phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

John van der Hoeven

-

Uitvaartinformatie

De plechtigheid is uitsluitend voor genodigden..

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor John van der Hoeven

Deel deze pagina
Onze innige deelneming met het verlies ūüēĮ

Onze innige deelneming met het verlies ūüēĮ

Tara Gautam en Emma Drummond

Mijn innige deelneming met het verlies van John. Wij waren jaren collegaas bij Natuurmonumenten en hebben vele gastvrije avonden in Woubrugge geweid aan het determineren van wilde plantjes en kruiden. Ook de scriptie over de Groene Jonker die hij ooit maakte samen met Sonja komt at en toe nog  van de plank. John is niet meer maar die herinnering blijft.

Dik van Stam
Dag John

Mijn innege deelneming met het verlies van John.

We hadden vroeger leuke gesprekken op feesten van wederzijdse vrienden.

Rust zacht John

Jacqueline van Geest
Tot ooit!

Jeetje John, de kaart viel bij ons op de mat en we dachten, jeetje John! Samen deden we ooit de gidsencursus, tot wij besloten naar Frankrijk te verhuizen. We vonden het super dat je ons daar met Sonja in Les Deux Frères bent komen bezoeken. We hadden gehoopt dat je nog eens langs zou komen. We hebben fijne herinneringen aan die paar dagen en voor nu zeggen we, misschien tot ooit! 

Marco en Mélanie Deijn
Warme herinneringen

Gevoel voor humor en relativeringsvermogen waren, althans naar mijn ervaring, Johns sterkste verworvenheden. Zijn humor was speels, onderkoeld - tongue in cheek zouden Engelsen zeggen. Een vorm van humor die helaas niet altijd door iedereen wordt begrepen. Zijn relativeringsvermogen grensde aan twijfel, in de zin van dingen zelden absoluut nemen.

De afgelopen jaren ontwikkelde hij een mooie relatie met de natuur. Met specifieke belangstelling voor plantjes en vogels. Zowel bij IVN Nieuwkoop als bij Natuurmonumenten was het plezierig samenwerken met John, ook al gooide hij soms een probleem 'over de schutting', waarachter zich volgens hem dan de 'probleemeigenaar' bevond die zich erover moest buigen. Geestig vooral, maar u voelt hem al: dat werd ook niet altijd begrepen.

Warme herinneringen koester ik aan zijn studentikoze toespraakjes, aan de rondvaart ook waarbij op het moeilijkst te bereiken plekje in de Nieuwkoopse Plassen bij onguur weer pardoes de motor van de splinternieuwe Blauwjantje in het water zagen plonzen en de wijze waaruit we ons - zonder een passagier te verliezen - uit de situatie wisten te redden. En natuurlijk staat in mijn geheugen zijn gevleugelde uitspraak: 'De natuur is prachtig, maar er moet wel wat bij gedronken kunnen worden'.

Bij ons laatste samenzijn, in de hospice, had zijn lichaam de strijd al opgegeven, maar was zijn scherpe geest nog niet geweken. De twinkeling in zijn ogen zal mij altijd bijblijven.

     

Reinier Hopmans
Een laatste Heukel groet

John nog bedankt voor de ontzettende leuke tijd die wij beleefd hebben aan onze Heukel groepje, het determineren van onbekende planten .

Rust zacht.

Gert-Jan Schouten IVN cursus

oud adres:Oudshoornseweg 58

nieuw adres: Uranusstraat 608,2402 CG Alphen aan den Rijn

Gert- Jan Schouten
een aardige leermeester

In mijn begintijd bij Natuurmonumenten Nieuwkoop was John de rustige leermeester van een groepje excursieleiders die nog hun vaarbewijs moesten behalen. Ik bewonderde hem toen als vrijwilliger die zomaar 6 avonden vrijmaakte om een vijftal mannen op leeftijd te helpen bij het zich eigen maken van allerlei vaarregels. Na een paar jaar ging ik samen met John vogels tellen vanuit de IVN vogelwerkgroep voor de Sovon in de polders rondom Nieuwkoop. Daarbij was hij weer mijn leermeester, want ik deed die tellingen vooral om de vogels beter te leren herkennen. Dat ging wederom op een ontspannen, rustige wijze. Halverwege de telling op zondag gingen we dan ergens lunchen. Ook dat was een vaardigheid van John, want hij was een aangenaam kritische lekkerbek. Er werd af en toe weleens wat terug naar de keuken gestuurd, ik kon dat dan glimlachend aanschouwen. Ondertussen bespraken we allerlei 'wereldproblemen in Nieuwkoop en omstreken'. Zo bezochten we vele eetgelegenheden in de omgeving om daarna weer keurig onze telling te voltooien. Gelukkig kon ik John in het hospice in Delft nog vertellen dat hij echt mijn leermeester was geweest. Ik zal hem missen.  

Jan Verhagen
Delen

We deelden veel, John en ik. Onze achtergrond, geschiedenis,  het kwekers/Westlands dialect. En natuurlijk onze liefde voor de natuur.

