phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Elly van der Meer

-
Afscheid

Een goed persoonlijk leven is voorbij.
Bedankt familie en bekenden voor de fijne contacten.
Het is mooi geweest.
Now it’s time to say goodbye.

Elly

Uitvaartinformatie

De plechtigheid voorafgaande aan de crematie zal plaatshebben in de aula van crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op zaterdag 2 maart om 11.00 uur.

Na de plechtigheid is er gelegenheid voor een informeel samenzijn in de ontvangkamer van het crematorium.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Elly van der Meer

Deel deze pagina
Condoleren

Condolences to all family and friends with the passing of Elly.

Louise van der Meer
Xxx

To all my oncles , aunts , cosins , my sympaties , Stella his represanting us from Canada I realy would have like to go with her butttttt . Love you all 😘😘❤️ Big hug 

Marguerite van der Meer
Elly

Beste familie

De vriendschap tussen de families van de Meer en van Spanje dateert nog uit de 2e wereldoorlog of daarvoor. Voor mijzelf na 1966 toen wij weer in Pijnacker kwamen wonen. Elly kwam gereld bij mijn moeder langs. ook als Gerda of Leny daarbij waren kon het zo maar gebeuren dat ze de volgende ochtend om 6.00 uur nog niet uitgepraat waren. Elly woonde toen nog in het klooster op De Laan. Ondertussen waren wij naar de Ch. de Bourbonstraat 18 verhuist. na enkele jaren kregen we een nieuwe overbuurvrouw en dat was Elly, dat kon geen toeval zijn. We hadden geregeld contact en zeker nadat Elly enige jaren geleden begon te kwakkelen, maar er weer bovenop kwam met hulp uit de buurtjes en van haar broers. Ik ben in die tijd bijna elke woensdag kibbeling voor haar gaan halen bij de visboer bij het Baken, daar zat ze dan ook elke woensdag naar uit te kijken. Eind verleden jaar kwam ze bij het uit het busje stappen vervelend op haar knie terecht en kon ze niet meet thuis blijven wonen. Na 6 weken in Rotterdam Delftshaven ging Elly naar Berkel en Rodenrijs waarvan ze zich bewust was dat dit haar eindbestemming zou worden.

Verledenweek kreeg ik een telefoontje van Henk, het gaat niet goed met Elly. Afgelopen woensdag ben ik nog bij haar geweest ze was op en heel moe. Wij wensen de familie en bekenden veel sterkte. Wij zullen haar missen.

Tea en Jan Bart van Spanje

 

Jan van Spanje

Mijn tante Elly,

 

Het is ruim tweeëneenhalf jaar geleden dat mijn vader klachten kreeg. Hij werd vergeetachtig en in plaats van dat hij voor ons zorgde, kwam de zorg voor hem voor een groot deel op ons gezin aan. Peter en ik namen, voor zover we geen andere verplichtingen hadden, de zondagmiddag voor onze rekening. Op een druilerige zondag stelden we pa voor om naar Pijnacker te gaan. Een kopje koffie drinken bij zijn zus. Hij genoot en Elly vond het een heerlijke onderbreking van de saaie zondag. Voor we het wisten, stond deze dag vast in de agenda. De kopjes stonden al klaar als we kwamen en de koekjes van Rijnbeek werden omgedoopt in de koekjes van tante Elly. Na twee kopjes koffie, dronken we altijd één glaasje rode wijn met een knabbeltje erbij. Daarna reden we terug naar Zoetermeer. Pa moest op tijd thuis zijn voor de verzorging die langskwam.

De boel opruimen was niet aan de orde. ‘Laat me dat zelf doen’, zei Elly in het begin. ‘Ik heb beweging nodig.’

Al snel kwam broer Cor en zijn vriendin Co wekelijks bij de club en regelmatig mijn broers Frans en Hans.

In het begin vertelde Elly verhalen over de biljartclub en kwam het wekelijkse telefoontje met tante Leny ter sprake. Jullie keken een tegen honderd en belden elkaar na afloop van de uitzending. We zijn naar de opening geweest van de nieuwe handbalkantine van Oliveo. De club waar Elly zich jarenlang voor ingezet heeft en altijd met heel veel plezier. Ze genoot van de vele bekenden die een praatje met haar maakten.

