phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
omslag
profiel

Jan van Kasteren

-
Samen plezier, samen op reis,
samen een eenheid, samen eigenwijs.
Samen kwaad en samen goed,
samen verdriet en samen weer moed.
Nu verder zonder hem, dat doet pijn,
te weten nooit meer samen te zijn.

Uitvaartinformatie

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Jan van Kasteren

Deel deze pagina
Condoleance uit Tilburg

Lieve Antoinette en broers en zus van Jan. Wat een verschrikkelijk en naar bericht met het ‘onverwachte overlijden’ van Jan. Dat was echt schrikken.
Antoinette je moet nu inderdaad alleen verder en wij wensen jou daarbij heel veel sterkte toe. Wij bewaren leuke en goede herinneringen aan alle reünies, die in Heusden zijn gehouden en mede door Jan, perfect geregeld en verzorgd werden. Lieve mensen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies en woensdag sterkte bij het afscheid in Den Haag. Wij zullen aan jullie denken en hopen jullie toch nog eens te kunnen zien. Groet uit Tilburg. Geert en Tineke 

 

Geert en Tineke Brekelmans- van Diem
Lieve Antoinette

Lieve Antoinette, naaste familieleden van Jan. Wij realiseren ons wat het onverwachtse overlijden van Jan teweegbrengt. Jan had zoveel plannen met de twee huizen, zelfs een 10-jaren plan voor Den Bosch en nu sta jij Antoinette er alleen voor. Wij zijn altijd bereid jou daarbij te helpen. Wij kennen Jan als een bijzondere klusser. Niets was hem te veel en het mocht ook best wat tijd kosten. Als collega van Jan in de Technische Commissie van VvE Baseldonck heb ik, Paul, Jan goed leren kennen en vooral waarderen. Hij was soms niet makkelijk in de omgang maar daar leerden we mee omgaan! Wij hebben de eerste stap gezet bij het nemen van afscheid door naar Hilversum te verhuizen. Jan heeft het wel heel drastisch aangepakt. Lieve Antoinette, heel veel sterkte met dit vreselijke en schier uitzichtloze verlies. Veel liefs van Gerdien en Paul. Aarzel niet om onze hulp in te roepen!

Gerdien de Wal en Paul Engelkamp

Lieve familie,

Wat was het ontzettend droevig om te horen dat Jan zo plotseling van jullie is heen gegaan. Ik ken Jan al vanaf het moment, dat ik als jong manneke met mijn vader naar het gilde kwam. Zo ging dat vroeger. Je ging met je vader naar het gilde en zo zal Jan ook lid zijn geworden. Later, toen Jan naar den Haag verhuisde, zal het aan de afstand en gebrek aan tijd hebben gelegen, dat hij toen maar af en toe kwam. Maar jaren later, toen hij regelmatig in den Bosch was, wist hij steeds vaker zijn weg te vinden naar het gilde voor een drankje en een praatje. In het begin van die periode, was hij voor een groot aantal leden nog een onbekend gezicht. Maar daar kwam snel verandering in. Altijd opgewekt en vrolijk, werd hij een graag geziene gildebroeder, met wie je altijd een leuk gesprek kon hebben. Niet zelden bleef hij dan plakken tot in de kleine uurtjes. Ik ben blij dat ik Jan heb mogen kennen en ik ga hem bij het gilde zeker missen. Ik wens jullie allen heel veel sterkte toe voor het afscheid woensdag en voor de tijd die komen gaat.

 

Willem de Vaan
Veel sterkte

Beste nabestaanden, wij wensen jullie heel veel sterkte met het plotselinge heengaan van Jan.
Wij kennen Jan als een fijne gilde broeder waarmee je altijd goed kon kletsen. Hij stond middenin het leven en was op de hoogte van allerhande zaken die in de wereld speelden.  Voor ons was Jan een interessante, gezellige en welbespraakte man die zeker gemist gaat worden.
Blij dat we hem hebben mogen leren kennen.  

Met vriendelijke groet, Leon en Noortje Bool

Leon en Noortje Bool
Jan en Antoinette

lieve Antoinette

Mijn laatste contact met Jan:

hij belde me om me te troosten met het verlies van mijn lief Joop.

Ik wil jou troosten maar kan een ontmoeting nog niet aan.

Zit nog midden in het rouwproces.

Ben tot veel dingen in staat gebleken maar nog lang niet alles' te confronterend.

Daarom vanuit hier lieve Antoinette:

Weet je omringd door je naasten.

Ik herinner me Jan als een fijne man in Heusden en in Den Haag.

Ik draag jullie in mijn hart en denk aan je.

Luchtkus

Ellen

Ellen Huijsmans
lIEVE ANTOINETTE

MEDE NAMENS KEES WENS IK JOU EN DE FAMILIE HEEL VEEL STERKTE. WAT EEN SCHRIK DAT jAN ER INEENS NIET MEER IS.

ZO PLOTSELING....

WE HEBBEN GOEDE HERINNERINGEN AAN HEM.

IK BEN BLIJ DAT IK HEM NOG NIET ZO LANG GELEDEN TELEFONISCH HEB GESPROKEN.

VOOR NU VEEL KRACHT GEWENST.

IN GEDACHTEN BIJ JULLIE

VEEL LIEFS

 

 

 

JOSE
herinnering

Lieve Antoinette,  vandaag zijn we in gedachten bij Jan geweest en bij jou, we hebben bij de rouwkaart een kaarsje laten branden en hebben je in onze gedachten sterkte gewenst. 

