phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Marthy van den Burg - Bakker

-
“De wille, vast as stoal,
doar vuilt het haart, wat tonge sprekt.
Ain Pronkjewail in golden raand”

Uitvaartinformatie

De uitvaart zal plaatsvinden op zaterdag 11 januari vanaf 11.30 tot 14.00 uur in crematorium Hofwijk, Delftweg 230 te Rotterdam.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Marthy in de aula van het crematorium van 11.30 tot 11.50 uur. Vanaf 12.00 uur staan wij stil bij haar leven. Aansluitend is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer van het crematorium.

Marthy verblijft tot de dag van de uitvaart in het uitvaartcentrum van De Laatste Eer, Juniusstraat 4, 2625 XZ Delft, alwaar geen bezoek.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Marthy van den Burg - Bakker

Deel deze pagina
Sterkte

Beste Henk,

Gecondoleerd met het grote verlies, heel veel sterkte en kracht aan jou en je familie toegewenst!

Liefs,
Gaytrie Mahabier

Collega Min. BZK, DRO-GO
Wij kenden elkaar van het Vrouwennetwerk en hebben elkaar soms ogezocht en een kopje thee bij elkaar gedronken. Ik wens de familie heel veel sterkte met het verlies van Marthu
condoleance aan de familie van Marty van den Burg
Yvonne Berg uit Bergschenhoek

Heel veel sterkte toegewenst vanuit Spanje, was een hele mooie vrouw!

Annemarie Bakker

Beste Peter, Henk en familie,

Op 6 januari j.l zei ik tegen Jo" Marthy is overleden. Vandaag kwam de bevestiging.

Augustus 1984 kwamen wij op de N.Bussummerweg in Huizen wonen recht tegenover Jan en Marthy van den Burg. Nog voordat we er echt woonden kwam Marthy met een bloemen naar ons toe. We keken elkaar alleen maar aan en Marthy zei: "We redden het wel als buren". En zo ging het ook. We spraken elkaar een uurtje op maandagmorgen o.a. over de kinderen. Ik weet nog heel goed dat we allebei bij onze "eigen" boom stonden als er weer eens gesnoeid moest worden. Dat wilden we niet.

Veel dierbare herinneringen hebben we aan Marthy. Toen Jan en Marthy in Spanje gingen wonen, was dat voor mij een grote verandering. We hebben ze daar in hun fijne huis met zwembad een keer opgezocht. In Delft hebben we Marthy geregeld ontmoet. Voor ons was Marthy een moedig en een schat van een mens met een groot hart. Ze kwam zelfs nog op ons feest op 8 juni 2019 terwijl zij al zo ziek was.

Jackie en Jo Beltman

Huizen

 

P.s. We hadden bovenstaande woorden graag persoonlijk met jullie gedeeld. Helaas maakt ziekte het ons niet mogelijk aanwezig te zijn bij de uitvaart.

 

 

Jackie en Jo Beltman
Een dappere vrouw

Beste familie,

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder Marthy. Het is fijn dat zij zo lang, en tot op hoge leeftijd redelijk gezond, bij jullie heeft mogen zijn. 

Wij hebben heel goede herinneringen aan Marthy. Toen ik met mijn vrouw Eveline aan het begin van deze eeuw naar Javea kwam, waren het Jan en Marthy die ons opvingen en wegwijs maakten bij de Nederlandse club. Wij stelden dat zeer op prijs en daaruit ontstond een gezellige vriendschap met ontmoetingen over en weer. We mochten aanwezig zijn bij hun 50-jarig huwelijksfeest. Na het overlijden van Eveline in 2005 zorgde Jan ervoor dat er in elk geval een vertegenwoordiger van de NL kolonie bij haar crematie in Nederland aanwezig was. 

Na het overlijden van Jan hielden wij, mijn nieuwe partner en ik, regelmatig contact met Marthy. Knap zoals zij probeerde het leven weer op te pakken. En dapper ook. Als we in Spanje waren dronken we steevast een kop koffie bij ‘het bakkertje’ in de Haven. We zagen haar natuurlijk achteruitgaan, vooral in het laatste jaar. Ze bleef positief en optimistisch. We zagen haar voor het laatst in november, in Delft. Toen ze in het hospice werd opgenomen hadden we nog wel telefonisch contact, maar helaas konden we haar niet meer bezoeken, door een stevige griep. Die weerhoudt er ons helaas ook nog van aanwezig te zijn bij het afscheid op zaterdag. We betreuren dat zeer. 

We herinneren haar als een moedige en positieve vrouw met wie het altijd leuk 'babbelen' was (met vader Jan trouwens ook!)

Wij wensen jullie veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Met vriendelijke groet,

Arno Oosterhaven en Aline Zweers
'n laiverd

Af en toe hier in Jávea met Marthy een beetje Gronings 'proaten' - gezellig!

Marthy was een laiverd en ze zal gemist gaan worden.

Gecondoleerd, familie! 

Ina van der Laan Geerdes