phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
omslag
Profiel

Dirk van Santen

-
Rom. 17 vers 7
Want niemand van ons leeft voor zichzelf
en niemand sterft voor zichzelf

Uitvaartinformatie

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Dirk van Santen

Deel deze pagina
onvergetelijk

Gods nabijheid toegewenst voor uw familie ,  van ganser harte onze condoleances

hans en rita Edelenbos

Wij zullen Dik van Santen herinneren als een hartelijk mens. Hij had een goede band met zijn nicht en onze moeder Riek Vermeer-Santen die helaas een dag eerder overleed, ook 90 jaar. Wij hebben elkaar gezegd: "Alsof ze het afgesproken hadden". We houden de goede herinneringen vast. Sterkte!

Herman Vermeer
Condoleance

We zullen Dik herinneren als een wijze, intelligente man met een vast vertrouwen in zijn geloof. Veel sterkte gewenst.

Familie Sosef
Condoleance

Lieve Dik,

Dank je wel voor alles wat je hebt gedaan voor de Eglise Wallonne. We zullen je missen. We hebben je leren kennen als een lieve, trouwe, zorgzame man.

Heel veel sterkte voor de familie.

Lieve groet, Peter en Irene Wijntje

Peter en Irene Wijntje

Wij zijn erg geschrokken van het vrij plotselinge overlijden van Dik. Dik kwam jarenlang, samen met zijn broer Wim, bij ons op bezoek op de boerderij in de Noordoostpolder. Na het overlijden van Wim bleef het contact met Dik voortduren. Wij kennen Dik als een hele lieve, meelevende en betrokken man. Hij was altijd heel belangstellend naar hoe het met ons en ons gezin en met hans zijn moeder ging. Wij gaan hem missen en wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies.

Hans de Zeeuw en Marijke Walta en kinderen.

Eva de Zeeuw - Scheele 

Denkend aan meester van Santen,  kwam dit lied in mijn gedachten :        op die dag in de hemel, wat een dag, wat een vreugde zal zal dat zijn.  Dan zijn  wij bij JEZUS. En klinkt het overwinningslied .

Grietje Kramer Hoekman
Steun en toeverlaat

Dik is voor mij een belangrijke steun geweest bij het begin van mijn loopbaan als docent. Later in mijn leven stond hij naast mij toen een tragedie in ons gezin zich voltrok. Ik hoop dat zijn familie en vrienden troost vinden in het geloof dat hem dreef en de mens die hij was.

Leo Deurloo
Condoleance

Beste familie van Santen,

wij willen u condoleren met het verlies van dhr. van Santen.

We hebben hem leren kennen als een zeer sociale en lieve en vriendelijke man.

Hij was altijd oprecht geintereseerd in iedereen, was heel actief in onze kerk, had voor iedereen een praatje en stond voor veel mensen altijd klaar.

Wij zullen hem zeker gaan missen.

We hopen dat God jullie de kracht moge geven in deze moeilijke tijd.

Heel veel sterkte! 

Corrie & Petr Spinka
Ware Broeder in geloof in Jezus Christus

Aan de familie,

Gecondoleerd met het heengaan van Dik.

Daar waar smart en dankbaarheid samenkomen,
wees getroost in de Heer.

Een ware broeder in geloof, bemoedigend zou Dik ons gezegd hebben: 
'In de HERE beroeme zich mijn ziel,
laten de ootmoedigen het horen en zich verheugen'

Ja, Dik ..

