phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Omslagfoto
Huib van der Elst

Huibert van der Elst

-
Loof de HEERE, mijn ziel,
en al wat in mij is, Zijn heilige Naam.
Loof de HEERE, mijn ziel,
en vergeet niet een van Zijn weldaden.

Uitvaartinformatie

De dienst van Woord en Gebed zal gehouden worden in de aula van begraafplaats Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op vrijdag 29 oktober om 11.30 uur.
Aansluitend zal de begrafenis plaatshebben.

Er is vooraf gelegenheid tot condoleren in de aula van de begraafplaats van 11.00 tot 11.30 uur.

Liever geen bloemen

U kunt een herinnering aan onze vader achterlaten op www.de-laatste-eer.nl/condoleren

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Huibert van der Elst

Deel deze pagina
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van uw (schoon)vader. Hij kwam veel bij mijn vader, Willem van der Elst uit Delfgauw (fietsenmaker). Ze hebben veel aan elkaar gehad door hun werk aan de stamboom van de Van der Elsten. Mijn vader is in dec. 2016 overleden. We lazen de advertentie in het RD.

Sterkte gewenst!

Hartelijke groeten, Arie en Janneke van der Elst, Nieuw-Lekkerland

Arie en Janneke van der Elst, en kinderen
Condoleance

Beste André en Annemiek,

Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie lieve vader en schoonvader. 

Ik heb warme herinneringen aan hem. Verschillende keren heb ik hem bij jou thuis in Kampen mogen ontmoeten. Altijd belangstellend, altijd zorgen en bezorgd om jou. Wat was hij trots op jou toen je promoveerde. Het was zijn jongen die nu doktor was. Hij raakte er niet over uitgepraat. Wat was hij ook blij met jullie huwelijk. Nu kon hij je wat loslaten. Annemiek zou wel voor je zorgen.

Je had echt een lieve vader met een hart vol liefde voor degenen waar hij zich aan verbonden wist. Jullie zullen hem missen.

Heel veel sterkte en de ondersteuning van de Heere toegewenst in deze week, in het bijzonder op de dag van de begrafenis en ook in de periode daarna als het verlies ingeleefd gaat worden. Het is altijd aangrijpend om afscheid te moeten nemen. Je hebt maar één vader en één moeder. Dat voel je in het bijzonder als ze er niet meer zijn. Dat jullie samen de woorden uit Psalm 27 als troost mogen ervaren: 'Want mijn vader en mijn moeder hebben mij verlaten, maar de HEERE zal mij aannemen.' 

Ook namens Annet een hartelijke groet,

Arie Trouwborst

Arie Trouwborst
Condoleance

Dag Andre

ik las in de krant het overlijdensbericht van je vader.Vanuit mijn delftse tijd kan ik mij hem goed herinneren.Hij was een gelovige man die betrokken was op het Woord van God.

Hierbij betuig ik jou en je vrouw mijn oprechte deelneming met het verlies.De Heere zij jullie in alles nabij.

Hartelijke groetDs CJ vd Plas

 

Ds C J vd Plas
Condeolance

Beste André en Annemiek,

Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon-)vader. Ik herinner mij hem als een betrokken collega, die altijd belangstelling toonde in persoonlijke gesprekken. Ook verrichtte hij trouw elke dag zijn werkzaamheden op school, zodat wij als docenten de volgende dag weer een frisse start konden maken.

Na zijn pensionering bleef hij de bijzondere samenkomsten in de school zoveel mogelijk bezoeken. We ontmoetten dan de oude Huib, die in de omgang niets veranderd was: betrokken en genietend van de ontmoeting met oud-collega's.

Ik wens jullie sterkte toe nu de lege plaats ervaren wordt en de troost en genade van de God van de voorgeslachten, Die Zijn trouw doet rusten op het late nageslacht!

Jan van Mourik

docent Revius vanaf 1981 (toen werkte jullie vader er ook al)

Jan van Mourik (Revius)
Condoleance

Beste André en Annemiek,

van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon-) vader.

Het is ingrijpend.als onze ouders wegvallen. Als ze oud worden maken ze lang deel uit van ons leven! Jullie zullen hem missen!

Je vader heb ik meegemaakt toen ik een periode op de Revius werkte. Hij vond het erg leuk dat ik je kende uit Leiden. Bescheiden en betrokken deed hij zijn werk. Hij was oprecht belangstellend. En trots op jou!

van harte sterkte toegewenst, morgen en in de toekomst!

Namens Niels,

Ieke van Driel-Paul

 

 

 

Fam Van Driel

Beste Familie van der Elst,

ons medeleven met het verlies van uw Vader, tevens voor de verdere familie de Heere zij allen nabij in dit verdrieten en het verwerken van dit verlies.

Wij kenden Huib van school en diverse kerkelijke aktiviteiten ,ik heb menige avond met hem naar huis gewandeld als we uit de jongelings vereniging kwamen, en we bespraken wat we gehoord hadden en besproken.

We kenden hem als een lieve vriendelijk jongen/man. Nadat we elkaar uit het oog verloren hadden kwamen we toch weer met elkaar in kontakt, en omdat we ook niet meer zo gezond zijn, ging alles telefonisch.

We dachten dat we in de verte nog familie moesten zijn, mij oma haar vader was Huibert van der Elst.

nogmaals veel sterkte en hartelijke groeten Lenie en Jan van Wageningen,Klinkenbergerweg 2 app.5, 6711 MK Ede.     

Jan en Lenie van Wageningenen- Verbeek.
Met op rechte deelneming

Van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie vader. Hij was, een zeer gewaardeerd oom en we zullen zijn positieve instelling missen.

