phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Frans Gerard Jorna

-
“We are all in the gutter,
but some of us are looking at the stars.”
Oscar Wilde

Uitvaartinformatie

Op 24 augustus 2020 wordt er in de ochtend in besloten kring afscheid genomen van Frans


Voel je vrij (maar niet verplicht) om in de middag bij Restaurant Buytenhout (Oudeweg 100, 2631PB Nootdorp) tussen 14:00 en 17:00 uur
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Frans Gerard Jorna

Deel deze pagina
slechts 1x ontmoet

In 2015 was ik rond Pasen in Saba, op prospectie voor een langer werkverblijf. En kwam er terecht op het verjaardagsfeest van Gina, waar ik bijna niemand kende.

Je ouders waren er ook toen, en ook zij kenden niet veel volk. Heel de avond hebben we gezellig samen gebabbeld, over het leven, de wereld, thuis en van huis zijn. 

Ik herinner me de woorden niet meer die we spraken. Wel kan ik de sfeer nog voelen. Dat ik me op m'n gemak voelde bij hen, en niet alleen in al dat feest gedruis, de hartelijkheid, openheid en oprechte nieuwsgierigheid naar elkaar. 

Eigenlijk ben ik niet helemaal zeker of het jouw ouders waren. In mijn herinnering heb ik dat zo opgeslagen, samen met het gevoel van hun gezelschap. Misschien omdat ik bij jullie steeds diezelfde sfeer voelde.

 

Veel liefs ,

Heidi 

Heidi Defever
Eigen weg

De eerste keer dat ik Frans ontmoette was niet bij jullie thuis, maar bij de bakkerij. Ik weet niet meer wat voor flauwe grap hij maakte, met een volkomen strak gezicht, maar het zal iets zijn geweest als:' wat is het hier toch verschrikkelijk'. Ik vatte dat op als erg humoristisch bedoeld, en ik denk dat het daardoor klikte. Een paar jaar later, op de verjaardag van Johan, stonden we samen te kijken naar Bonnie en Lieven die op hun fietsjes tussen de gasten aan het racen waren. Toen zei hij, en dit keer in bijzondere ernst: wat zijn ze toch fantastisch, die kinderen. Want ondanks dat hij soms een strenge opa was, was hij overduidelijk gek op ze. 

En dat eigen weg, daarmee bedoel ik zowel de 'I did it my way' van Frank Sinatra, als dat kleine, bescheiden maar duidelijke Nederlandse straatbordje: EIGEN WEG. maw Prive, van mij, niet ongevraagd binnenkomen.

Lieve Eveline, Rhiannon, Johan en kinderen, heel veel sterkte de komende tijd, en altijd daarna. Veel liefs, Eva

Eva
Condoleance

Lieve Rhianne, Johan en familie,

Hoewel ik geen anekdote kan schrijven over jouw vader, wil ik via deze mogelijkheid jullie condoleren en heel veel sterkte wensen. Ik hoop van harte dat, ondanks het verdriet, de dierbare herinneringen jullie kracht geven de komende tijd om met dit verlies om te gaan. Herinneringen blijven. Altijd! 
Liefs

Aad Meuleman
Wc

Tijdens de verbouwing  toen jullie aan de Spoorlaan  kwamen wonen had Frans bij de bouwmarkt  een nieuwe wc gehaald. Toen hij jullie tuin inliep liet hij die vallen,wc in duizend stukjes ,wij lagen in een deuk en het enige wat Frans zei was ,die is stuk. En zo leerde wij Frans kennen als de altijd rustig,kalme man. 

Buurman Frans we kunnen niet bevatten dat je er niet meer bent. We gaan je missen. 

Eveline  weet  dat we er voor je zijn.

fam Sprinkhuizen
Confoleances

Lieve Eveline en Rhiannon,

en Johan en kinderen,

Heel veel sterkte met het verlies van Frans.

