phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Ir. Leen Pieterse

-
L’ímportant n’est pas d’etre sage,
C’est d’aller au devant des dieux.
(onbekend)

Uitvaartinformatie

Wij nodigen u uit om samen met de familie en vrienden afscheid te nemen van Leen op zaterdag 22 december van 14.00 tot 15.30 uur bij het Art Center Delft, Rotterdamseweg 205, 2629 HD in Delft.

 

De crematie vindt plaats in besloten kring.

 

Bloemen graag naar het Art Center Delft.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Ir. Leen Pieterse

Deel deze pagina
Condoleance

Rust zacht leen we zullen je nooit vergeten.

Arnold berg
Lieve leen

Lieve lieve leen 

Bedankt dat ik een deel van jou leven mocht zijn . Je heb mijn veel geleerd .je bent er niet meer .maar wel in mijn hart . Rust zacht lieve leen 

Cobie kames
Wat een gemis.

De wereld is een mooi mens kwijt. Veel liefde voor hen die hem liefhebben. 

Marja Bijl
Leen, Maria en SHOP Den Haag

De tekst "na een laatste sigaartje en een glas port" in de rouwadvertentie is veelbetekenend. Dat beeld straalt uit dat Leen tot op het laatst midden in het leven stond.

Midden in het leven en altijd naast en achter Maria, onze directeur. Hij was haar grote steun, ook als het om SHOP ging.

In de overtuiging dat Maria Leen ongelofelijk zal missen wensen wij haar toe dat zij de kracht vindt haar leven op dezelfde gepassioneerde wijze die wij van haar kennen voort te zetten.

 

 

Namens medewerkers en bestuur, Elly Koene
lieve leen
Miranda en alberd
Lieve Leen

Lieve Leen,

lief in aandacht en aanwezigheid, zo heb ik je keren kennen met je vrouw Maria.

Zo bijzonder om je gezicht aan te mogen raken in volle respect en sereenheid in mijn atelier, voor het masker maken de trouwdag ceremonie in verbondenheid van jullie samen. Zo bijzonder. Je blijft in mijn hart, lief en zacht. En speel zacht de fluit voor je.  Rust in vrede lieve Leen.

Bianca Tangande
overlijden Leen Pieterse

Maria, wat verdrietig dat Leen is overleden. Mag ik je mijn oprechte deelneming betuigen via dit bericht. Helaas ben ik zaterdagmiddag niet in staat persoonlijk aanwezig te zijn in het Art Center.

Geerte Eekhof
Condoleance

Gecondoleerd met het overlijden van Leen.

Als 'nieuwe' bestuurder van Pieter van Foreest heb ik Leen nog net een keertje ontmoet bij zijn laatste bestuursvergadering van het KB fonds. Ik herinner Leen als een zeer vriendelijk, betrokken en aimabel bestuurslid. 

Ik wens u veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.  

Diny de Bresser

Caro Leen, fai buon viaggio e grazie, davvero grazie tante per aver lasciato il mondo così pieno di te. Sei partito lasciandoci ancora una testimonianza di come dobbiamo essere per poter dire di aver raggiunto la forma più elevata di umanità: forti, saggi, ironici, bevitori e gaudenti della vita. Caro Leen che fortuna averti conosciuto e che fortuna per chi godrà ora della tua presenza, in qualche dimensione di questo infinito universo. Avrai sempre un posto speciale nel mio cuore.

Monica
Condoglianze Sincere

Caro Leen, ti penso con tanto affetto, ricordando una cena indiana che hai cucinato tanti anni fa a casa mia, in Toscana, con Maria. Grazie: per la vita di allora e per l’amore di adesso. Ti porto nei miei pensieri e abbraccio Maria. 

Daniela Brogi

Groot verlies

Cara Maria, kinderen en kleinkinderen, het is een groot verlies. Met spijt neem ik afscheid van Leen, met wie ik het op zoveel punten roerend eens was. Kenmerkend was zijn grote sociale gevoel, en zijn scherpe maatschappelijke en politieke inzicht. Ik wens jullie als nabestaanden veel sterkte toe. En voor Leen zelf: buon viaggio!

Adriaan van der Lugt
Aan Leen en Maria

Genietend van een sigaartje

Genietend van een borreltje

en het hebben van een mening

Zo zullen wij Leen altijd blijven herinneren

Ans en Rob
Leen, rust in Vrede

Geachte familie Pieterse,

Leen Pieterse was voor mij een belangrijke inwoner van Delft die voor de Gemeente Delft in diverse zaken bij doorslaggevende besluiten zijn rol heeft gespeeld. Hij was belangrijk voor de volkshuisvesting, de kabel in Delft-Zuid, de onderhandelingen over de verkoop van die kabel door het COW en de gemeente Delft in gezamenlijkheid aan Casema en de bibliotheek. Omdat hij door de gemeente Delft vanuit mijn afdeling cultuur ook werd gevraagd voorzitter te worden van de stichting Openbare Bibliotheek kreeg hij ook meer vertrouwen in de gemeente als mede-eigenaar van de kabel. Anders was die kabelverkoop niet gelukt.

Leen werd ook de eerste voorzitter van de Programmaraad kabeltelevisie voor de hele gemeente. Hij was dat al eerder voor de Beheerscommissie in Delft-Zuid. Met veel plezier en respect mag ik als oud-ambtelijk secretaris daaraan terugdenken. Overigens de commercie heeft uiteindelijk wel gewonnen. Dat ging Leen denk ik nog heel lang aan zijn sociaal-democratische hart.

Voor de bibliotheek, de fusie tot DOK, de aanname van de nieuwe directeur was Leen medebepalend. 

Ik was bij Leen thuis voor een kort overleg toen op die maandagmiddag 11 september om 15.30 uur in New York het WTC werd verwoest. Dat vergeet je je leven niet.

Ik condoleer u allen met dit verlies en zal morgen aanwezig zijn bij zijn herdenking.

Hans Speetjens

Hoornbruglaan 55 2281 AV Rijswijk.

hsptjns@ziggo.nl

06 3648 5931

 

Hans Speetjens, gemeente Delft 1972-2009

"Solo chi non lascia eredità di affetti poca gioia ha nell'urna" diceva Foscolo pensando al Michelangelo. Ti sarebbe piaciuto Foscolo, e adesso lo incontrerai di persona.

È quello che ho cercato di trasmettere alle mie bimbe quando le ho dovuto annunciare, sgomento, la notizia della tua morte

Il senso è che una persona che lascia il segno nella sua vita, di fatto non muore mai, perché il suo spirito, il suo modo di essere, resta impresso nelle persone che incontra nella sua vita. E a loro volta lo ritrasmettono ai loro cari.

Sei dentro di noi, immortale, come un Michelangelo.

Mi mancano le tue risate, ma sono certo di non dimenticarti mai

"Ciao zio zietto", mi chiede Ale di dirti, "grazie per averci dato tanto".

 

Authentiek

lieve Leen, dank dat ik altijd bij jullie op bezoek mocht komen en dat het altijd weer er toe deed. Je was een fundament voor je gezin, Maria en vele anderen. 

Fijn dat ik Je mocht leren kennen en dank voor alle gezelligheid en goede gesprekken.

veel medeleven voor je kinderen, kleinkinderen en Maria. Het zal zo leeg zijn zonder je

Atie Mol