ewout en Laurie
Afscheid van een moeder

In de tuin van herinneringen bloeien altijd de bloemen, waar moeders de mooiste bloemen zijn. 
 

Beste Hubert en familie,

ik wens jullie veel sterkte toe en vandaag een mooi samen zijn. 
Hartelijke groet Anja

Anja van den Dobbelsteen

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma.

Veel sterkte de komende tijd!

Michiel Stuip, Gaby, Siem & Deen
Altijd een speciaal, liefdevol plekje in jullie hart

Lieve Familie,

Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Ik heb haar leren kennen als een sterke emotionele vrouw die genoot van kleine dingen, zoals samen een balspel doen,dieren kijken, ze genoot van televisie programma's en zat er ook helemaal in maar ook het 1 op 1 contact deed haar goed en mij ook.

We zullen haar missen, maar ze heeft een heel bijzonder plekje in jullie hart.

Ik zal haar nooit vergeten.

Roos Wolswijk, gastvrouw watersnip
Lieve Jongens Gecondoleerd.

Met het verlies van jullie lieve moeder, heel veel sterkte.

Ma Ton

Catharina Ton van Ruitenburg

R.I.P.

Wil Schuite
Nachtelijke gesprekjes

Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve moeder en oma.

Ik zal onze nachtelijke "gesprekjes", het aaien over mijn armen, de lieve handkusjes en de lach op je gezicht als ik binnen kwam missen. Ook je standaard stopwoordje: jazeker.

Lieverd ik hoop dat je rust in vrede.

Nachtzuster van de Watersnip.

Lisette v. Duuren
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van jullie (sch.) moeder en oma.

Ben blij dat ik mv heb mogen kennen en verzorgen bij de Watersnip Weidevogelhof. Haar enthousiasme als we activiteiten gingen doen was heerlijk. Zoals met de bal rollen, cliniclowns, gym, natuurfilms.

Dit gaat we zeker missen.

Heel veel sterkte met het verlies.

 

Sonja Bakker
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en oma. Ik zag tante Mien niet vaak maar heb mooie herinneringen aan haar.

Heel veel sterkte ♥

 

Carmen Zuiderwijk
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van moeder, schoonmoeder en oma.

Heel veel sterkte toegewenst.

 

Rosita van den Boogert
Gecondoleerd

Heel veel sterkte en gecondoleerd.

 

Anita Neeskens
Jeugdvriendin

Mijn lieve jeugdvriendin....

Gecondoleerd

 

Corry Ton
Gecondoleerd

Fam. Groenewegen gecondoleerd en veel sterkte

 

 

Willem Hazeu
Gecondoleerd

Gecondoleerd Marco en familie.

Sterkte

 

 

Frits van Wijk
Gecondoleerd

Gecondoleerd, veel sterkte♥

Greet van der Wees
Gecondoleerd

Gecondoleerd met jullie moeder, schoonmoeder en oma. Zoals jullie al schrijven waren de laatste jaren moeilijk voor haar. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

Jaap en Tien van Wijk
Schat van een vrouw

Ik heb Mien leren kennen op feestjes van de Vrijwillige Brandweer. Schat van een vrouw..... Gecondoleerd, ik wens jullie veel sterkte om dit zware verlies te dragen.

Janny Brunt
Gecondoleerd
Melissa De Koning Dekker ♥
Rust zacht ♥

Zulke lieve mooie herinneringen uit mijn jeugd komen naar boven....

Gecondoleerd ♥

Monique Dekker- vd Maarel
Lieve vrouw

Beste Familie, van mevrouw Mien Groenewegen.

 

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma en sterkte voor de komende tijd.

Ik heb haar leren kennen als een vrolijke en lieve vrouw , we zullen haar missen  bij de activiteiten

Elly Huisman (vrijwilligster van de Pieter van Foreest)

Elly Huisman
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma. Heel veel sterkte in de komende tijd.

Ank Goeman

Gecondoleerd 

Leni Rehorst

Familie Groenewegen 

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder ,schoonmoeder en oma

veel sterkte in deze bijzondere tijd om afscheid te moeten nemen 

Hilda en Thijs van den Berg

M v d Berg
Herinnering

Bij een afscheid wordt de herinnering geboren.

En zo was het ook bij het afscheid van jullie moeder.

Bij het zien van de foto’s en jullie verhalen tijdens de dienst kwamen bij mij

de herinneringen ook boven. Hoe wij. Wim en ik, jullie ouders hebben

leren kennen. We woonde nog maar kort naast jullie Oma Vissenberg.

Toen ik op een zaterdag naar de avondmis ging.