Hartelijk dank

 

Eli Hardin
Een gaaf mens is heengegaan, een man waar je op kon vertrouwen
Herinnering aan Dik

Lieve Dik, mijn herinnering aan jou gaat terug tot 1968 als brugklasleerling van het Groen. Zittend in het lokaal aan de Goudsesingel zag ik jou regelmatig op de fiets aankomen om daar je lessen Frans te geven. Jij fietste vanuit Delft via de Vlaardingse kade naar Vlaardingen. Vele jaren later deed ik vier jaar lang hetzelfde in omgekeerde richting op weg naar het CLD. Steevast wierp ik bij het passeren van jouw huis een blik naar binnen. Intussen hadden onze wegen elkaar gekruist op het Groen toen ik daar in 1985 begon als docent. Jij ontfermde je over mij, want ik kwam binnen als WOP-er, een speciale regeling voor werkloze docenten. We bedachten samen allerlei mogelijkheden om mijn kennis en kunde in te zetten, onervaren als ik was. Er was volop ruimte om te experimenteren. Dat was geweldig. Niet eens zo heel veel later ging jij met de VUT en zagen we elkaar regelmatig op jubilea en reunies op het Groen. Een dag na je 90e verjaardag zocht ik je op. Ik wilde nog even gedag zeggen omdat ik zelf met pensioen ging. Je was nog steeds de warme persoonlijkheid, belangstellend, ruimdenkend. En nog steeds vitaal: je was die ochtend nog op de fiets naar Den Hoorn geweest. Enkele dagen later bezorgde jij op het CLD de kopieen van het krantenartikel over het bombardement op de kogelgieterij. Nog steeds even attent. Dik, je was mijn voorbeeld en rustpunt.

Een laatste groet, ook van mijn vrouw Lenneke, Pieter Wapenaar

Pieter Wapenaar en Lenneke van Roon, Carry Pothuiskade 67, 3137ZD Vlaardingen.

Beste familie Van Santen,

Geschrokken en met ontroering hebben wij kennis genomen van het overlijden van Dik en condoleren jullie met dit grote verlies. Ruim zestig jaar geleden heb ik hem als docent leren kennen en later via het werk bij dezelfde schoolorganisatie weer ontmoet. Dik had het vermogen om iedereen, ook vroeger op school, te respecteren, advies en een luisterend oor te geven.

Wij wensen jullie allen heel veel kracht en sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Wij zullen Dik enorm missen.

Ria Koudenburg en Jan Jongeling.

Ria Koudenburg en Jan Jongeling

Mijn medeleven met het overlijden van Dik van Santen. Ik heb hem in de Eglise Wallonne leren kennen als een aimabele en betrokken man. Wij zullen hem zeer missen.

Que l'amour de Dieu soit avec vous.

 

Anneke van Steenwijk
Fijne collega

De foto op de rouwkaart spreekt al boekdelen: Dik met een milde, wat afwachtende blik, maar achter de glimlach schuilt de heldere eigen visie. Een reeks positieve kwalificaties schiet je zo te binnen: sociaal bewogen, betrouwbaar, gedegen, flexibel rechtlijnig, gedreven, met veel inzet betrokken. Maar Dik was ook gesloten. Bij de jaarlijkse reünie op ons Groen van Prinstererlyceum hield hij het bij beknopte informatie over zichzelf en bracht hij het gesprek al snel op ons met belangstellende vragen over ons en onze kinderen. Het was een genoegen om met hem samen te werken en om na zijn pensioen contact te houden.

Piet van der Wiel
Gecondoleerd

Onze condoleance aan de nabestaande.

Wij wensen de familie van Dirk van Santen heel veel sterkte met het verlies van hun dierbare.

Wij leerde Dirk kennen, als broer van overleden buurman Wim van Santen.

Heel veel kracht toegewenst, in de moeilijke tijd.

Dirk en Wim zijn weer samen.

Dank voor de berichtgeving.

 

Ron en Joke den Uijl
Een fijn mens en echte onderwijzer ging heen.

Dik van Santen heeft 3 jaar op Urk gewerkt van 1957 t/m 1959. De klassen 5 en 6 van de Chr. Lagere Wilhelminaschool.

Bezocht tot voor kort oud leerlingen, die allen reeds de 70 ruim gepasseerd zijn. Hij werd door ons beschouwd als een warme belangstellende vriend, die leefde uit zijn geloof.

Hij had met Urk een speciale band en kende ons allen bij naam. Wij zullen "meester van Santen" ondanks zijn hoge leeftijd die hij mocht bereiken, zeer missen.