Hanne en Ruud 

 

J.m. van Wijngaarde
Terugdenkend aan Frans

Frans Jorna: Ruwe bolster, blanke pit

Een markante man. Hij kon tieren en vloeken, maar hield zielsveel van zijn vrouw Eveline, was trots op zijn dochter Rhiannon, had bewondering voor Johan en smolt, als hij zijn kleinkinderen zag. Dan zag je zijn kleine emotionele hartje.

Gerrit Schaeffer
FRANS

Een man van weinig woorden,

wars van autoriteiten,

eigenzinnig,doet bijna alles op zijn manier,

geen waarde hecht aan wat je hebt maar open staat voor wie je bent.

zijn vrouw,Eve, dochter Rhiannon en haar man en kinderen, zijn het aller belangrijkste in zijn leven. Zijn Sterren.

Zo ken ik Frans.

didi roger de campagnolle
Frans !

Lieve familie,

Het overlijden van Frans kwam voor ons als een schok. Volkomen onvoorbereid.

We kunnen ons voorstellen dat het voor jullie eigenlijk ook allemaal heel snel is gegaan.

We denken veel aan jullie.

We herinneren ons Frans van de bezoekjes die hij samen met Eveline bij ons op Saba bracht. Dat was altijd heel erg gezellig. Veel gelachen en mooie verhalen.

We zullen Frans missen.

Lieve groetjes van ons, Patricia en Ronald de Vree

Patricia en Ronald de Vree
mooie herinneringen!

Ik leerde Frans kennen toen ik nog jong was. Frans woonde bij ons in. Het leeftijd verschil was toen erg groot. Ik was het kleine zusje van Evelyn. Door de weeks werkte Frans en in de weekenden was hij meestal thuis. In de avonden speelden we spelletjes, monopolie of kaarten tot soms diep in de nacht. Altijd gezellig.

Gul was Frans ook en vroeg of ik zijn kever wilde wassen omdat die erg vies was, vooral de bumper die onder de kleine vliegjes zat. Ik verdiende er Fl 25,-- mee dat was heel wat in die tijd. Voor mij waren die vliegjes geen  probleem omdat een schuursponsje alles schoonmaakte. Frans moest wel even slikken toen hij de auto gewassen terug kreeg, gelukkig vielen de krasje mee op de bumber.

Frans een man die kon genieten van muziek met een glaasje wijn of whiskey. Een man met een duidelijke eigen mening. Trots was op Eve, Rhiannon, Johan & zijn kleinkinderen, wat een groot cadeau was.     

 

Wij gaan je missen Frans!

Lieve groet,

Ruth

Ruth de Meij
Sterren

Frans leerde ik bij Technip kennen, ik ben daar in 2010 begonnen en de eerste indruk was dat Frans een mopperkont was. Toen ik al snel als groentje naast hem kwam te zitten kwam ik er achter dat het misschien op mopperen leek, maar dat dat vaak niet het geval was. Ja, af en toe was er weleens met een dik australisch accent gescheld over de afdeling te horen - maar dat was altijd op een grappige manier. Het was Frans' droge humor en gebruik van understatements. Toen we er achter kwamen dat we beide een sterke interesse in astronomie hadden begonnen we elkaar meer te spreken, en na de weekenden vertelde Frans vaak vol geuren en kleuren hoe hij in het weekend 's avonds naar de hemel had zitten kijken. Over de maanden praatten we over steeds meer verschillende dingen en vertelde Frans over zijn vrouw en dochter en over het avontuur op Saba wat Rhiannon aanging. Helaas heb ik Frans na zijn vertrek bij Technip nooit meer gezien (ik ben ook weg gegaan bij Technip). Erg treurig om te horen dat hij er niet meer is. Ook al zou hij het zelf waarschijnlijk volledige onzin vinden - ik hoop dat hij een mooi plekje tussen de sterren heeft gevonden. Heel veel sterkte met dit verlies.

Jasper
In herinnering

Sommige mensen ontmoet je vaak, maar vergeet je snel. Sommige mensen zie je amper, maar staan wél meteen in je geheugen gegrift; zo’n persoon was Frans.

