phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Henk Rietveld

-
Genadig en liefdevol is de HEER,
Hij blijft geduldig en groot is Zijn trouw.
Goed is de HEER voor alles en allen,
Hij ontfermt zich over heel Zijn schepping.
Psalm 145: 8-9

Uitvaartinformatie

Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 28 augustus van 19.00 tot 20.30 uur.
Wij ontmoeten u graag in Het Kruispunt, Julianalaan 40A in Pijnacker.


Wij willen God danken voor het leven van Henk in een samenkomst op zaterdag 29 augustus om 10.00 uur, eveneens in Het Kruispunt. In verband met de geldende coronamaatregelen kan deze samenkomst alleen worden bijgewoond door een beperkt aantal personen, dat daarvoor gericht een uitnodiging ontvangt.


U kunt de samenkomst ook op afstand bijwonen. Wie naar www.gkvpn.nl gaat, vervolgens klikt op ‘Pin je plek’ en daarna op ‘Kerkdienstgemist.nl’, komt terecht in een keuzescherm, waarin op de samenkomst kan worden ingelogd.


Aansluitend gaan wij Henk om 11.45 uur begraven op de algemene begraafplaats Sint Janshof, Oudeweg 61 in Nootdorp. U bent hierbij welkom met inachtneming van de 1,5 meter-regel.
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Henk Rietveld

Deel deze pagina
Liefdevol

Lieve familie Rietveld.

Gecondoleerd met het overlijden van uw echtgenoot, jullie vader en grootvader.

Mijn moeder stuurde mij een berichtje van het overlijden. En dat bracht herinneringen op van de fijne tijden aan de Lijsterbeslaan, ongeveer 45 jaar geleden nu. Samen met Aart werken aan postzegelverzamelingen, het bestuderen van atlassen en buiten spelen. Ook bleef ik vaak eten. Het was altijd heel gezellig, warm en liefdevol.

De woorden van Psalm 145 zijn ook van toepassing op de meneer Rietveld die ik me herinner: Groot, geduldig, trouw en liefdevol.

 Ik wens jullie veel sterkte, liefde en troost toe.

Peter van Veen

Tasman, New Zealand

Peter van Veen
Gecondoleerd

Gouda, donderdag 27 augustus 2020.

Lieve Tineke en familie,

Soms kwamen we elkaar nog tegen, de meeste herinnering is toch vanuit Gouda. Henk heb ik leren kennen als een zeer meelevend christen. Zeker jullie zullen hem missen. Éen ding is zeker, Henk leeft! Want Jezus heeft gezegd “Wie in Mij gelooft, zal leven, ook al ben je gestorven” en dat deed Henk. 🙏

Hans en Thea Priem

Beste Tineke en familie,

Van harte ons meeleven en veel sterkte gewenst. Alweer een pionier uit het OE-werk minder op aarde. Gelukkig Boven wel een vergroting van de reunie.

Hartelijke gegroet,

Sonia en Bert van Loo

Houten

 

 

Bert van Loo

Heel veel sterkte gewenst voor Tineke en familie met het overlijden van Henk. Zoals hij op de foto op de kaart staat zo herinner ik me hem, een vriendelijke, rustige man die altijd vol belangstelling was voor mensen om hem heen. Iemand waar je zo van houdt te moeten missen doet pijn, maar hij leeft in jullie hart en herinneringen. Hij mag nu Thuis zijn bij zijn Vader. 
Gods nabijheid en liefde voor alle dagen gewenst!

Ank Vogel-Boersma
Mooie herinnering

Mevrouw Rietveld, u met uw kinderen en kleinkinderen, van harte gecondoleerd met het verlies van uw man en jullie vader en opa! 

Wij hebben hem slechts een keer ontmoet. Maar dat was dan wel op een heel gedenkwaardig moment: de huwelijksdag van jullie kleindochter Tineke en onze zoon Rick.

Te midden van zoveel lieve en vriendelijke mensen die dag, nam uw man een bescheiden maar gewaardeerde plek in, belangstellend en warm. We bewaren daaraan fijne herinneringen. 

Hoe goed dat u hem nu in de genaderijke handen van zijn Schepper mag weten. 

Van harte veel kracht in deze dagen van rouw en verdriet toegewenst.  