Tjalling en Minie Ruiten uit Urk.
In goede herinnering.
J.verburgh
Meer dan een goede buur...

Dik was, evenals de rest van het gezin Van Santen, jarenlang een vertrouwd gezicht als buurjongen van de Eijgenramen op de Hoornsekade in Delft. Als leeftijdgenoten kenden de broers Cor (onze vader, ook wel bekend als Cor K), Bram, Henk, Jan en Wim elkaar en groeiden met elkaar op, ook kerkelijk gezien. Dat heeft een basis gelegd voor een blijvende band, waardoor ook wij, Marianne en Lida (dochters van Cor en Klasien), kennis maakten met Dik en met de familie Van Santen. Ook nadat er verhuisd werd, bleef het contact. Wij zagen Dik (en natuurlijk Wim!) graag komen bij onze ouders. Het was altijd goed voor een middagje bomen over kerken, dominees en over Delft. Daarnaast was Dik ook geinteresseerd in ons, en later ook in onze mannen en kinderen. De goede vriendschappelijke contacten bleven, ook bij het ouder worden kwamen ze geregeld bij elkaar op bezoek. Dat is mede te danken aan Dik en zijn liefde voor de medemens. Wij hadden hem daarvoor graag de laatste eer bewezen. 

Dat Dik mag rusten in de overtuiging dat wij leven en sterven voor God onze Heer en aan Hem toebehoren! 

 

Marianne en Lida Eijgenraam, mede namens Joop Spoor en Peter Haaring
dank voor bezoekjes

Met dankbaarheid kijk ik terug op de trouwe bezoekjes van Dirk.

 

Gre Mulder, Gilleshof

Beste familie,

Gecondoleerd met het overlijden van Dik. Ik herinner me Dik, ook Wim, vooral uit de bezoeken vroeger bij mijn ouders thuis in Den Hoorn. Later troffen we elkaar af en toe in de Welkomkerk in Rockanje. Via neef Wim van Dam werden we op de hoogte gehouden van het wel en wee van de familie. De gesprekken waren altijd heel plezierig en daar bewaar ik fijne herinneringen aan. De tekst bovenaan de rouwkaart is heel treffend, zo was Dik. Mijn vrouw en ik wensen u/jullie veel sterkte toe in deze dagen van afscheid nemen. Met hartelijke groeten,

 

Dick en Ans Zwart - Rockanje
Lief mens

Beste familie en buren van Dik,

Met verdriet vernamen we het overlijden van Dik. De gemeenschap heeft een zeer betrokken en lief mens verloren. 

Wij prijzen ons gelukkig met hem samengewerkt te hebben en  zullen zijn warme belangstelling voor de Waalse gemeenschap en ons persoonlijk missen.

We hopen dat de wetenschap dat Dik in Gods veilige schuilplaats is opgenomen u allen tot troost mag zijn.

Yvonne Noordam-Bron

Petra Moerman-Noordam
Dankbare herinneringen aan een goede oude vriend

Niet meer samen in de avonddienst in de Rijstuin ons geloof delen. Geen alledaagse (maar o zo meelevende) vraag in de buurtsuper "Hoe is het met Moeder?" Nooit meer even onderweg van mijn fiets afstappen; "Hoe gaat het meneer Van Santen, nu u alleen moet tuinieren?" Maar de antwoorden waren zo optimistisch, dat je niet anders kon dan méégaan in die rustige vrolijke blik op de toekomst. Wij durven dankbaar verder.

Corine van Zanten
deelneming

Beste Rien (of Rini, zoals ik je op Rozenburg in de 40- en 50-er jaren heb leren kennen, waar de Oosterlee-zussen met mannen en kinderen ieder jaar "Oud-en Nieuw" kwamen vieren bij onze overburen, jouw tante Lijn(ie) en oom Leen). Dat schoot me als eerste te binnen.Maar dit terzijde.

Graag wil ik je mijn oprechte deelneming betuigen met het overlijden van Dik: een unieke persoonlijkheid. Integer, serieus, trouw, bescheiden en nog  veel meer. Kortom een soort "ideale schoonzoon".

