phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
aa
bb

Bert van Noort

-
“Hij leefde zijn eigen leven”

Uitvaartinformatie

De plechtigheid voorafgaande aan de crematie zal in besloten kring plaatshebben op vrijdag 28 mei om 16.45 uur.
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Bert van Noort

Deel deze pagina
.. zoals hij dat wilde

Bedankt voor alle jaren die wij hebben samengewerkt.

Linux heeft met jou een trouwe aanhanger verloren.

Je was nog veel te jong om al te sterven.

Rust in vrede mijn beste, lieve vriend.

Rob
Gecondoleerd

Beste familie van Bert. 
 

Bert was een erg fijne collega, altijd bereid om te helpen als je problemen of vragen had over je computer of een stuk software. Hij heeft mij ook meermaals geholpen met dingen die hij helemaal niet hoefde te doen en soms zelfs wat hij eigenlijk niet mocht doen. Maar als gebruiker van het ICT systeem was ik daar erg bij mee. 
Ook na het werk ging hij wel eens mee een biertje drinken. Kortom een heel goede en gezellige collega. 
Ik wens jullie veel sterkte met de nog komende moeilijke tijd. 
Met vriendelijke groeten 

Paul Breukel 

Paul Breukel
Zo lang, en zo goed gehad

Sinds 1988 tot aan z'n pensionering was ik 'de wat jongere Kees', want drie weken jonger dan Bert; collega bij Informatica.

Bert en ik deelden veel, bijvoorbeeld onze vooropleiding HBS-B, maar hij is later de techniek ingedoken, en ik de Neerlandistiek ... .

Zijn typische humor, vooral gebaseerd op letterlijk nemen wat iemand zegt, en daar vervolgens een kwinkslag aan geven: ik heb ervan genoten (en met mij vele collega's en ook vele studenten, hoewel sommigen er niet goed tegen konden!).

Vanaf 1996 hebben we -vaak 2 keer per week, maar meestal 1 keer per week- gegeten met een 'vast' team bij "onze chinees": Ali. Tot aan Bert z'n pensionering hebben we dat volgehouden. Toen de vrouw van Ali rond 1990 bevallen was van haar eerste dochter, en ze vroeg aan Ali van wie het kraamcadeau was dat hij meebracht naar huis van een aantal klanten, antwoorddde Ali: van meneer Babi Pankang (Paul), mevrouw Gado-gado (Petra), meneer Kabeljauw (Bert) etc. "Ah, van die mensen", sprak z'n vrouw.

Bert was inderdaad een eigenzinnig typ, een emausganger, een rots in de branding voor velen in de snel wisselende informatica-jaren, een weldoener voor zo velen die er allemaal "niets van begrepen". En jaarlijks bracht hij een deel van zijn appeloogst uit het Westland mee naar school; en daar konden wij als collega's heerlijk van genieten.

In het archief van foto's van m'n werk heb ik geen andere foto van Bert kunnen vinden dan die van mijn afscheid van de Haagse Hogeschool in november 2017. Ik voeg die toe: hij staat erop te zijn zoals ik mij hem herinner en zal blijven herinneren.

Kees van Oenen
Bert, een fijne collega

Studenten konden hem geen groter plezier doen dan te proberen hem te slim af te zijn, dat lukte meestal niet, en daar kon hij met glinsterende ogen over vertellen. Als collega kon je altijd op hem bouwen. Hij loste je problemen op en kon reuze slimme en handige scriptjes voor je schrijven. Toen hij in latere jaren werd vervangen door een helpdesk was dat voor velen een enorme achteruitgang. Bert was niet alleen een fijne collega omdat hij zo handig en behulpzaam was, maar ook omdat hij eigenlijk altijd vrolijk en opgewekt was. Behalve dan die dag nadat een buldozer zijn tuin had vernietigd, het einde van de appeltjes ook...