We herinneren Jan zoals jij hem hebt beschreven op de kaart, een fijn en aimable man, altijd bereid om te helpen op wat voor manier dan ook, de laatste keer dat  ik Jan sprak was door de telefoon, nog niet zo lang geleden. Ik zocht Mart zijn grootvader (in Brabant) en Jan gaf mij advies en tips hoe ik verder kon zoeken. Hij kwebbelde erop los en vertelde dat hij binnenkort naar Delft kwam voor zijn corona-vaccinatie. 

Bij dit bericht doe ik een foto van de familie-reünie, Jan heeft mij weer geïnspireerd om de familie van Mart in een boek te verzamelen.

Het was fijn om elkaar op zo`n reünie dag te ontmoeten dat was zèker mogelijk dankzij Jan 

mooie herinneringen aan een fijn mens, 

Heel veel sterkte verder Antoinette. 

 

Mart en Ria Smits
Condoléance uit Munstergeleen

 

 

Antoinette en naaste familieleden,

Geschokt zijn we na het plotselinge overlijden van Jan.

Verbijstering, ongeloof, en ontgoocheling….

Er is een leegte ontstaan, die evenwel een gezicht krijgt door herinneringen.

Het zal in het najaar van 1967 geweest zijn, dat ik Jan heb leren kennen.

We spraken over wiskunde en  waren het al  gauw met elkaar eens, dat logaritmen beter exponenten genoemd kunnen worden.

Daarna hebben wij Jan en Antoinette regelmatig ontmoet en was er altijd ruimte voor discussie.

Meestal troffen we elkaar in Alkmaar, maar ook die ene keer in Munstergeleen, toen er een lezing over genealogie in het naburige Schinnen plaatsvond.

Ja, het was bijzonder….

Wij wensen jullie allen en in het bijzonder Antoinette veel sterkte toe bij het verwerken en dragen van het verlies van Jan.

 

 

 

Henk en Renée Braam
Met blijvende herinneringen aan een bijzonder persoon

Soms is er zoveel 

wat we voelen

maar zo weinig 

wat we kunnen zeggen

Voor dit verdriet

hebben wij de woorden niet

Fred en Anne-Lucy van Diem
In memoriam Jan van Kasteren

In memoriam Jan van Kasteren

Jan was een drijvende kracht in onze vriendengroep Jan, Joep, Theo en Peter. Samen studeerden we elektrotechniek op de HTS in Den Bosch.

We discussieerde veel over onze studie maar maakten ook wilde tochten met onze scooters en zelfs een omgebouwde Renault 500, tot in Parijs toe.

Mooie herinneringen zijn dat maar bij Jan denk ik vooral aan: De wet van Jan.

In Nederland had je nog slechts een TV kanaal, met wazige  zwart/wit beelden en alleen s’avonds een korte uitzending. Om 20.30 uur werd je geacht naar bed te gaan.

Op die TV kwam de illusionist Fred Kaps met een show met een levensgevaarlijk stunt. In de kranten werd al gewaarschuwd, doe het niet na, doe het niet na!

Fred Kaps schoot met een groot schietgeweer een kogel naar een mooi, jong, maar vooral dapper meisje, aan de andere zijde van het toneel. De afstand was zorgvuldig uitgemeten. Het meisje werd beschermd door een klein glazen ruitje dat sneuvelde maar de kogel werd met luid tromgeroffel getoond. De kogel was gevangen met haar tanden.

De volgende dag was er al volop discussie onder de studenten. Ze hadden allemaal de uitzending gezien. Kan dat? Hoe doet ze dat? Is het echt waar? Zou jij dat durven? We worden bedonderd! Maar ik heb het toch zelf gezien! Mooi meisje! Dapper meisje! Dom meisje! Levensgevaarlijk! Zelfmoord!

Die dag stond dynamica op het lesrooster. Bij dynamica leer je een kogelbaan construeren.

De docent rekende ons voor dat het echt waar was. Het was een dapper meisje, zo was zijn stellige ‘wetenschappelijke’ conclusie.

Hij berekende dat de kogel in het ruitje snelheid verloor waarna het vangen slechts een kwestie was van heel veel training.

Jan stelde intuïtief: Dat is onzin, dat kan niet, ik zal het bewijzen!

Thuis in de tuin werd een glazen ruitje geplaatst voor een baal stro.         Jan ‘leende’ het schietgeweer van zijn vader en begon te experimenteren.

Steeds weer sneuvelde het ruitje maar de kogel was niet te vinden in de baal stro.Niets te vinden! Hoe kan dat? Zou die kogel dwars door die baal stro gevlogen zijn?

Toen Jan de rommel ging opruimen vond hij in de berg glassplinters, direct onder het ruitje, de restanten van alle kogels, zo plat als een stuiver.

Omdat de kogel die getoond werd tijdens de tv-uitzending niet vervormd was en alle vervormde restanten recht onder het ruitje lagen, was de enige juiste conclusie: we worden bedonderd!

Zo stelde Jan vast: De kogel die het meisje toonde was niet afkomstig uit het geweer van Fred Kaps!

Zo leerde we van Jan:

Wat je ziet is niet de waarheid!

Wat je berekent is niet de waarheid!

Experimenten geven ons de waarheid!

Dit motto noem ik De wet van Jan. Deze wet wordt nog dagelijks toegepast bij mijn onderzoekswerk.

De wet van Jan heb ik ook overgedragen aan alle studenten die ik mocht opleiden.

Zo leeft Jan voort, in mijn werk en bij het werk van mijn studenten.

Dank

Dank je Jan voor alles wat je onze vriendengroep: Jan, Joep, Theo en Peter hebt gegeven.

Je maakte onze studietijd bijzonder maar bovenal leef je door met De wet van Jan.

Zo blijf je onder ons.

Peter Coppes

Helmond

 

 

Peter Coppes