De één zal even hebben moeten wennen aan zijn humor, maar wij waren er meteen fan van ;-) Sarcastisch en cynisch, recht voor z’n raap, kijkend hoe de ander erop reageert.  
‘Kon je geen grotere regelen?’ bij het zien van de ‘trouw-slee’ van Johan en Rhiannon, het ophemelen van zijn Jaguar en het kunnen genieten van golf-op-TV…. dat zijn momenten die ons met een lach doen terugdenken aan Frans.

Een stoere vent met stiekem een ieniemienie-hartje; heel blij dat we beide kanten hebben mogen meemaken.
Veel sterkte voor iedereen die hier achterblijft zonder hem, maar boven zorgt Frans voor de glans!

Dikke kussen van

Jery en Andreas
Condoleance aan nabestaanden van Frans

Zag het bericht dat Frans is overleden en wil de nabestaanden hiermee condoleren.

Ik ken Frans vanuit mijn functie als afdelingshoofd bij Technip toen hij nog bij ons werkte in de functie van als Piping Designer.

Frans was een hele kundige en ervaren piping designer en ook wel speciaal in de omgang. Hij had een bepaald soort humor die ik persoonlijk wel kon waarderen en ook om kon lachen.

Schrok toch wel van zijn overlijdensbericht op eigenlijk nog te jonge leeftijd.

Heb hem na zijn pensioen niet meer gesproken of gezien, maar hoop dat hij nog goede jaren heeft gehad en van zijn pensioen heeft genoten.

Wens de nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van Frans.

Henk de Vrij

Henk de Vrij

Lieve Eef, Rhiannon en Johan, Lieven, Bonnie en Fenna,

Bij Frans had je altijd het idee, dat hij heel erg oud zou worden, echt zo'n tanige stevige vent. Onvoorstelbaar dat hij toch maar 71 is geworden, en in zó korte tijd zijn liefsten heeft moeten verlaten. 

Wij kennen Frans nu zo'n 29 jaar; hij was een aparte! Heel direct in de communicatie, bij hem had je nooit twijfel over wat hij bedoelde. Een heel erg eerlijk persoon; je komt niet zo vaak iemand tegen die zich helemaal niks aantrekt van wat iemand zou vinden van wat hij zegt of doet. Wij konden dat erg appreciëren en het was altijd heel gezellig om met Frans te eten en te praten.

De foto die is toegevoegd (bij mijn pensioneringsfeestje dec. 2019)  is erg dierbaar: ondanks dat Frans een hekel had aan feestelijke bijeenkomsten was hij altijd present als er bij ons iets speciaals te vieren was. Superleuk dat hij er altijd bij was; vreselijk om te bedenken dat dit zijn laatste feestje met ons was. Wat zullen we hem missen.

Frans was zó dol op zijn kleinkinderen, hoe jammer voor hem dat hij ze maar zo weinig heeft kunnen zien. En wat had hij ze graag verder zien opgroeien....

Eef, wat zul jij hem verschrikkelijk missen, je maatje. Wij kunnen dat nooit vervangen, maar staan altijd voor je klaar, dat weet je. 

Rhiannon, koester de mooie herinneringen aan je vader, en houd hem levend voor je kinderen door veel over hem te vertellen. 

Heel veel liefs 

Janne, mede namens Willem, Anne en Matthijs
Een aparte levens genieter

Ik wil de familie graag laten weten dat ik erg geschrokken ben van het overlijdens bericht van Frans, ik heb Frans lang gekend en altijd heel veel lol met hem gehad gehad als collega, Frans was op zijn eigen manier een mopperkont eerste klas maar dan wel een mopperkont met een knipoog, we hebben altijd ontzettend gelachen tijdens en na een tirade als het weer eens over het werk ging. Frans was ook een kundig man en wist heel veel in zijn vakgebied. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik Frans gekend heb en dat ik hem na zijn pensionering nog een keer tegen gekomen ben en ook dat we we op dezelfde voet verder konden gaan. Persoonlijk zal ik Frans missen. Ik wens Eveline en de kinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Jeroen Bakker