 

Helene Weenink
Bert, behulpzame duizendpoot

 

Zojuist kreeg ik een mailtje van een oud-collega met een kopie uit de Delftse Post dat Bert van Noort was overleden met de vraag of het hier om onze Bert ging. Beter kan ik het niet formuleren: onze Bert. Onbaatzuchtig, hij stond altijd voor  iedereen klaar. Vaak kwam hij even buurten als hij een nieuwtje had of om te proberen ons warm te maken voor een NLUUG bijeenkomst in Ede.

Ik blijf fijne herinneringen aan hem houden.

 

Frits Sikkema
Bert, rust zacht.

Ik kende Bert al geruime tijd en e.e.a. begon toen ik nog student aan de HHS was.
De Sun solaris machines waren voor mij en Bert het goud van de opleiding.
Echter stiekum linux installeren op de Windows PCs mocht ook, zolang je maar educatief bezig was.

Bert was eigenzinnig, zeker soms ook wat langdradig, maar ik zal Bert altijd herinneren als een behulpzame kerel en later ook een fijn collega.
Bert was altijd bereid mee te denken aan vraagstukjes en zeker als het linux kwesties betrof.

Ik wens de familie veel sterkte de aankomende tijd.

Yvo Koot
Rust zacht Bert

Zojuist pas hoorde ik het trieste bericht van Bert zijn overlijden. Ik heb Bert leren kennen toen hij in 1988 kwam werken bij de opleiding Informatica. Bert was daar hèt gezicht van de helpdesk en in (en buiten) die rol was hij altijd bereid om studenten en collega’s te helpen waar hij kon. De IT-wereld van toen was de wereld van de Unix machines couperus en hildebrand en de vele terminals en Sun werkstations. Bert maakte daar in de ochtend en avond zijn rondes om ervoor te zorgen dat alles in goede staat was voor de gebruikers. Voor Bert was het directe contact met de gebruikers en de Unix computers de ideale werkomgeving.

Vanaf 2002 werkte we samen in een centrale Dienst IT, waar Bert zich in eerste instantie minder thuis voelde. Hij miste het directe contact met de gebruikers en de vrijheid om mensen te helpen zoals hij graag wilde. Gelukkig heeft hij uiteindelijk ook daar zijn plek gevonden als Linux beheerder.

Mijn contacten met Bert hadden natuurlijk vaak met het werk te maken. Waarbij Bert altijd en met veel passie zijn liefde voor Linux etaleerde. Maar vaak ook hebben we samen gegeten, eerst op de dinsdagavonden met andere informatica collega’s die in de avond moesten werken. Later was het onze wekelijkse lunch bij de Thai op donderdag met collega’s van (FZ)IT.

Ik zal me Bert herinneren als een fijne en eigenzinnige collega die altijd in was voor een praatje.

Voor Bert hoop ik dat de Hemel draait op Linux.  ;-)

 

Henk Schouten
Dag Bert

Altijd behulpzaam, vriendelijk en geduldig. Fijne collega en later buurman.

Rust zacht Bert!

Rashid Khelifi
appels

In de docentenkamer stond bij tijd en wijle een doos met appels. Bert had ze er neergezet voor collegae. Zijn tuin was een van de onderwerpen, waarop ik hem aan de praat kon krijgen. Nooit voor lang, want hij was meer een doener dan prater. Zonder te morren hielp hij iedereen. Voor welke vraag dan ook, had hij een oplossing. Ik koester warme herinneringen aan hem. Hij leeft voort in de harten van velen.

Stephen Querido
Een onverwacht afscheid

Een jaar lockdown heeft ons veel kennissen uit het oog doen verliezen....

Bert was een trouwe bezoeker van de bijeenkomsten van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep; het gezelligste onderdeel was altijd het samen eten bij de chinees "De Gouden Kom". Hij kon smakelijk vertellen over hoe hij als systeembeheerder aan de TU Delft moest proberen te voorkomen dat de informaticastudenten zijn Unix systemen zouden hacken, die vroeger niet zo goed beveiligd waren. Ook over zijn andere hobby, zeilen op een oude botter. 