Bij het naar huis gaan wilde de auto niet meer starten. Wat te doen.

Ik herinnerde mij, dat ik een van de collectanten wel eens had

gezien bij de buurvrouw. Dus ik de kerk weer in en mij aan jullie

vader voorgesteld en gevraagd of hij mij naar huis kon slepen.

Nou dat kon hij wel en mijn auto werd achter de groene Ford bus

vastgemaakt. En al slingerend over de Nassaulaan en Delfgauwseweg

werd ik met de auto thuisgebracht. En zo leerde ik ook even later jullie moeder kennen.

Samen hebben wel het een en ander beleefd.

Jullie eerste vakantie in Drenthe kan ik mij ook nog goed herinneren.

Hoe jullie aankwamen in de al genoemde groene Ford bus

volgestouwd met alle huisraad, die jullie moeder dacht nodig te hebben.

Het was een hele leuke vakantie.

We gingen vaak samen op pad. Winkelen, heel trots, in onze nieuwe suède minirokjes. We gingen naar de brandweerwedstrijden om heel fanatiek onze mannen aanmoedigden. En zo zijn er vele herinneringen.

Op een gegeven ogenblik groei je uit elkaar en gaat ieder zijn eigen weg.

Maar de goede herinneringen blijven.

 

Ik wens jullie met je gezinnen heel veel sterkte voor nu en in de toekomst,

met het heen gaan van jullie moeder.

Ik vond het fijn om via livestream de dienst te kunnen bijwonen;

een stijlvolle en liefdevolle dienst. Zij zou het mooi  hebben gevonden.

Dank daar voor.

Het einde van de dienst, toen jullie haar naar het graf droegen was heel bijzonder.

Toen jullie de deur uitgingen leek het of jullie een witte stralende wolk inliepen.

Het zal wel de opname zijn geweest. Maar het was wel heel bijzonder.

 

Lieve groet,

Ans Schulten

Ans Schulten

Beste Familie,

Hierbij wil ik U allen condoleren met het overlijden van Mien Groenewegen - Vissenberg

Theo Lispet, Noordeindseweg 41, 2616LD Delft
Gecondoleerd

Familie Groenewegen,

Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder, schoonmoeder en oma.

Sterkte.

 

Anton van den Reek en Simone Renes Pijnacker
Lieve familie Groenewegen

Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve en zorgzame moeder. 

Ik vond het fijn en waardevol om voor jullie moeder te mogen zorgen. Ik heb het met veel plezier gedaan. Door haar afasie was het voor haar soms lastig om iets duidelijk te maken. Het maakte haar soms ook verdrietig. De één-op-één momenten met haar op haar kamer hebben hierbij erg geholpen waarbij we elkaars handen vast hielden. Al kijkend naar het schilderij welke boven haar bed hing, verscheen er weer een glimlach op haar gezicht. Ze wees en had op haar manier hele verhalen erover.

Toen ze in 2015 kwam wonen op de Watersnip was ze erg in de weer met het verzorgen van de planten en bloemen in de woonkamer, haar slaapkamer en het terras. Toen dit wat minder werd, kwam het tijdschrift Landleven en de folder van de Intratuin hiervoor in de plaats. Tevens kreeg ze een goede band met medebewoonster mevr. Van der Roest en zorgde ze als een moeder goed voor haar.

Ze was sterk en gedreven. Ze wilde maar al te graag blijven oefenen met lopen achter haar rollator. Ze volgde hierbij goed de instructies op van de fysiotherapeut en het zorgpersoneel.

Ook verzamelde ze veel spullen op haar slaapkamer zoals de kapstok uit de hal, rolstoelen en rollators van andere bewoners, tijdschriften etc. ......... Als ik iets kwijt was, wist ik in ieder geval waar ik moest zoeken 😉.

Ze genoot zichtbaar van muziek waarbij ze met haar goede arm haar verlamde arm beetpakte en dan heen en weer zwiepte in de lucht op de muziek. Ook de natuurfilms, sportprogramma's op de televisie deden het goed bij haar en de vele uitstapjes waaronder de dierentuin, het kerstcircus, de Intratuin, de yoga, de gym, de strandrups en het zingen in de Brasserie.

Ze was super trots op haar kinderen en genoot erg van jullie aanwezigheid en de activiteiten die jullie als kinderen met haar deden. Ik vond het ook altijd super gezellig als jullie er waren. Ik zal haar zeker missen en jullie daarentegen ook. 

Ik hoop jullie nog te zien en te spreken op de herdenkingsdienst van de Weidevogelhof waarvoor jullie te zijner tijd nog een uitnodiging voor krijgen.

