phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Jan Pool

-
Wanneer het leven lijden is
brengt sterven verlossing.

De angst voor de dood was niet verdiend
Hij heeft gehandeld als een vriend
Hij heeft je zacht in slaap gesust
Geen pijn, geen angst, tenslotte … rust.

Uitvaartinformatie

Jan is overgebracht naar het uitvaartcentrum van De Laatste Eer, locatie Iepenhof, Hoflaan 18 in Delft, alwaar geen bezoek.


In verband met de huidige omstandigheden zal de plechtigheid op woensdag 10 maart in besloten kring plaatsvinden.


Er is gelegenheid om de afscheidsdienst te volgen via livestream, wilt u hier gebruik van maken stuur dan een email naar de familie: janenanpool@kabelfoon.nl

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Jan Pool

Deel deze pagina
Dank je

Beste Familie Pool,

Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen. Na echter een langdurig gedragen lijden kan het ook een troost zijn te weten dat Jan de rust heeft gevonden die hij verdient.

Zoals ik hem ken ben ik dankbaar voor alle inzet die hij voor RingPass heeft gegeven. Altijd scherp, oog voor detail, aanmoediging vooral zuinig te zijn en voort te gaan op de ingeslagen weg een mooi sportpark te laten bestaan. Ondanks zijn hindernissen bleef zijn kritische kijk sterk op het reilen en zeilen. Dank voor wat hij heeft betekend. We zullen hem missen. Veel sterkte!

Bob Spanjaard
Afscheid van Jan

Jan behoorde tot "de mannen". Zo werden Jan, Piet, Joop en Henk genoemd door onze kinderen. Staande onder de grote boom op het Eiland. Zo sterk, zo gezond en altijd klaar om iemand te helpen.
Veel werd er gezeild met de Nereus met die mooie lichtblauw en witte spinnaker. Later kwam er de Oostvaarder motorboot en weer later de Scheldeschouw. Altijd was Jan bezig met het varen en z'n boten. Tochten met de Great Escape waar hij met z'n vrienden zoveel plezier aan heeft beleefd, de foto op de rouwbrief getuigt ervan.

En dan de weekenden voor de bootploeg. Voor 8 echtparen het zoeken naar een accommodatie en het plannen van de uitstapjes. Samen met Yvonne wist Jan er prachtige weekenden van te maken. En aan het einde van zo'n weekend stond Jan stilletjes te stralen dat het allemaal goed was uitgepakt en dat de groep hem daarvoor bedankte. Die weekenden hebben een onvergetelijke indruk achter gelaten, dankzij Jan.

Terug naar het Eiland. Mooie herinneringen aan het vollyballen, het jeu de boulen en natuurlijk het schoonmaken van de haring als er weer eens een verjaardag moest worden gevierd. Jan deed het allemaal, zonder gemopper of kritiek. Je kon vertrouwen op een goed verloop als Jan er bij betrokken was.

En dan samen met Joop hun rol als Ed en Willem Bever; die was hem op het lijf geschreven, het had met techniek te maken, dat lag Jan wel. Tijdens de verjaardagen had ik het vaak met Jan over technische zaken, hij had een brede kijk en goed inzicht in een breed scala van onderwerpen. Ik was wel eens een beetje jaloers op die brede kijk.

Jan kon ook zo mooi verhalen over de gemaakte reizen naar Amerika en met name China. Hij had zich goed voorbereid en moet die reizen nog vele malen hebben herbeleefd.

Op een gegeven moment gaf Jan mij wat gereedschap. Hoe moeilijk moet dat voor hem geweest zijn, in de wetenschap dat hij dat gereedschap niet meer zou gebruiken. Niet omdat hij dat niet meer wilde maar omdat hij er niet meer mee kon werken. Weet dat ik dat gereedschap dagelijks gebruik en dat niet kan zonder dat de herinnering aan Jan naar boven komt.

De foto op de rouwbrief is zo treffend voor de herinnering aan Jan:
Herinner mij zo
Stralend in de zon toen ik alles nog kon.

 

 

 

Fred en Carla
Een imposante Ring Passer is niet meer

Een imposante Ring-Passer is niet meer. Jan Pool voor vele ouderen van de vereniging Ring Pass een vertrouwt persoon. Bekend met de in- en out van de vereniging. Het was zijn aanwezigheid in de bouwcommissie die is opgericht om de nieuwbouw van het huidige Sportpark te realiseren waarbij hij voor de vereniging veel heeft betekend. In stilte werden lastige zaken tot een oplossing gebracht dat resulteerde in een fantastisch sportpark. Bij de opening in 1990 is hij tot Lid van Verdienste benoemd. Vervolgens heeft hij jaren in de Stichting Sportpark Hof van Delft de technische problemen en verbeteringen op het sportpark tot een oplossing gebracht. Ook na die tijd en tijdens zijn ziekte bleef Jan geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de club daarbij altijd goede adviezen achterlatend. Jan zullen wij blijvend herinneren als een zeer waardevol persoon. We wensen Anneke, Margot, Peter Eric en Anja veel sterkte het verlies te verwerken.

 

Namens de Stichting Sportpark Hof van Delft,

Bob Spanjaard

Bob Spanjaard

Lieve Anneke, Eric en Margot en familie,

Heel veel sterkte met het verlies van Jan. Ik heb Jan gekend als een rustige lieve man met een bescheiden maar duidelijke mening. Als manager op de achtergrond maar in de bouwcommissie van Ring Pass in zijn element en later als trouwe supporter langs de lijn.

lieve groetjes

 

Christi Schapers

Beste Familie Pool,

 

Jaren geleden heb ik kennis gemaakt met de heer Jan Pool als uitvoerder bij bouwbedrijf van Mierlo. Een zeer gewaardeerde klant, duidelijk, vriendelijk en een onbetwist vakman. Later na zijn pensioen weer met Jan te maken als klant voor de watersport vereniging, wat zeer vertrouwd voelde.

Een fijne herinnering aan een degelijk en vriendelijk mens. Heel veel sterkte met dit grote verlies.

 

René Zwaard
Bij het afscheid van Jan

Beste familie, 

Ik ben geschrokken van het overlijden van Jan. Ik kende hem van tafeltennis als een fijne, gezellige en eerlijke man met wie je altijd een leuk partijtje kon spelen. Door Ed werd ik regelmatig op de hoogte gehouden hoe het met de gezondheid van Jan was. Toch kwam het als een schok.

Ik wens jullie heel veel sterkte om dit grote verlies te kunnen dragen. 

 

Aad Van Leeuwen