Groeten, 

Andre en Anita Bax
condoleance

Dag Andre,

 

Van harte gecondoleerd met het verlies van je vader. Twee maanden geleden had ik hem op een zaterdagochtend nog aan de telefoon. Hij kende mij van zijn bezoekjes aan mijn ouders, destijds nog aan de Horsterweg in Ermelo. Hij was zeer betrokken op mijn moeder, vanwege zijn verblijf tijdens de Tweede Wereldoorlog bij haar ouders aan de Loonsche Dijk in Brabant, waar hij als "bleekneusje" uit Delft op krachten kwam. Hoewel ik het verhaal kende, was je vader ditmaal zeer uitvoerig en ge-emotioneerd. Bepaalde details waren voor mij nieuw. In het gesprek was hij zoals ik hem kende: dankbaar. Terecht heb je dat ook in de rouwbrief benoemd. Zo blijft hij dan in de herinnering.

 

Hartelijke groet, en sterkte in de verdere verwerking van dit verlies, dat voor je vader winst is.

 

Tanne Lobbezoo

t.lobbezoo@hotmail.com

T. Lobbezoo

Beste André en Annemiek,

Mijn oprechte deelneming met het overlijden van uw (schoon-)vader.

In de afgelopen 3,5 jaar in Die Buytenweye hebben wij elkaar goed leren kennen. Ons wederzijds respect zorgde voor een mooie band.

Zijn rotsvaste geloof in God zorgde onder andere voor een grote zorgzaamheid voor zijn medemens. Ook al vergat hij zijn eigen grens hierbij weleens, maar af en toe liet hij zich ook sturen.

De laatste periode was moeilijk voor hem. Het leven is toch lastig om los te laten, als er geliefden achterblijven, zoals jullie.      Gelukkig blijven er voor ons mooie herinneringen. Want meneer Van der Elst heeft zijn laatste jaren in Die Buytenweye ook echt geleefd en geheel volgens zijn eigen overtuigingen. Vaak was hij aanwezig bij kerkdiensten,  spelletjesmiddagen, maar ook bij andere activiteiten. Zoals een bezoek van de burgermeester van Delft,  Marja van Bijsterveldt.                                                              Hij kon oprecht genieten van het leven. En hij was ook dankbaar voor alle aandacht en hulp.

Ik wens jullie ook veel warme herinneringen toe!

Met hartelijke groet,

Margreet Dijkstra

 

Sterkte

Goede morgen Andre, Annemiek en verdere familie.

Langs deze weg willen wij jullie condoleren met het verlies van Ome Huib. 

Helaas konden wij er gisteren niet bijzijn, door ziekenhuis bezoek van mijzelf. Gelukkig waren mijn zussen met ma erbij. Hoorde vanmorgen van ma en tante Mientje over de mooie uitvaart. Voor zover je dit kan zeggen natuurlijk. Maar goed dit blijft denk ik toch een mooie herinnering aan je vader en schoonvader toch. Ikzelf hier heb Huib altijd gewaardeerd als leuke meelevende oom die, zeker de laatste jaren, mijn moeder vaak per telefoon, sprak. Dat was zeker fijn voor beide geweest denk ik. 

Wij wensen jullie veel sterkte komende tijd,

Groetjes Johan en Gerrie Koster

Hoofdstraat 91C

2861AM Bergambacht

 

 

 

Johan en Gerrie Koster
Sterkte gewenst!

Beste familie,

Nog van harte gecondoleerd met het verlies van Huib van der Elst.

We herinneren hem als een opgewekt mens, trouw in de kerkgang, liefdevol voor zijn vrouw, ook toen haar geestelijke vermogens afnamen, oog voor de verscheidene geloofsbelevingen, kortom zeker een voorbeeld in menigerlei opzicht.

Mede namens onze moeder, mevr. Snijders - Bakker, veel sterkte gewenst!

Fam. F. Visser

Riny en Folkert Visser
Goede herinneringen

Van harte gecondoleerd met het verlies van je vader en schoonvader. Ik heb Huib vele jaren mogen kennen op Revius, waar hij eerst schoonmaker en later hulpconciërge was. Altijd behulpzaam, nooit een hekel aan zijn werk, altijd op tijd, trots op zijn zoon . . . . en . . . nieuwsgierig. Maar op een leuke manier en ik profiteerde daarvan op de administratie en later in de mediatheek. Ook genoten van zijn verhalen over Delft en Delftenaren. Ik wil toch ook je moeder noemen, die een aantal jaren geleden hem is voorgegaan. Huib en Nel hoorden bij elkaar. Enkele jaren geleden heb ik Huib met Joke Baas-van der Elst nog bezocht. Vóór corona belde hij regelmatig. Ik durfde op een gegeven moment niet meer te bellen want hij heeft een keer veel moeite gedaan om bij de telefoon te komen. Ik kon helaas niet bij de dienst en begrafenis zijn, ik kom 1 november terug uit Keulen. Sterkte gewenst en koester de goede herinneringen. Hartelijke Groet, Frans van Vliet

Frans van Vliet
GECONDOLEERD

Beste André en Annemiek,

Hoewel ik je echtgenote nooit heb ontmoet, wil ik jullie oprecht condoleren met het verlies van je vader en schoonvader. Het was een zeer vriendelijke man die ik natuurlijk lang heb meegemaakt op school. Alle goeds toegewenst in jullie verdere leven!

Frank Driehuys

F.W.J. (FRANK) DRIEHUYS
Veel sterkte en houd mooie herinneringen vast

André,

Heel veel sterkte toegewenst! Vond Huib altijd sympathiek.

Bewaar de mooie herinneringen aan hem en neem ze mee.

Groeten!

Léon

L.P. van den Haak