 

 

D. v. Asmuth
Gecondoleerd

Beste Bert,

 

Wat kon je veel vertellen over je informatica kennis die je beschikte tot in details wist je alles geduldig uit te leggen.

Rust zacht,

 

 

Willem Hollestein
Gecondoleerd met het verlies van Bert.

Als student  in het jaar 1995 vind ik Bert de meeste bekwam ICt-er die op de hogeschool werkte.

Hij was heel string, maar weet altijd een antwoord te geven op alle vragen die ik hem destijds stelde.

Gecondoleerd met het verlies..

Ami Tolba
Adlib

“Adlib”

Dat riep Bert altijd als hij me zag. Als functioneel beheerder van dat pakket heeft hij veel voor me betekent als docent bij IDM

Maar al eerder - als student - viel Bert me op. De IT balie van sector informatica was zijn domein. Goede service op het niveau van de student. Lekker nerdy. Geen gedoe. 

Toen IT voor de hele Hogeschool gecentraliseerd werd bleef Bert bij ons als sector en later faculteit betrokken. Wekelijkse rondjes langs de kamers waren hem niet vreemd. Even praten. Mooi en gezellig. 

Mooie vent!

Toen Bert met pensioen ging vertelde hij me dat zijn tuin zijn alles was. En dat zag ik helemaal voor me. Iets om voor te zorgen. Bijna net als een mooi park met servers. Of toch beter...?

Klaas Jan Mollema
Vraag het aan Bert

Alles kon je aan Bert vragen. De mooiste herinneringen heb ik aan de rondleidingen die hij verzorgde door het 'HHS datacentrum' voor onze studenten Human Technology. Respect. Jammer dat je releatief kort van je pensioen hebt kunnen genieten.

Maarten Thissen
Gecondoleerd

Bert was een markante persoonlijkheid. Hij had zijn eigen humor, die ik wel kon waarderen. De humor was ook een instrument die hij gebruikte om studenten op te voeden.

Zijn dienstverlening was groot. Problemen met hard- en software werden direct en ter plekke opgelost. Hij deelde zijn kennis over IT-gerelateerde onderwerpen zoals netwerken, hacking en vooral Linux.

Voor mij was hij een bron van inspiratie. Hij stimuleerde mij met succes tot het gebruik van Linux, Python, Latex, ... en het bestuderen van nieuwe ontwikkelingen.

Dit mis ik elke dag.

Ed van Doorn
Veel nieuwe buren

Beste familie, 

Toen we in Rijswijk-Buiten kwamen wonen woonde Bert er al. Hij kwam geregeld even aanwaaien om te praten met zijn nieuwe buren van Sion fase 12. En dat waren er veel. Het is gek dat hij er nu niet meer is. Dat hij een fijne buur was blijkt wel uit de vele reacties op zijn overlijden uit de buurt die ik heb gehoord. Rust zacht.

 

Maurits Huisman
Rust zacht Bert

Dat is schrikken, wat een droevig bericht....

Als ik mijmer over Bert denk ik allereerst terug aan 1992, het jaar dat ik startte als student aan het Louis Couperusplein en Bert voor het eerst ontmoette. Het was onmogelijk om daar niet de markante Bert te treffen; vaak actief om de Linux-omgeving te optimaliseren. Wat een humoristische slimme vent. Ik mocht graag naar hem luisteren, daar leerde ik altijd iets van. Eerst als student, jaren later als collega. Naast zijn IT-deskundigheid had Bert ook een zeer uitgesproken mening over "management". Ook daar kon ik - als manager - van leren. Dat Bert me wel eens polste of ik niet bij de IT-Dienst wilde komen leidinggeven vond ik uit zijn mond een heel mooi compliment. 

Het gaat je goed waar je nu bent Bert; dat heb je verdiend.