Ik wens jullie veel sterkte toe met dit grote verlies. In gedachten ben ik bij jullie.

Veel liefs,

Henriëtte Wierda-van Barneveldt

Henriëtte Wierda-van Barneveldt

Lieve familie,

 

Allereerst nogmaals gecondoleerd.

Wij, Taylor en ik , hebben net de uitvaart van tante Mien gevolgd. Fijn om toch op ‘n manier afscheid te kunnen nemen in deze vreemde tijd.

Het was ’n mooie dienst. De sprekende foto’s van jullie als gezin met oom Bertus erbij, en kleinkinderen samen met oma, prachtig.

En wat hebben jullie mooi gesproken heren, vol liefde over jullie moeder, dat is wat ze verdiend! En natuurlijk ook door de kleinkinderen mooie herinneringen opgehaald.

Ook de bloemenpracht die voor haar afscheid zijn gemaakt zegt ook over hoe lief ze was, voor ’n ieder!

Ik wens jullie veel kracht en liefde toe om dit met elkaar te verwerken.

 

Tot ziens,

Jacqueline.

 

Mooie viering

Hoi Leon en Evelien, Marco en Marjan, Hubert en Yvonne en kleinkinderen,

Wat was het een mooie viering ter nagedachtenis aan jullie moeder en oma
en aan onze tante.

Onze complimenten: mooie woorden zijn er gesproken, woorden die recht
doen aan de persoon die jullie moeder en oma was/is.

Nogmaals heel veel sterkte gewenst en hopelijk spreken we elkaar over
niet al te lange tijd.......

Lieve groet van,

Martin en Carolina
 

 

Martin en Carolina

 

Lieve Leon en Evelien,

 

De livestream gevolgd en was onder de indruk van jouw speach Leon maar ook van die van Eileen. Wat een mooie woorden.

Een hele mooie waardige dienst en ben blij dat wij het op deze manier mee konden beleven.

Ik weet niet of jullie een registratie krijgen van de livestream maar ik kreeg kippenvel op het moment dat jullie het zonlicht inliepen met de kist en jullie daardoor vervaagden dat was zo mooi om te zien heel symbolisch. 

Nu is alles achter de rug en blijven de mooie herinneringen, koester ze!!!

 

Heel veel sterkte nogmaals en houdt jullie taai.

Groetjes,

 

Cor en Annemieke.

Cor en Annemieke

Leon en anderen,

Het was een hele mooie afscheidsdienst. Goed gedaan door jullie!

Samen met Helga en Margret hebben we op de tv. de dienst goed kunnen volgen. De vlag even voor twaalf uur halfstok gehangen en daarbij hoorden we klokgelui.

Na de dienst met buurvrouwen een toast met herinneringen aan Mien.

Ileen bedankt voor het plaatsen van het stukje op de site van ’De Laatste Eer’.

Hartelijke groet,

Jan&Fia

 

Jan en Fia

Leon, Marco en Hubert,

Ik vond het fijn dat de Laatste Eer voor een livestream gezorgd had. Er
was een kleine storing, maar op zich was het heel goed. De uitvaart was
heel mooi en het raakte me. En dat misschien ook wel doordat ik bij een
uitvaart de emoties probeer te onderdrukken. Dat was nu anders. Wat
hadden jullie dit goed voorbereid met zulke mooie toespraken. En dan die
foto's. Iedereen heeft door de beperkte foto's uit het verleden slechts
een kleine selectie. Fijn om dan weer andere foto's te zien met je
moeder, je vader, oma en ook mijn vader. Het was ook heel prettig om
weer het lieve en zo gelukkige gezicht te zien van jullie moeder, mijn
tante Mien. De foto met Evelien waarbij jullie moeder zo liefdevol haar
hand vasthield maakte ook een diepe indruk. Ik kreeg van mijn moeder zo
vaak te horen dat Evelien zo lief was en dit niet altijd gewaardeerd
werd en ze toch steeds voor haar klaar bleef staan. Zo liefdevol. En dan
de kaart. Ik had geen weet of het was me ontgaan dat jullie moeder
schilderde. Dat maakt de kaart daarmee extra bijzonder.

Ik wens jullie heel veel sterkte met de partners en de kinderen,

Groeten,   Pedro.

 

Pedro

 

Lieve familie,

 

Langs deze weg wil ik jullie een compliment maken voor de mooie uitvaart van tante Mien.  Ik was onder de indruk van de mooie muziek maar vooral van alles in woord en beeld . Jouw " in memoriam " Leon, was heel erg mooi.  Haar leven, zo prachtig verwoord, bezorgde mij tranen en kippenvel. Tante Mien zou vanmiddag weer supertrots op jullie geweest zijn.