Aart en Marjon Boele-van Lit
Lieve Tineke, Aart en Roeline, Pauline en Daan en Martine en Wim,

Wij zullen niet lijfelijk aanwezig zijn bij de condoleance gelegenheid.
Maar in gedachten en gebed zijn we zeker bij jullie.
Langs deze weg condoleren we jullie vanuit ons hart met het overlijden van Henk. We zijn zo blij dat we mogen weten, dat Henk nu bij onze Vader is en dat het voor hem gewoon helemaal goed is. Geen verdriet meer, geen pijn meer, geen geweld meer en altijd in Zijn nabijheid.
Hoe geweldig moet dat zijn.
Maar natuurlijk is het voor jullie erg verdrietig dat jullie Henk nu echt moeten missen, al was dat missen de afgelopen jaren al een meer en meer gekomen. We wensen jullie Zijn kracht en Zijn vrede toe en straks ook de tijd en ruimte om verdrietig te zijn.

Zijn en onze armen om jullie heen! 
Heel veel liefs.
Margreet en Bram
 

Margreet en Bram Stikkel
Weemoed

Lieve Tineke en kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind,

Wat een verdriet maar ook wat een opluchting dat het lijden voorbij is. In de eerste plaats voor hem maar ook voor jullie. Zo is het vandaag. Later voelt het anders, wordt het gemis tastbaar. Zal er de weemoed zijn om wat niet meer is. Ik blijf mij Henk herinneren als een vriendelijk en betrokken man. Hij zei niet altijd meteen wat hij ervan vond maar dan zag je wel zn ogen oplichten. En met heerlijk droge humor kwam er dan een perfecte zin, snedig... 

Tineke we hopen van ganser harte dat je na deze slopende jaren tot rust mag komen en dat er je vernieuwde vitaliteit gegeven mag worden. Met steun van de kinderen heb je alles gegeven. Je was er altijd voor Henk en dacht tegelijkertijd ook nog aan anderen.

Hoop dat jullie als gezin deze dagen in liefde en harmonie kunnen terugkijken op jullie gezinsleven.

Als kind vond ik het altijd heel indrukwekkend hoe jullie je talenten inzetten door naar Hongarije af te rijzen. Die gave en bekommernis om aan anderen te denken, hebben jullie voorgeleefd niet alleen naar je kinderen toe. Het was een getuigenis voor de gemeente en het dorp.

We wensen jullie sterkte toe om morgen Henk te gaan begraven. Tegelijkertijd hopen we dat jullie gesterkt door het medeleven en mooie herinneringen, dat zware moment rustig kunnen doorstaan.

Hartelijke groet en liefs uit Hilversum,

Sjirk en Els

 

Sjirk en Els Kok-de Vries
Goede herinneringen

Beste Tineke, Aart, Pauline, Martine en echtgenoten, kleinkinderen en achterkleinkind,

het is altijd verdrietig wanneer een familielid overlijdt, zeker als het je man, vader, opa betreft. Van de ‘echte’ Henk, zoals wij hem ons herinneren, hadden jullie al afscheid genomen en nu is er het definitieve afscheid. We wensen jullie Gods onmisbare zegen toe in de tijd van rouw. Rouw is rauw zei eens iemand tegen ons. Zo voelt het ook. Weet dat je het niet alleen hoeft te dragen.

Wij hebben goede herinneringen aan Henk en aan jullie: we moesten denken aan de dia-avondjes. Wat kon Henk gepassioneerd vertellen. Zoals hij op de foto staat, zo was hij echt, rustig nadenkend, betrokken en nooit op de voorgrond.
Wij wensen jullie heel veel sterkte.

Hartelijke groet,

Leo en Corine Klapwijk.

Leo en Corine Klapwijk, Ede
Ontfermende armen om jullie heen in verdriet

Allerliefst gezin,

Wat voel ik mij intens met jullie verbonden. Met ieder v a n jullie weer op een andere manier. Vanaf mijn jongste jeugdjaren waren jullie in kerkelijk Pijnacker/Nootdorp aanwezig. En Henk dus ook. Eerst was het natuurlijk "Meneer Rietveld": zoals dat normaal was in gezagsgetrouwe kring. Naarmate de tijd vorderde en jullie geliefde gasten waren op de verjaardagen van onze ouders, die intussen jullie achterburen waren geworden, voelde het vertrouwd, om elkaar te gaan tutoyeren.

