phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Omslagfoto
Henk van der Brugge

Henk van der Brugge

-
Wij zullen zijn zorgzame aandacht,
optimisme en gevoel voor humor erg missen.

Uitvaartinformatie

Correspondentieadres:   
Familie Van der Brugge
p/a uitvaartverzorging De Laatste Eer
Juniusstraat 4
2625 XZ  Delft

Er is gelegenheid tot afscheid nemen in het uitvaartcentrum van De Laatste Eer, Juniusstraat 4 te Delft, op maandag 20 juni van 18.15 tot 19.15 uur.

De herdenkingsdienst zal plaatsvinden in de Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 91 te Pijnacker, op dinsdag 21 juni om 11.00 uur. De dienst is ook te volgen via een livestream op www.kerkomroep.nl of www.kerkdienstgemist.nl. Kies Ontmoetingskerk Pijnacker.

Aansluitend begeleiden wij Henk naar zijn laatste rustplaats op de algemene begraafplaats “Koningshof”, Koningshof 3 te Pijnacker. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de consistorie van de Dorpskerk. 

U kunt een herinnering aan Henk achterlaten op www.de-laatste-eer.nl/condoleren

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Henk van der Brugge

Deel deze pagina

Lieve mensen,

Met ontzetting heb ik net kennisgenomen van het overlijden van Henk. Goed anderhalve week geleden heb ik hem nog getroffen bij het boodschappen doen en hebben we nog met elkaar gesproken over onder meer de problemen met zijn longen. Hij sprak toen de verwachting uit dat verder onderzoek in Amsterdam wel nodig zou zijn. Daarom ben zeer verrast door dit bericht van zijn heengaan.

Gecondoleerd met dit verlies en veel sterkte gewenst de komende tijd.

Piet Franke

Gecondoleerd met het verlies van Henk. Ik wens jullie heel veel sterkte en een mooi afscheid.

Cissy van Winden
Een goede bekende.

Beste familie, Het was aangenaam Henk te leren kennen als een oprecht en eerlijke man. We wensen jullie in de komende tijd rust toe om dit verlies te verwerken. Wim en Mieke de Graaf - Kunz.

Wim en Mieke de Graaf.
Gecondoleerd

Lieve Trudy , kinderen. 

Wat een verdrietig te lezen dat jouw partner Henk is overleden. 

Gecondoleerd met dit verlies. 

In gedachten bij je.

Lenie Kaptein-ton. 

 

Lenie Kaptein-ton
Het overlijden van Henk van der Brugge

Gecondoleerd met het overlijden van Henk
Dinsdag 21 juni en de komende tijd heel veel sterkte toegewenst.

Lieve groet,

 

Anne en Atie Den Boer-de Viet
Herinnering aan Henk

Voor Trudy en familie van Henk,

Mooie herinneringen komen boven bij het lezen van het rouwbericht in de krant op zondag.

Ik zie Henk klarinetspelend voor me, tijdens zijn lessen bij mij op de VAK.

Naast het muziek maken was er altijd tijd voor een goed gesprek.

Ik herinner me hem als een goede, vriendelijke en levendige man.

Voor jullie allemaal, veel moed om zijn overlijden te verwerken.

Vriendelijke groet, Ida Hazenberg

 

Ida Hazenberg
Jeugdvrind

Gecondoleerd met het overlijden Henk .Jullie vader Opa en vriend

Het was mijn jeugd vriend in de jaren 1960 . 

Gert van der Wees
Voortvarende Henk

Vele jaren heb ik bij Henk in de Technische commissie van de Pijnackerse Bridge club gezeten. 
Ik heb daar van genoten. De voortvarendheid waarmee Henk alles, natuurlijk met hulp, beet pakte gaf iedereen het gevoel dat hij wist wat hij deed, waar hij heen wilde en dat het tot een goed resultaat zou leiden.

Daarbij was je een erg fijn persoon om mee samen te werken. De ziekte bij je is veel te snel gegaan. Ik zal je missen.

Je familie en vrienden wens ik sterkte met dit grote gemis.
 