Toen ik John op de informatieavond van de natuurgidsenopleiding voor het eerst zag, vroeg ik me af wat zo'n "zakenman" daar in hemelsnaam deed. Van zijn kant vond hij mij in eerste instantie maar¬†alternatief en onge√Įnteresseerd. Maar al tijdens de eerste groepsopdracht vonden we elkaar, stelden onze vooroordelen bij en werden dikke vrienden.

We deden later, samen met Sonja de wintervogeltelling, en gingen eens in de maand planten determineren, door John" Heukelen " genoemd. Bij het IVN waar ik nu woon, is deze activiteit, inclusief de naam Heukelen ook ingevoerd. Een mooie erfenis van  John.

John ging 2x mee naar Polen en is regelmatig  bij ons in Boerakker geweest om te klussen. We deden bij Sonja vaak spelletjes en we konden heel goed samen praten, de diepte  in.

John was een bijzondere man, heel intelligent en gevoelig, maar met de harde westlandse humor en manier van praten. De laatste jaren waren niet makkelijk voor hem. Ik had hem zo graag wat beters gegund. Ik zal hem erg missen.

 

Marijke
Trots waren we

Trots waren we toen we in 2012 uit handen van de burgemeester ons IVN-Natuurgidsen diploma mochten ontvangen.

Nog trotser maakte je me toen je mij vroeg om samen met Gerda de nieuwe gidsencursus te gaan leiden. Waarop we weer een grote groep nieuwe gidsen mochten afleveren.

Samen met Sonja ging je naar ons vakantiehuisje op Texel. Daar liet je je verleiden tot de aanschaf van een prachtige telescoop. Immers vogels kijken in je geliefde Groene-Jonker was een passie.

Samen nog een keer vogels kijken in Ruigenborg of op de plas, het mag niet zo zijn,

Hans & Tieneke Oostwouder

Hans Oostwouder
Dag John

Met jou is een bijzonder mens van ons heengegaan.

Een gesprek met jou was nooit zomaar een gesprek.

Jouw spitsvondigheid stond er borg voor, dat er altijd wel een soort thema was, waar over nagedacht moest worden.

Zelfs in het Hospice bleek, dat je dit niet los kon laten en hebben we vooral herinneringen opgehaald, die je zo te zien erg goed deden.

Helaas zul je nu nooit meer de kans krijgen een fraaie Hop te aanschouwen. "Er moet wat te wensen overblijven", zei je dan.

In het hospice voelde het voor mij uiteindelijk zo, dat ik meer moeite met de situatie had dan jijzelf.

Het staat vast, dat wij je heel erg zullen missen.

 

 

Anna en Paul van Hoek
John

 

Ook ik leerde je kennen bij de IVN natuurgidsen cursus. En daarna 2 prachtige vakanties in Polen. Aan beide heb ik veel mooie herinneringen. Er waren geen saaie gesprekken met jou soms wel wat ingewikkeld:). Ik zal ze niet vergeten en jou ook niet John xxx.

Michèle
Pretoogjes

De ogen van John spraken boekdelen. Je kon er aan zien dat hij genoot of al schik had van een gevatte opmerking die hij zou gaan maken.

Filosoferen deed hij graag, over betekenisvolle onderwerpen, maar ook omdat hij ervan hield.

Een levensgenieter, maar ook iemand die het leven als een last kon ervaren.

De natuur fascineerde je en ik herinner me dat je niet uitgesproken raakte over het plantje ‚Äėmuizenoor‚Äô, een¬†klein geel bloeiend plantje. Met anderen had je het ‚ÄėHeukelen‚Äô al gauw goed te pakken. In het veld liep je op kousenvoeten, je wilde beslist niets vertrappen.¬†

John voor mij was je als IVN’er, vrijwilliger van Natuurmonumenten en reisgenoot een kleurrijk, intelligent en goed mens. Dankjewel daarvoor.

Hans Blom

Hand Blom
John

John, bedankt voor de fijne tijd met jou als huisgenoot aan de Aart van der Leeuwlaan. Ik denk met plezier terug aan onze vele, meestal nachtelijke dicussies over allerlei onderwerpen. En niet te vergeten, onze schaakpartijen. Wij waren totaal verschillende karakters maar dat maakte het alleen maar interssanter. Fijn dat ik een korte tijd deelgenoot van jouw leven mocht zijn. 

 

Pim Nijhof
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van jullie broer. Heel veel Sterkte toegewenst de komende tijd.

 

Mieke Pas-Meyer en Hans Pas

 

Mieke en Hans
Gecondoleerd

Wat verdrietig. Gecondoleerd voor de hele familie.

Heel veel sterkte

Wil Bongaards van den Ende en Dries bongaards
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van jullie broer en zwager,

veel sterkte toegewenst

Gerda Hofstede
Lieve familie

lieve familie

wat een triest bericht. We wensen jullie heel veel sterkte. 

david en Lyda van Twisk
Beste John

Moge je vraag beantwoord zijn.

Tamara Michalczyk
Overlijden van John

Lieve Familie

Gecondoleerd met het verlies van John.

Heel veel sterkte.

lieve Groetjes

Elly Lammers