Ik wens jou, jullie, veel sterkte en de nabijheid van de Eeuwige via veel lieve mensen om jullie heen.

Sinds mijn lieve vrouw Ineke op 29 januari jl. is overleden weet ik wat dat inhoudt.

Rien en alle anderen: nogmaals veel sterkte; vooral ook in dit corona-tijdperk. Voor rouwenden een zeer moeilijke tijd!

Hartelijke groet,

Huib van der Knaap,

Alphen aan den Rijn

 

 

Huib van der Knaap
condoleren

Dirk van Santen, notre cher Dik s’est éteint en ce jeudi 3 septembre après une année marquée par quelques soucis de santé. Jusqu’à la fin, il est resté fidèle à lui- même : lucide, aimable et bienveillant.

« En effet aucun de nous ne vit pour soi-même et personne ne meurt pour soi-même... » Romains 14, 7.

Pour ceux qui l’ont connu, il n’est pas difficile de constater comment Dik « transpire » l’attention pour les autres, dans son quartier avec ses voisins, pour ses deux communautés ecclésiales Hofkerk et l’église wallonne à Delft.

Pendant longtemps comme secrétaire du consistoire,
sous la présidence de M. A. Ham d’abord et M. La Rivière ensuite, Dik n’a pas ménagé ses efforts pour produire des synthèses où chacun trouve son compte. En homme
« carrefour », rassembleur, Dik n’aimait les conflits et les frictions. Tout pour lui devait être accompli comme un service pour Celui qui nous appelle. Il faut dire que frictions et conflits étaient absents au sein de ce collège où la reconnaissance et le respect régnaient entre ses membres. Dik était le dernier témoin du consistoire de l’église wallonne à Delft, il est maintenant dans la communion du Seigneur avec ses frères Allard Ham, Henri Vandebriel et Maurits La Rivière.

Jusqu’en mars dernier, chaque mois Dik veillait à ce que le cercle biblique ait lieu. Il aimait à voir ce petit groupe se rassembler autour du message évangélique qui irriguait sa vie. Ce qui le travaillait le plus c’était la question de la transmission, comment le message de l’église peut-il être audible en son sein et autour d’elle ? La transmission mais également la jeunesse, lui qui était professeur de Français. Avec lui, lire la Bible c’est le moment d’un corps à corps, une confrontation avec notre réalité, celle de l’église, celle du croyant comme citoyen. Dans cet échange, sa confiance était toujours manifeste et prenait le dessus sur les difficultés du moment.

Pour ce que tu as étais, pour ton attention toujours discrète mais effective et fraternelle, pour ton espérance... amen et merci.
A Dieu cher Dik.

Michel Badry
Betrokken, lieve man

Beste familie van Santen,

Gecondoleerd met het overlijden van Dik.

We hebben hem leren kennen als een erg betrokken en lieve man. Altijd eerst aan de ander denkend. Hij bezocht onze ouders toen zij ziek en aan huis gekluisterd waren. Later bezocht hij trouw onze moeder in de Bieslandhof. Altijd als ik hem tegenkwam in de PLUS of onderweg, maakte hij even tijd voor een praatje en informeerde hij naar het welzijn van de familie. Het was zo'n lieve man.

Veel sterkte gewenst voor de familie.

Leo, Ida + Dick en Ronald Hordijk

Afscheid

Heel veel sterkte met het verlies van Dik van Santen.

Ik heb hele fijne herringen aan mijn oud collega als conrector, en de vele bijeenkomsten zo ook als het laatste toespraak van hem bij mijn afscheid van de school.

Zoals hij dat kon mijn verhaal op de school en hij deed dit met een kladje want hij kon dit als geen ander helemaal uit zijn hoofd,

Laatst nog gesproken over de telefoon hij wilde mijn andere collega concierge nog even feliciteren voor zijn verjaardag, altijd een kaartje of telefoontje van deze geweldige collega.