Televisiekijken deed Elly niet veel, behalve het nieuws. Dat las ze ook in de Volkskrant. En op de tafel lag altijd een puzzelboekje. Het was haar glorietijd, tot die rotziekte in haar hoofd actief werd.

In eerste instantie wil je daar niet aan. In werkelijkheid heb je niets te willen. Het komt en gaat niet meer weg.

Het eerste teken was de afwas. Ik hoorde dat de vaat niet gedaan was of de kopjes vuil in de kast gezet werden. Vanaf die tijd hebben Co en ik de rommel opgeruimd. Er werd niet meer gepuzzeld, de televisie ging niet meer aan en het biljarten kwam op een laag pitje te staan tot het niet meer ging. Vaak hebben we het hele huis afgespeurd naar sleutels. Elly wist ze op de gekste plekken te verstoppen. Of de telefoontjes die ze pleegde. Ze hing op en belde opnieuw. Soms tot drie keer. De probleempjes stapelden zich op.

 

‘Hoe gaat het tante?’ vroeg ik elke week als we binnenkwamen.

‘Niet zo lekker’, zei ze dan. ‘Van mij hoeft het niet meer. Als ik morgen niet meer wakker word, zal ik er niet om treuren. Ik heb een mooi leven gehad.’

Wanneer ik niet vroeg hoe het ging, zei ze deze standaardregels uit haarzelf. Soms drie keer achter elkaar. Elly werd steeds afhankelijker. Gelukkig waren er Henk met Joke, Cor met Co en Marlies. Ze haalden de boodschappen, regelden alle zaken die in deze situatie om de hoek kwamen kijken of reden Elly naar het ziekenhuis. Ieder had zijn taak en deed dat op zijn eigen manier. Zij verdienen een dikke pluim.

Een dikke pluim gaat ook naar de buren. Ze stonden altijd voor Elly klaar en waren nooit te beroerd om een stapje extra te doen of de helpende hand te bieden.

 

Nadat Elly was gevallen en opgenomen werd in een verzorgingshuis in Rotterdam, was het onverantwoord om terug te gaan naar huis. De woning moest leeggeruimd worden. Henk, Marijke, Peet en Ton hebben flink gezweten om de hele inboedel naar de begane grond te sjouwen. De nieuwe stek van Elly werd Berkel en Rodenrijs. En ze fleurde op. Ik zag af en toe weer die oude, vertrouwde glimlach die ik al een jaar niet meer gezien had. De laatste glimlach in haar appartement in Pijnacker heb ik gezien toen ik voorlas uit Hendrik Jan Groen. In Berkel mengde ze zich weer in een gesprek en genoot van de koffie en een plakje cake. Dit laatste beeld zal ik vasthouden in mijn herinnering aan Elly, mijn tante Elly.

 

Trudy van Schie

Gecondoleerd met dit verlies. veel sterkte In deze moeilijke tijd.  

Tineke van der Ende Lelystad
voor Elly

Van harte gecondoleerd met dit zware verlies. Kende Elly van de SWOP en Biljartclub de Schakel.

Fred Radstake
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van Julie zus ellie ik Kreeg het bericht door van mijn broer Arie en heiltje Lalleman 

Ineke van Wijk-Lalleman
Voor elly

Ik ben in 2012 bij elly in haar huisje gaan schoonmaken. Cor had het aan mij gevraagd .ik kende cor hij werkte ook bij  kees v d helm. Elly kon het zelf niet meer vanwege haar ziekte.iedere dinsdag ging ik naar haar ze begon met koffie met koekjes van rijnbeek ze was altijd blij als ik kwam de srv wagen stopte in haar straat. Toen ben ik de boodschappen gaan doen .ze belde me voor ik naar haar toe ging wat ze nodig had .na haar borstoperatie raakte ze helemaal in de war en ging steeds verder achter uit .alles stond op briefjes . Ze werd gek van zichzelf .dat was heel erg voor haar. Ze zie een keer tegen me miep kom je volgende week nog je word zeker gek van mij. Nee hoor ellly daar kan jij toch niks aan doen.ze zei iedere week dat het van haar niet meer hoefde. Het is goed zo denk ik .heel veel sterkte voor de familie.

Es Ketting