Klaas Munneke
Dag ome Henk

Lieve Marleen, Simone, Iris en familie,

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, partner, opa, schoonvader. Voor mij (en de andere kinderen in de buurt) was hij ome Henk, lieve buurman, aan wie warme herinneringen bovenkomen wanneer een nieuw jaar aanbreekt, ergens een klassiek cd'tje wordt opgezet, de lucht naar gist geurt, en we volgeladen de straat uitrijden voor een kampeervakantie. Fijn dat jullie in elkaars bijzijn afscheid hebben kunnen nemen. Heel veel sterkte samen.

Liefs,

Mark

Mark Olsthoorn, Grenoble
Aan de kinderen en Trudy

Lieve Marleen, Simone, Iris, partners, kinderen en kleinkinderen en Trudy,

Wij willen ons medeleven betuigen door stil te staan bij wie Henk voor ons was. Een goede buurman, altijd in voor droge humor, waarbij je vaak moest raden wat serieus was en wat een grap. Maar dat was juist altijd spannend aan hem. Verder kennen we Henk hoe hij elk weekend met Marianne ging wandelen en hoe vriendelijk en goedlachs zij beiden waren als we ze daarbij tegenkwamen of zagen aankomen of vertrekken. En natuurlijk herinneren we ons al die keren bij de jaarlijkse pleinbarbecues hoe Henk er zich voor inzette dat het braden voor ieder altijd weer een plezier en een succes werd. Dat hij een paar keer per week trouw met Wim ging zwemmen, Wim die ons helaas ook vroegtijdig is ontvallen. Een goede buurman en voor zover wij kunnen inschatten ook een gedegen en goede huisvader die er, naast Marianne altijd als een huis stond voor zijn kinderen. Een fijn gezin kortom. We herinneren ons ook dat Henk in een gegeven periode een aantal keer naar China moest of ging, om daar de kneepjes van het fabriceren en controleren van peniceline over te dragen en een of meer fabrieken op te zetten. We hebben nooit echt van hem gehoord hoe hij dat vond, maar veronderstellen dat hij het naast het buitenlandse avontuur ook wel moeilijk heeft gevonden zoveel kennis en kunde zomaar over te dragen tot alles echt was verdwenen uit Delft. Graag zouden we het een keer echt diepgaand van hem hebben willen horen, maar daar is het nooit van gekomen, daarvoor waren de jaarlijkse barbecues toch te oppervlakkig. Wat wij en vooral Henk en Marianne natuurlijk ook heel spannend vonden was het avontuur van Simone in Afrika. Het was prachtig te zien en te horen hoe interessant zij het vonden en hoe Henk en Marianne zich vervolgens inzetten om het leven voor de mensen daar, voor zover het binnen de mogelijkheden lag, te verbeteren. Indrukwekkend zoveel ondersteuning zij daaraan gaven, en wij hebben daarvan natuurlijk hoogstens een minieme fractie vernomen. Het was ook mooi dat Henk ondanks het enorme verlies van Marianne later toch nog Trudy vond om samen dingen te ondernemen en troost te vinden bij wederzijds verlies, want Trudy had immers haar man verloren, we denken daarom ook aan Trudy. Wij denken dat jullie als kinderen terecht super trots zijn op jullie vader en moeder en dat zij dat minstens net zo waren op jullie, wat ook naar ons idee volledig terecht is. Daarom houdt moed in deze voor jullie treurige periode en houd elkaar vast, die onderlinge band zal nooit verloren gaan.

 

Theo en Margret

Olsthoorn

Ediger–Eller, Moezel, Duitsland

Theo en Margret Olsthoorn
Herinnering aan Henk

Beste familie,

Gecondoleerd met het overlijden van Henk.