Nogmaals gecondoleerd en heel veel sterkte met her verlies.

Kas de Roo ( concierge Rode Kruislaan)

Kas de Roo oud concierge van het groen de Rode Kruislaan
herinnering aan Dik

Aan het Groen in Vlaardingen was Dik eerst mijn  collega Frans en later conrector van de brugklas. Dik was altijd zeer betrokken bij zijn leerlingen en zijn collega's. Hij zag altijd het goede in de mensen om hem heen. Hij kon heel goed luisteren en onthield ook wat er verteld was. 

Als hij je dan later sprak, vroeg hij ernaar. Hij belde met enige regelmaat toen hij al lang gepensioneerd was en vergat nooit te zeggen hoe mooi hij bv een zelfgemaakte kaart vond. Omdat ik wist dat hij die op prijs stelde, zocht ik dus altijd extra zorgvuldig een kaart voor hem uit.

Ik bewonderde altijd zijn toespraken, die hij zeer zorgvuldig opbouwde.

De laatste keer dat ik een toespraak van hem hoorde, was bij de uitvaart van een gezamenlijke collega, Lies Visser. Bescheiden als hij was, had hij ervoor gekozen de laatste spreker te zijn. 

Ik zal mij Dik altijd herinneren als een integer, bescheiden mens die zeer geïnteresseerd was in zijn medemensen. 

Anne Marie van der Most
Een integer mens

Beste familie van Santen, 

Wij willen u condoleren met het verlies van een zeer fijn mens.

Bescheiden, integer en geïnteresseerd in de ander. Op het Groen in Vlaardingen altijd bereid om je te ondersteunen of te adviseren als beginnend docent.

Op de jaarlijkse reünie informeerde hij altijd weer hoe het met je ging en of je nog actief was op diverse terreinen die hij dan ook allemaal onthield. 

Wij zullen hem missen!

 

Jaap en Marja Kroonenburg
Beste Rien , Willy en kinderen,

Van  harte gecondoleerd met het overlijden van Dik.

Weliswaar vanuit een ander gebied dan Bretagne, maar wel vanuit Frankrijk hebben wij ons nauw met jullie verbonden gevoeld tijdens de afscheidsdienst van Dik.

 We hebben de dienst op onze iPad goed kunnen volgen en we hebben Dik in veel woorden kunnen herkennen."A toi la gloire " was het eerste lied dat ik op de Dr. Kuypermulo in de gymzaal leerde zingen, mooi om te horen.

Een pater familias is heengegaan, wat zullen jullie hem missen.We wensen jullie met elkaar veel sterkte en veel goeds voor de toekomst.

 

Bep en Rien Buijs-van Santen

Lieve familie van Santen

 

Gecondoleerd met het verlies van jullie broer/zwager/oom Dik. Ik heb Dik leren kennen als een zorgzaam en altijd geïnteresseerd persoon. 

Jullie zullen hem vast gaan missen en ik wens jullie veel  sterkte de komende tijd. 

Lieve groet. 

Saskia Jense-van den Berg
condoleance

Beste Rien, Willy en familie,

Mijn hartelijke deelneming met het verlies van Dik, zoals zovelen bewaar ik bijzondere herinneringen aan Dik, altijd meelevend en attent. Geweldig als je zo'n spoor van liefde nalaat.

Fijn dat ik vanmorgen de afscheidsdienst via internet kon meebeleven.

Ik wens jullie sterkte bij de laatste afwikkelingen.

Een meelevende groet van Map van den Berg-van Santen.