Willem Looije
Behulpzame collega Bert

Bert leerde ik kennen als student VIA aan De Haagse Hogeschool. Altijd behulpzaam aan zijn balie, je kreeg uitgebreide uitleg wat hij deed om je probleem op te lossen, hij draaide zijn scherm om allemaal onbegrijpelijke commando's te laten zien wat hij deed en het werkte weer. Je kon hem ook aantreffen in een computerlokaal op zoek naar studenten die zich niet aan de regels hielden. Hij zat er bovenop. De centralisatie van de helpdesk zag hij echter niet zitten, niet-IT-studenten helpen met de eenvoudigste dingen vond hij geen uitdaging.

Toen ik op De Haagse terugkwam als docent kwam ik gelukkig Bert toch geregeld nog tegen. Voor de specifieke wensen van onze opleiding konden we nog steeds bij hem terecht, ook en vooral buiten de normale procedures om. Na zijn pensionering kwam hij trouw langs als er een oudgediende van de faculteit wegging en leek het altijd alsof hij nooit weg was geweest.

Rust zacht Bert!

Bram
Bert een fijne collega

Bert was een fijne collega, altijd bereid om te helpen als je problemen of vragen had vooral met / over Unix en Linux.

Te vroeg is overleden! 

Gecondoleerd familie en vrienden!

maryam
Allesfixer

Zonder Bert zou ons werk op de Haagse Hogeschool een stuk stroperiger zijn geweest... Voor elk IT probleem had hij een geduldig oor, wist meteen een oplossing en regelde dat. Onvermoeibaar bleef hij tips geven.

En natuurlijk zeiler! Altijd had hij wel een smeuïg hoofdverhaal en keek hij weer uit naar een volgend avontuur.

Jammer dat hij maar zo kort van zijn pensioen heeft genoten.

Roy Spanjers

Roy Spanjers
Allesfixer

Zonder Bert zou ons werk op de Haagse Hogeschool een stuk stroperiger zijn geweest... Voor elk IT probleem had hij een geduldig oor, wist meteen een oplossing en regelde dat. Onvermoeibaar bleef hij tips geven.

En natuurlijk zeiler! Altijd had hij wel een smeuïg hoofdverhaal en keek hij weer uit naar een volgend avontuur.

Jammer dat hij maar zo kort van zijn pensioen heeft genoten.

Roy Spanjers

Roy Spanjers
Bert een fijne collega

Bert was een trouwe collega, altijd bereid om men te helpen. Fijne herinneringen! 

Te vroeg is overleden, helaas!

Gecondoleerd en veel sterkte.

maryam

Beste familie,

Gecondoleerd met het verlies van Bert. Ik lees de reacties van de collega's van de hogeschool, en kan ze enkel beamen. De appels uit de tuin, zijn enthousiasme over Linux, zijn vakkennis, zijn eigengereide manier van doen.. Ik zal hem vooral herinneren als een man met een hart voor studenten en ons, medewerkers. Een geliefd man waar je ook nog eens op kon bouwen.

 

 

 

Tony Andrioli
Gecondoleerd met het verlies van Bert

Al had ik de verkeerde computer, een PC, ook ik heb dierbare herinneringen aan Bert. Toen ik nog in de Slinger werkte, kwam hij regelmatig langs voor een praatje over studenten, zeeverkenners, zijn huis, van alles. 
Bert was inderdaad heel behulpzaam. Hij was een echte helpdesk. Je werd door hem geholpen, er werd niet alleen een call aangemaakt.

Rust zacht, lieve Bert.

Marjolein
Het ga je goed, Bert

In april 1996 startte ik mijn loopbaan bij de Haagse.De faculteit IT zat toen nog op het Mercatorplein en daar leerde ik Bert kennen. Na de zomervakantie verhuisden we naar het nieuwe gebouw achter station Hollands Spoor. Ik maakte me daar nogal druk om, want ik was nog een beginner. Waar moest ik zijn? Hoe zagen de klaslokalen er uit? Om me goed voor te bereiden ging ik een aantal dagen voor het begin van het schooljaar naar het nieuwe gebouw. Het was er nog een puinhoop, niets was nog klaar. Het hielp me niet om me zekerder te voelen. En toen liep ik Bert tegen het lijf, terwijl hij met computerschermen aan het sjouwen was. Een bekend gezicht! Hij gaf me, nuchter als altijd, wat advies en stelde me gerust. Dat heeft me zo geholpen en sinds die tijd had ik een zwak voor Bert. 