Geschokt heb ik kennis genomen van het overlijden van Henk. Wel was ik bekend met Henks longproblemen maar toch niet verwacht dat dit fataal zou worden. Jarenlang hebben wij samengewerkt bij DSM Gist op het laboratorium en in de kadergroep van het CNV. Vooral heb ik Henk leren kennen als lid van het CNV en zijn rol als voorzitter van de plaatselijke ondernemingsraad. Deze rol was hem op het lijf geschreven door zijn manier van leidinggeven ( sturen) van een vergadering. Door gebruik te maken van de VUT is het contact verminderd maar jarenlang was er toch een CNV reünie etentje waar Henk ook aanwezig was. Helaas was de laatste jaren door Corona en de longproblemen Henk er niet bij. Als ik aan Henk terugdenk is het zijn betrouwbaarheid en vriendelijk karakter. 

Veel sterkte toegewenst de komende tijd.

Bram van den Bos 

Bram van den Bos
Terugdenkend aan Henk

Als collega van Henk ben ik op de hoogte gehouden betreffende de situatie van Henk en zijn dierbaren de laatste dagen.

Ik heb Henk leren kennen in 1988 en hij heeft mij binnen het HPLC lab van de PPD met veel geduld omgeschoold en opgeleid tot laborant. In die tijd heb ik Henk leren kennen als een zeer betrouwbaar humorvol persoon waarvan je veel kon leren, zoals probleem aanpak en logisch denken. In die jaren hebben we vele leuke werkmomenten meegemaakt, maar 1 van de mooiste daarvan wil ik hier delen. 
Het was op een koude oktoberdag en mensen op de fiets droegen al handschoenen. Het was Henk opgevallen dat 1 van de mensen van de spoelkeuken deze niet droeg tijdens de koude dagen. Henk vroeg hem waarom niet en de man vertelde dat hij deze verloren was en niet zo maar nieuwe kon kopen. In de middagpauze stapte Henk op de fiets en kocht voor hem nieuwe omdat hij dit blijkbaar niet kon aanzien.

Veel is over zijn humor gezegd, maar zoals boven beschreven zo was hij ook.

Ik wens een ieder die dicht bij hem stond heel veel sterkte met verwerken van het verlies van Henk

 

Hans de Looff
Herinnering aan Henk

Beste Trudy, kinderen en kleinkinderen.

Gisteren namen we afscheid van Henk tijdens een mooie ingetogen bijeenkomst.

Een afscheid van een van mijn eerste oud-collega's die ik in september 1965 leerde kennen. Hoewel we niet steeds op dezelfde afdeling werkten, kwamen we elkaar toch tegen waarvan de laatste 20 jaar permanent. Het waren enerverende tijden met ups en downs maar ook veel lol.

Na onze pensionering bleef het contact behouden. Regelmatig was er e-mailcontact en zo nu en dan gingen we een daagje uit ( ik noemde dat ons schoolreisje). Ook tijdens jubilea en pensioneringen van anderen zagen we elkaar regelmatig.

De laatste ontmoeting was afgelopen 11 mei toen we samen met Aad nog eens gelunchd hebben.

Over deze periode van bijna 58 jaar bewaar ik warme herinneringen aan Henk en zal hem ook zeker missen.

Ik wens jullie allen daarom veel sterkte om dit verlies te verwerken.

 

Hans van der Wouden
Gecondoleerd

Lieve Trudy en familie van Henk,

Wat een groot verdriet dat Henk is overleden. Ik wil iedereen veel sterkte en kracht toewensen met dit enorme grote verlies. 

Ik heb Henk gekend als 'overbuurman' van het pleintje. Jaren later kwam ik bij Trudy & Henk thuis eten, waar we het altijd over het prachtige Azië hadden. Trudy kookte dan de meest heerlijke maaltijden en onder genot van een kopje jasmijnthee, hadden we het over de vele reizen die zij samen gemaakt hadden. 

Jammer genoeg, door de Corona periode, kon ik niet zo vaak meer komen (i.v.m. mijn werk was ik bang om Corona mee te brengen en dat vond ik een te groot risico voor Trudy en Henk). 

Ik vond Henk altijd een erg vriendelijke man met veel humor en een positieve levensinstelling. Een eerlijk persoon met bovendien veel levenswijsheid.

Heel veel sterkte voor iedereen die hem kent.

Met vriendelijke groeten,

Marianne Verhaagen

Marianne Verhaagen