 

 

 

 

M.M.van den Berg-van Santen
Zo veel geleerd van Dik

In de gespreksgroep Groeien in Geloof zoveel geleerd door de uitleg van Dik. Altijd op een prettige wijze, zo bescheiden. We zullen hem allemaal gaan missen in de groep. Rust zacht lieve Dik

 

Karin van Ruiswijk
Zo veel geleerd van Dik

In de gespreksgroep Groeien in Geloof zoveel geleerd van Dik. Altijd op een prettige wijze, zo duidelijk en zo bescheiden. In de groep gaan wij Dik zeker missen. Bedankt lieve Dik

Karin van Ruiswijk
Dag, lieve man

Beste,

 

Wij kenden de gebroeders van Santen als trouwe klanten van Trompper optiek. Wim kwam soms met de bril van Dik binnen en omgekeerd, zonder dat ze daar zelf erg in hadden. De dood van Wim greep Dik erg aan maar hij pakte zijn draad op en ging vol goede moed door. Zelf leerde ik Dik een beetje beter kennen na de tumult rondom de Waalse kerk in verband met de verbouwingsplannen van Museum het Prinsenhof. Vol bewondering zag ik hoe hij iedere politieke partij handgeschreven brieven schreef in een prachtig handschrift zoals je dat nog weinig tegenkomt. Onlangs bracht ik hem nog een bezoek aan huis met zelfgemaakte insteekhoesjes voor zijn brillen, een warme intelligente man met gevoel voor humor en een hart van goud, de liefde voor zijn broer en de mensen om hem heen was intens, hij straalde dat ook uit. Wij gaan hem missen en zullen de broers nooit vergeten.

B van Klaveren
Herinnering aan Dik van Santen

Beste familie,

Dik was een goed en warm mens voor talloze mensen - ook voor mij -.Ik mocht mij verheugen in zijn speciale aandacht. Samen met zijn broer Wim bezocht hij dan tentoonstellingen van mijn beelden.Hij had ook vaak waarderende woorden voor de nieuwjaarskaarten die ik hem stuurde.Zo kocht hij eens mijn beeld :  "ik wil horen noch zien " Dat was onder onze collega's een populaire verzuchting op momenten van te veel (school-)drukte.Ik heb nooit gemerkt dat Dik daar last van had, althans het was niet bepalend voor zijn gedrag jegens de kinderen of ons als collega's. Ik zal aan Dik blijven denken met bewondering voor zijn open, eerlijke houding, voor zijn wijsheid, voor zijn belangstelling en zeker ook voor zijn waardering voor eenvoud- in allerlei opzicht.Vaak mocht ik hem ervaren als een navolgenswaardig voorbeeld. Helaas heb ik voor mijn gevoel zijn niveau nooit kunnen behalen.

Het ga jullie als familie goed ! Er is een bijzonder mens heen gegaan.Ik hoop dat de wetenschap dat zoveel mensen met waardering en dankbaarheid aan Dik zullen terugdenken, voor jullie tot troost zal zijn.

Met hartelijke groet,

Jan en Geertje Leeuwenburgh

Schoonhoven

oud-collega van Dik, Jan Leeuwenburgh uit Schoonhoven
Afscheid Dik

Lieve familie van Dik.

Graag willen we jullie veel sterkte wensen met het verlies van jullie dierbare Dik.

Ook voor ons heeft hij veel betekend. Iemand met een luisterend oor, altijd belangstellend, precies zoals hij in de afscheidsdienst herdacht werd.

De allerbeste wensen en hartelijke groeten,

Anneke en Bram van der Spek

Loevesteinplaats 7

2613 LE Delft

Anneke en Bram van der Spek
Ter herinnering aan Dick

Dick van Santen heb ik goed leren kennen toen ik meedeed met een gespreksgroep in de Hofkerk. Tussen jongeren voelde hij zich als een vis in het water. Altijd bezonnen, nooit dingen op de spits drijvend, maar wel beslist en charmant zijn eigen mening naar voren brengend. Met relativering en geloof heeft hij door zijn aanwezigheid ons verrijkt. Ik wens u als familie de kracht van de tekst toe die boven de kaart staat. Zolang wij leven, leven wij voor de Heer, is het vervolg. Dat leven wens ik u van harte toe nu u zo'n markante man moet missen. 

David Knibbe, predikant van de Protestantse Gemeente Delft

Wij condoleren de familie met het overlijden van het edele mens,

dat Dirk van Santen was.