Later ging Bert voor een andere afdeling werken, maar bij ieder feestje van de faculteit IT was hij aanwezig. Soms kwam hij met dozen appelen. Van zijn tuin. 

Het doet me verdriet dat Bert niet meer hier is. Ik behoud de goede herinneringen aan hem. Vaar wel, Bert.

Ellen Grummels
Dag Bert

Ach toch, Bert's overlijdensbericht komt zo onverwachts en zoveel te vroeg!

De Bert zoals ik hem ken:

- markante verschijning bij de opleiding aan de Haagse met zijn kenmerkende houding;

- een van de eerste mensen die ik leerde kennen bij de HHS eind jaren '90;

- altijd in voor een praatje, ook als je daar zelf eigenlijk even geen tijd voor had;

- achter de balie in een ruimte vol met PC's, onderdelen, grote printer, papieren, etc.;

- rots in de PC- en de LINUX-branding;

- altijd meteen voor je in de weer;

- appeltjes in de docentenkamer.

Rust zacht, Bert!

Hanriette Ruigt
Linux en pantoffels

 

Bert associeer ik met padvinderij (zeeverkenners?), zeilen, Linux, appels en sloffen.

Altijd hulpvaardig en bereid mee te denken en te werken aan een oplossing voor een IT-probleem. De ervaring uit de padvinderij hielp hem ook om de studenten en ons af en toe op te voeden. Hij was collegiaal en altijd in de stemming om de laatste nieuwtjes op Linux gebied met ons uit te wisselen.

Bert heb ik sinds 1988 nooit anders gezien dan met instap(pantoffel)schoen zonder hiel. Daarmee liep hij min of meer sloffend, beide handen in z'n broekzakken, over de gang. Droeg hij die ook bij het zeilen?

Jammer dat hij maar zo kort van zijn pensioen heeft kunnen genieten.

Rianne Bechet

Beste familie van Bert,

Gecondoleerd met het overlijden van Bert. Wat een gek idee dat hij er niet meer is. Ik heb een tijd bij de opleiding Informatica gewerkt en het lezen van deze herinneringen aan Bert zijn ook herinneringen aan mijn tijd bij de opleiding Informatica. Bert was daar Bert! Anders kan het niet zeggen. Hij hoorde zo bij de opleiding! Hij beende door de gangen, altijd een beetje voorovergebogen, haastige tred, in de zomer bruin verbrand en altijd bereid om onmiddellijk te helpen!  

Godelieve  

Herinneringen aan Bert zijn herinneringen aan Informatica

Beste familie van Bert,

Gecondoleerd met het overlijden van Bert. Wat een gek idee dat hij er niet meer is. Ik heb een tijd bij de opleiding Informatica gewerkt en het lezen van deze herinneringen aan Bert zijn ook herinneringen aan mijn tijd bij de opleiding Informatica. Bert was daar Bert! Anders kan het niet zeggen. Hij hoorde zo bij de opleiding! Hij beende door de gangen, altijd een beetje voorovergebogen, haastige tred, in de zomer bruin verbrand en altijd bereid om onmiddellijk te helpen!  

Godelieve  

Godelieve
Fijne buurman

We hebben altijd fijne gesprekken gevoerd met Bert, hij wist ons veel te vertellen over de ontwikkelingen en geschiedenis van de wijk. 

Hij was dan al met pensioen, maar vertelde altijd vol passie over zijn werk op de Haagsche Hogeschool. Bert, je was een fijne buurman en stuurde ons altijd een kaartje met de feestdagen. Heel attent, we zullen je missen. 

Renu Jagernath