Altijd was ik gecharmeerd van de stille maar krachtige humor van Henk. Zo 'n prachtige wending kon hij geven aan iets: een frisse invalshoek kon hij schetsen vol wijsheid en relativering als dat nodig was. Wat wist hij veel! Ik hing aan zijn lippen, zeg maar. Ik zag ook de onzekerheid insluipen. Nog meer bedachtzaamheid. 

Ja: wat zullen jullie hem missen.

Sterkte

Ans de Vries uit Haarlem

Lieve tante Tineke, Aart, Pauline en Martine, 

Dank jullie wel voor de kaart met de mooie foto van oom Henk. Ik herken daarin hoe aandachtig hij je kon aankijken met een intense en soms humorvolle blik.

Ik wens jullie troost en rust toe.

Ik hoop morgen mee te kijken naar de begrafenis.

 

Tot ziens, lieve oom Henk!

Annelie

Lieve Familie Rietveld,

Gecondoleerd met het overlijden van jullie geliefde man, vader en opa.

Inderdaad Henk is nu in de beste plaats. God is getrouw!

Jullie blijven achter met mooie herinneringen, met pijn en gemis omgeven.

Heel veel sterkte morgen.

Lieve groeten

Jos en Anneke de Vries
Bergen op Zoom

 

 

🦋

Lieve Tineke (en familie),

Gecondoleerd met het verlies van jouw Henk, en de kinderen met het verlies van hun vader, schoonvader en opa.

Een heel leven samen en nu alleen verder. Dat is zwaar.

Heb vertrouwen in de steun van jullie kinderen en de lieve mensen om je heen. Ook het geloof zal kracht geven om door te gaan.
........................................

Ik vond het een eer, om een klein beetje mee te mogen helpen in de zorg voor Henk bij het Huis van Rie.

We hebben daar prachtige momenten met elkaar beleefd. Het team en de andere gasten hebben enorm genoten van Henk zijn droge humor, beschaafde gevatheid en ongelooflijke woordenschat. Je kon hem nooit betrappen op een te snel gegeven antwoord. Met prachtige volzinnen kon Henk kleur geven aan de eenvoudige dingen van het leven. Dit was een lust om naar te luisteren.

Ik wil ook mijn respect uitspreken voor jou Tineke. Wat heb jij veel 'gegeven' de laatste jaren. Daar mag je trots op zijn.

Ik wens je heel veel kracht toe.

Lieve warme groet,

Diana Versluis ( begeleidster Huis van Rie, ik ben daar echter niet meer werkzaam)

Diana Versluis
Zorgen....

Lieve Tineke, Martine, Wim en verdere familie,

Met elkaar zorgen voor elkaar.

Dat is wat jullie hebben gedaan. Ik mocht daar eind maart en april ook een kleine rol inspelen. Wat was het fijn dat ik dit kon doen. Er kwam iets ruimte in het 24/7 zorgen. Tineke, dat hebben wij samen goed en met gezelligheid gedaan.

Ik kan jullie vertellen, genoten heb ik van de momenten die ik samen had met Henk.

Ook al was hij al in de war, zijn liefdevolle en rustige uitstraling was niet te missen.  Wanneer ik naar hem keek zag ik jou Martine! 😘

Nu mogen jullie de troost ervaren dat hij bij zijn Hemelse Vader is. Waar er rust en Vrede heerst. 

Ik denk aan jullie,  heel veel sterkte en een mooi afscheid gewenst.

Liefs, Miranda 

 

Miranda van Vulpen
Gecondoleerd

Names wulp 2 heel veel sterkte en kracht met het verlies van uw dierbare. 

Wulp weidevogelhof
Meeleven

Beste Tineke, kinderen en verdere familie,

Met ontroering lazen we het bericht over het overlijden van Henk. Wij herinneren ons zijn vriendelijke uitstraling, waarmee hij de belangrijke waarden van ons geloof weerspiegelde. Graag willen we langs deze weg ons meeleven laten blijken. Met Marjoke hebben wij veel contact en ook over dit verdriet en toch ook het mooie perspectief gesproken.

Moge de Heer jullie de genade van vrede en rust geven na de afgelopen moeilijke tijd van afscheid nemen. 

hartelijke groeten 

 

Stijnie & Douwe Slot
de andere tijd

Ik heb Henk mogen meemaken op andere tijden van de dag dan de tijd waarop jullie, Tineke en de kinderen, hem hebben meegemaakt.
Ja, tijdens werktijd.
Niet zo heel lang trouwens, want ik was nog jong en Henk was een stuk ouder, maar toch.