Hij was erg gesteld op de Woudtse Kerk en bezocht vaak onze

avonddiensten. Samen met zijn broer Wim met hem op de Mavo

dr. Kuyperschool  gezeten.

Ook onze tantes An en Bep v.d. Windt uit Schipluiden hebben zijn 

ouders in huishouding geholpen.  Een fantastische familie !!! 

dick v.d. windt
Sterkte familie van Santen.

Beste familie van Santen,

Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve broer,zwager,oom en buurman.

Over buurman gesproken,de broer van Dirk was Wim, onze buurman.

Wim was een hele goede zorgzame buurman voor ons.Wij hoorde regelmatig van Wim dat hij naar zijn broer Dirk ging.Hierdoor zijn wij in contact gekomen met De familie van Santen.

Wij wensen jullie heel veel sterkte toe in deze verdrietige tijd.

Groetjes van familie Rood.

 

Fam.Rood
In Vertrouwen

Dik  van  Santen  leefde  "in  Vertrouwen"  en  Dik  stierf  "in  Vertrouwen",  getuige  zijn  wensfoto's  aan  het  einde  van  vele  jaren.

Een  bijzonder  mens,  oud-collega,  vriend  is  van  ons  heengegaan.

Wij  eren  en  gedenken  hem  in  eerbiedige  stilte.

Jannie  en  Jan  Pel       Dordrecht

janmpel@gmail.com
Een fijn mens

Het was een voorrecht om Dik als collega gekend te hebben.

Een warm mens en een voorbeeld voor iedereen.

Ik zal hem missen.

Kees Kuiper
afscheid van leerlingen

Beste Familie ,vrienden ,en buren van Meneer d. van Santen

Wij waren 60 jaar geleden leerlingen van onze leraar van Santen op de Idenburg Ulo in Vlaardingen .Hij woonde destijds op de rozenlaan ,waar ik Joke wel eens bijles kreeg (in verband veel ziek zijn).

Wij kregen de vakken Frans, Nederlands en aardrijkskunde. Hij was een geweldig aardige gemotiveerde leraar.

In 1994 hebben we nog een reunie  gehouden bij Tineke in de tuin 

Het was geweldig leuk..

Wij kijken met veel plezier terug op die tijd!

Een goed mens is heen gegaan .

Gecondoleerd en sterkte met dit verlies 

Vlaardingen :

Tineke v.d Velde -Schravesande

Joke Meijer-Wapenaar 

Hartelijke groeten 

Tineke vd Velde - Schravesande en Joke meijer-Wapenaar
Omzien naar zijn naaste

Beste familie, gecondoleerd .

De tekst “Hij leefde vooral voor andere”, is zeker van toepassing zoals wij Dik kennen. Hij hield altijd contact met ons en  was in het voorjaar nog bij ons langs geweest . Veel sterkte toegewenst . 

Wim,Arjenne,Anne Grethe en Willem Jan  van der Hout

Wim van der Hout
een erudiet mens is heengegaan

Beste Rien, Willy en verdere familieleden

Dik herinner ik mij als een erudiet en vriendelijk man. Fantastisch hoe zijn levenshouding was en mooi dat hij voor anderen zoveel heeft betekend; als vanzelfsprekend.

Ik ken de familie via de familie van Dam op Rozenburg, jaren geleden. Mevrouw van Santen-Oosterlee, haar zussen en echtgenoten en kinderen hadden een hechte band. Dik was vaak een verbindende factor.

Dik en ik hebben contact gehouden: jaarlijks schreven wij elkaar een nieuwjaarswens met enige mededelingen wat er in het oude jaar op ons pad was gekomen. Zo hielden wij, op afstand, elkaar op de hoogte; altijd vergezeld van diepgaande gedachten.

Het is voor mij waardevol Dik gekend te hebben.

Het ouderlijk huis houdt nu op te bestaan, voor jou Rien, een hele stap.