 

Liefs, Luciënne 

Luciënne

Hallo Leon en Evelien,

 

We hebben meegekeken met de livestream en dat was toch bijzonder. De diapresentaties waren nu zelfs volledig in het scherm te zien en daardoor erg mooi om te zien.

Maar het was vooral een heel liefdevol afscheid.

Dank dat wij daarvan getuige mochten zijn.

Heel veel sterkte nog voor jullie en de kinderen en ook de rest van de familie.

 

Groetjes Jack en Marjon

Jack en Marjon

 

Beste Fam, Groenewegen.

Het was de eerste keer dat ik dit zag maar heel duidelijk ,mooie woorden,soms of ik Jan hoorde spreken hoe hij altijd over zijn ouders sprak en ook over Mien,nog bedankt voor het toe sturen.

Groetjes Annie v d Meer.

Annie vd Meer

Lieve familie,

 

Wat een ontzettend mooi afscheid hebben jullie gegeven aan jullie (schoon)moeder.

Het was een mooie viering. De zorg die jullie voor/om tante Mien hebben gehad en gegeven aan haar met zoveel liefde is bewonderingswaardig.

 

Heel veel sterkte de komende tijd.

 

Liefs,

Félix en Angela

Félix en AngelaBeste Hubert, Marco en Leon

 

Wat een bijzondere uitvaart van jullie moeder. Heel bijzonder en ook heel speciaal. Ondanks de fysieke afstand was er ook veel nabijheid. Het was apart om de uitvaart via de livestream te volgen, het gaf een bijzondere kijk in het leven van je moeder.

Ik vond het onroerend om in jullie verhalen te horen welke impact het overlijden van Janus en opa Vissenberg heeft gehad op je moeder en het hele gezin. Naast de trieste gebeurtenissen stonden jullie uitgebreid stil bij de liefde en zorg die je moeder voor jullie hadden en iedereen die haar dierbaar was.

Wat je moeder allemaal heeft ondernomen met jullie, met je vader toen hij met pensioen was en na het overlijden van je vader.

De laatste vijf jaar waren zwaar, zoals ik uit de verhalen begrijp waaronder die van mijn ouders. In het bijzonder de laatste weken. Geweldig dat jullie maandag nog met z'n drieën waardig afscheid hebben kunnen nemen.

 

De verhalen tijdens de uitvaart gaven een mooie kijk in het leven van je moeder. De herinneringen aan 'tante Mien' zijn verrijkt, dank daarvoor.

 

Sterkte en kracht in de komende periode en dat de zorgen om je moeder vervagen door mooie herinneringen.

 

Met vriendelijke groet,

Harald

Harald

Beste Leon, Marco en Hubert,

 

Bedankt dat wij via de stream mee konden kijken naar de prachtige dienst van jullie moeder. Het was mooi en indrukwekkend.

 

Lieve groet,

 

 Caroline

Caroline

Dag neven en nichten,

 

Gisteren heb ik uiteraard de livestream gevolgd. Het was een mooie herdenkingsdienst met voor jullie moeder alle eer die ze verdiende. Mooie woorden van alle sprekers. Dat hebben jullie heel goed gedaan.

Indrukwekkend vond ik de diapresentatie. Vooral de foto’s waarbij oom Bertus en tante Mien als twintigers, dertigers lachend in de camera keken, hoopvol en vol vertrouwen op weg naar een prachtige toekomst.

Dat geeft tevens aan hoe betrekkelijk het allemaal is. Nu zijn we nog sterk en gezond. Maar voor je het weet is het voorbij…… Ontnuchterend bijna.

Sterkte voor jullie allemaal de komende periode. Jullie kunnen in ieder geval terugkijken op een mooi en waardig afscheid van jullie moeder.

 

Groet,

Neef Leo

 

Neef Leo

Hallo Leon, Hubert en Marco 

 

Dank jullie wel dat wij vanmorgen de uitvaartdienst van Mien hebben kunnen bijwonen.

Het was een mooie, waardige dienst, jullie hebben het met elkaar goed gedaan.

Mooi om via de vele foto's het leven van Mien te  zien voorbijkomen.

Wij hopen jullie in betere tijden weer eens persoonlijk te kunnen ontmoeten om dan hier nog eens over te kunnen napraten.

Tot het zo ver is wensen wij jullie veel sterkte toe om het verlies van Mien te verwerken.

Blijf gezond en graag tot later.