Henk en ik zaten bij Rijkswaterstaat op dezelfde afdeling, in de periode van ca. 1992 tot ca. 1996. Henk hield zich daar toen bezig met het Project Registratie Gegevens: een project dat bedoeld was om, kortweg gezegd, te regelen dat gegevens (tegenwoordig zouden we zeggen: asset-management-informatie) maar eenmalig worden opgeslagen, om ze vervolgens meermalen te kunnen gebruiken. Hij deed dat - onder meer - samen met Ger N. en secretaresse Jeanne G. Het project werd in de ijskast gezet (in mijn beleving), RWS was er niet klaar voor. Nog steeds niet, trouwens. Ofwel: het project was zijn tijd vooruit. Henk ook.
Het project leverde veel rapporten op: uitwerkingen over hoe het één met het ander zou moeten worden verbonden ..., administratief gezien. Die omvang aan papier moet hem trouwens wel tegen de borst hebben gestuit, want later merkte ik dat Henk zelf papier graag aan alle kanten (als het kon alle 6) wilde gebruiken ... en op regelafstand 0.5 ... en lettergrootte 8.

Tijdens de reorganisatie in ca. 1995 hield Henk zich bezig met de afhandeling van bezwaren van collega's die niet accoord gingen met de hen aangeboden nieuwe baan. Het is kenmerkend voor Henk dat hij was gevraagd om dit te willen doen: Henk was altijd nauwgezet, zorgvuldig, zonder eigenbelang. Ondertussen was er voor hem zelf geen passende baan beschikbaar ... en werd dit zijn laatste forse klus.

Tijdens deze periode leerden Henk en ik ook iets over elkaars privé-leven. We waren beiden lid van een GKv-gemeente: Henk in Pijnacker, ik in Voorburg. Henk vertelde op een bepaald moment dat een dochter van hem ging trouwen. Ik stond daar toen verder niet bij stil. In die zelfde tijd ging ik 's avonds naar een trouwerij in Voorburg, van een gemeente-genoot, met de naam Daan Noort. Daan en ik zaten in Voorburg samen op de mannen-vereniging. Daan en ik hadden een soort van plagerige verhouding tot elkaar: Daan had binnen die vereniging secretaris moeten worden, m.i., maar tijdens de betreffende verkiezing was hij er (ineens) niet ..., ik was er wel ... (stom), ik was (ook) jong, en toen was ik ineens verkozen tot secretaris. Op een vereniging waar, in die tijd, nog nauwkeurige notulen van iedere vergadering werden gemaakt. Maar dat allemaal terzijde.
Kortom: ik naar die trouwerij, Ik weet niet meer wat voor cadeau ik had meegenomen (wellicht een notitieblok). Eerst dus naar de kerkdienst, in de Franse Kerk. Zit ik daar in de kerk, met de anderen te wachten op het bruidspaar, wordt daar de bruid, Pauline, binnen geleid door haar vader, en dat was ... Henk. Ik dacht "waarom Henk?" Pas toen drong het tot me door: we zijn bij hetzelfde bruidspaar. Ofwel: Henk vertelde niet veel details over zijn privéleven, op het werk, en ik blijkbaar ook niet.
Vandaag, tijdens de rouwdienst, begreep ik dat het omgekeerde blijkbaar ook het geval was: Henk vertelde thuis niet veel over het werk. Misschien was het ook te abstract voor de jonge hoorders toen: het echte landmeten deed ie niet zelf, asfalteren en strepen trekken ook niet.

Rond die tijd kwam ik, met mijn vrouw Tineke, ook in Pijnacker wonen. Wij werden daar ook lid van de GKv. We leerden daar Henk verder kennen, van andere kanten. Henk en ik fietsten soms samen naar  het werk. Henk zei wel eens: "we hebben de zon altijd aan de goede kant staan: 's morgens in de rug en 's avonds in de rug." De fiets die hij toen gebruikte was z'n hoge Gazelle met ijzeren remstangen. Die fiets is later, bij één van onze kinderen, aan een nieuw arbeidsleven begonnen. Dat duurde totdat de fiets - in een naburige studentenstad - ineens aan een derde leven begon. We hebben het Henk en Tineke maar nooit verteld.

 

Roel van der Horst