Van harte veel sterkte gewenst en alle goeds,

Ingrid

 

Ingrid Kranenburg
Lieve beste Dik

Dik ik heb heel goede herinneringen aan je, op de verjaardagen van Geertje en Hannie

Je was altijd belangstellend integer en had altijd veel gesprekstof ,wijze woorden kortom we zullen je enorm  missen ,dank voor alles

 

alle goeds en de familie veel sterkte 

Sjaan Groenewegen 

Sjaan Groenewegen
Herinnering Dirk van Santen

Geschrokken van het overlijden Van Dik heb ik natuurlijk de kerkdienst in de Hofkerk via de computer gevolgd. Een mooie dienst.

Zoveel herinneringen aan de familie van Santen, dus ook aan Dik. Altijd vriendelijk en geinteresseerd!

Met zijn vroegere buurmeisje was er nog altijd contact. 

Een fijn mensen-mens, dat was hij.

Ria Hogendoorn-Das.

Ria Hogendoorn-Das
Condoleance

Beste nabestaanden,

Gecondoleerd met het verlies van Dik van Santen. Ik heb de heer Van Santen meegemaakt toen ik conservator van het Prinsenhof in Delft was. Volgens de wens van wijlen het bestuur van de Eglise Wallonne deed hij als laatst overgebleven bestuurslid zijn uiterste best om op een verantwoorde manier een goede plek te vinden voor het erfgoed van de kerkgemeenschap. Hij heeft dat op een geweldige manier gedaan. Ik denk met veel plezier terug aan ons contact en leerde hem kennen als onbaatzuchtig, warm en geduldig en ben dankbaar voor onze momenten samen.

M. Wery
Gecondoleerd

Heb vertrouwen. Deze woorden sprak Dik vaak als we het na de dienst over het leven hadden. Dat waren wijze woorden waar ik veel aan heb gehad. Dik was een erg meelevend gemeentelid. Als er een ziekenhuisopname was of ziekte kon je altijd dat warme telefoontje van hem verwachten. Zelfs deze zomer toen hij zelf al in de lappenmand was en mijn vrouw geopereerd was kwam er na een paar dagen weer het telefoontje van Dik. Hoe gaat het met Willeke. Dik ontzettend bedankt voor de vele troostende woorden. Rust zacht.

Peter A. Siepman

Heel veel sterkte met het verlies van Dik

Wij hebben Dik leren kennen in de ontmoetingskerk en later in de hofkerk als een vriendelijke en sociale man 

 

Familie van der Sluys
een vriendelijke en beminnelijke man

Ja zo herinneren wij ons Dik vooral. In de kerk actief voor mensen. Ook als men ergens niet handelde zoals hij het het beste vond, aanvaarde hij de gang van zaken. Hij was mild naar mensen, maar had zeker een eigen mening. Hij was zeer trouw aan hen die op zijn weg kwamen. Een voorbeeld.

 

Koos & Renske Saathof

Beste  familieleden,

 Van harte gecondoleerd met het overlijden van Dirk.  Ik heb Dirk leren kennen via de kerk en als bloemenklant in het winkeltje

Dirk was vaak aan het eind van de week bij mij om een kop koffie te drinken en wat bij te praten . 

Veel sterkte met dit grote gemis.

Rien Dijkxhoorn
Afscheid

Na mijn thuiskomst van vakantie vond ik het overlijdensbericht van Dik van Santen.

Wat een enorm triest bericht, ik had voor onze vakantie nog telefonisch contact gehad met Dik en het ging naar omstandigheden goed met hem. Gelukkig kon ik de afscheidsdienst via you-tube terugkijken en dat deed mij goed.

Toen Dik scriba was van de Algemene Kerkenraad van de Gereformeerde Kerk van Delft had ik veel contact met hem. Ook na zijn aftreden is het contact gebleven, evenals na mijn afscheid als medewerker van het Kerkelijk Bureau.

Dik was een aimabel mens en ik zal onze gesprekken en het sturen van de ansichtkaarten van onze vakantiebestemmingen gaan missen.

Ik wens de familie veel sterkte met het verwerken van dit verdriet.

Marjan Pitlo-van der Klis