Veel liefs Bep en John

John en Bep

Lieve neven, nichten, achterneven en achternicht,

 

Wij kunnen ons voorstellen dat de afgelopen weken, toen de deuren van de Weidevogelof dicht gingen, extra moeilijk voor jullie zijn geweest. Via de livestream keken wij mee naar de mooie dienst en de prachtige foto's van onze lieve tante en oom. Fijn dat we er op deze manier toch bij konden zijn.

Wij wensen jullie veel sterkte. 

Liefs,

Menno, Brendy, Ivar en Maud

 

Menno en Brendy

 

Lieve neven,

Wat een prachtige uitvaart was het, met mooie woorden, mooie muziek en mooie foto’s. De foto’s kwamen heel goed over tijdens de livestream. Ze werden volledig op beeld getoond en gaven een heel mooi beeld van het leven van jullie ontzettend lieve moedertje.

Ik vond het jammer dat ik er niet lijfelijk bij kon zijn, maar dit was een mooi alternatief. Met name op het einde; toen jullie de kist naar buiten tilden, verdwenen jullie in een grote zonnestraal, zo mooi.

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen, maar hoop dat jullie er troost uit halen dat jullie elkaar hebben, en dat jullie pa en ma nu weer bij elkaar zijn (en bij de anderen “daar boven”).

Heel veel liefs

Annemieke Lechner

We hebben deze prachtige dienst heel goed kunnen volgen , dit heeft ons heel goed gedaan. Dit heeft ons een  gevoel gegeven dat we erbij zijn geweest.
Heel veel liefs van ons Tiny - Johan.

Johan en Tiny

Beste Hubert, Marco en Léon,

 

Het was een mooie dienst. Mijn complimenten. Ik vond de foto’s van je moeder erg leuk om te zien omdat ze ook een deel van ons gezamenlijke verleden betreffen.

De video is al weer van Youtube verwijderd. Komen de foto’s nog ergens terug op een vast plaats op het internet?

Sterkte!

Hartelijke groeten,

Rudie Vissenberg

Lieve familie Groenewegen,

Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve en zorgzame moeder. Gisteren heb ik de rouwkaart gelezen en zag ik dat er geen gelegenheid meer was om jullie persoonlijk te condoleren vandaar deze mail.

Ik vond het fijn en waardevol om voor jullie moeder te mogen zorgen. Ik heb het met veel plezier gedaan. Door haar afasie was het voor haar soms lastig om iets duidelijk te maken. Het maakte haar soms ook verdrietig. De één-op-één momenten met haar op haar kamer hebben hierbij erg geholpen waarbij we elkaars handen vast hielden. Al kijkend naar het schilderij welke boven haar bed hing, verscheen er weer een glimlach op haar gezicht. Ze wees en had op haar manier hele verhalen erover.

Toen ze in 2015 kwam wonen op de Watersnip was ze erg in de weer met het verzorgen van de planten en bloemen in de woonkamer, haar slaapkamer en het terras. Toen dit wat minder werd, kwam het tijdschrift Landleven en de folder van de Intratuin hiervoor in de plaats. Tevens kreeg ze een goede band met medebewoonster mevr. Van der Roest en zorgde ze als een moeder goed voor haar.

Ze was sterk en gedreven. Ze wilde maar al te graag blijven oefenen met lopen achter haar rollator. Ze volgde hierbij goed de instructies op van de fysiotherapeut en het zorgpersoneel.

Ook verzamelde ze veel spullen op haar slaapkamer zoals de kapstok uit de hal, rolstoelen en rollators van andere bewoners, tijdschriften etc. ......... Als ik iets kwijt was, wist ik in ieder geval waar ik moest zoeken 😉.

Ze genoot zichtbaar van muziek waarbij ze met haar goede arm haar verlamde arm beetpakte en dan heen en weer zwiepte in de lucht op de muziek. Ook de natuurfilms, sportprogramma's op

de televisie deden het goed bij haar en de vele uitstapjes waaronder de dierentuin, het kerstcircus, de Intratuin, de yoga, de gym, de strandrups en het zingen in de Brasserie.

Ze was super trots op haar kinderen en genoot erg van jullie aanwezigheid en de activiteiten die jullie als kinderen met haar deden. Ik vond het ook altijd super gezellig als jullie er waren. Ik zal haar zeker missen en jullie daarentegen ook. 

Ik hoop jullie nog te zien en te spreken op de herdenkingsdienst van de Weidevogelhof waarvoor jullie te zijner tijd nog een uitnodiging voor krijgen.

Ik wens jullie veel sterkte toe met dit grote verlies. In gedachten ben ik bij jullie.

Veel liefs,

Henriëtte Wierda-van Barneveldt