phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
afb
afb

Agaath Kattevilder - de Blij

-
Elk afscheid is het begin van een nieuwe herinnering.

Uitvaartinformatie

Er is gelegenheid tot condoleren in het uitvaartcentrum van De Laatste Eer, locatie Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op dinsdag 30 augustus van 20.00 tot 20.45 uur.

De plechtigheid voorafgaande aan de crematie wordt gehouden in de aula van crematorium Iepenhof, Hofl aan 18 te Delft, op woensdag 31 augustus om 12.00 uur.

Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid voor een samenzijn in de ontvangkamer.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Agaath Kattevilder - de Blij

Deel deze pagina
Mooie herinneringen

Lieve familie en lieve Marijke,

Met veel liefde denk ik terug aan de jaren dat ik in mijn jeugd bij jullie aan huis kwam. Als vriendinnetje van Marijke heb ik vele uren bij jullie thuis doorgebracht. Een warm open huis, met jullie vader regelmatig kokend aan het fornuis (ondenkbaar bij ons thuis) en jullie moeder altijd warm en gezellig. Bij jullie heb ik leren jokeren met centen; jullie moeder was daarin de leading lady. Ze deed heel vaak mee. Jullie moeder maakte ook de hipste kleren voor Marijke en ach, mijn arme mamaatje had het daar zwaar mee. Ik wilde dat ook; een bikini, een tuniek (heel hip in klas 6).

Jullie moeder was voor mij in die tijd een soort 2de moeder, die jaren jonger (12 zie ik nu) met Marijke en mij mee lachte. Met jullie ouders mocht ik mee naar de Efteling; De Efteling  blijft dus ook altijd verbonden met jullie moeder/ouders. Het was mijn eerste keer daar. Tijdens onze middelbare schoolperiode gingen Marijke en ik een eigen weg. Jullie moeder kwam ik nog wel eens tegen in 'onze' wijk. Ik ben nog een keer langs geweest om trots mijn oudste dochter te laten zien. En het was als vanouds: een kopje thee en een koekje, gezellig en open. 

Jaren vliegen voorbij en inmiddels ben ik zelf oma van 3 prachtige kleinkinderen. Jullie moeder heeft een prachtige leeftijd behaald, naar ik hoop, in redelijke gezondheid.  De mooie herinneringen aan haar draag ik mee en ben ik dankbaar voor. Ik ben er van overtuigd dat al haar (klein)kinderen prachtige herinneringen zullen hebben aan jullie moeder. Koester die. Het zal even wennen; ze was er namelijk altijd. Élk afscheid is het begin van iets nieuws'. 

Mijn welgemeende condoleances aan jullie allen. 

Veel liefs,

 

Tineke van Dorsten

 

Tineke Van Dorsten
Logeerpartijtjes

Lieve Familie,

 

Graag zet ik hier even mijn mooie herinneringen aan jullie moeder (ook vader en gezin) op deze site.

Ieder voorjaar dat zich inluidt, als de vogeltjes zich al vroeg laten horen buiten, gaan mijn herinneringen terug naar vroeger....toen ik nog een klein meisje was en bij jullie mocht gaan logeren. Ik sliep dan in de kamer van Marijke, die toen al niet meer thuis woonde volgens mij?

Alleen grote neef Ton was er, die sliep op zolder, waar ook 100 of misschien wel meer sleutelhangertjes aan de houten balken hingen.

We gingen s'ochtends ontbijten, en heb van Ton yoghurt met daarin beschuit leren eten.

Het was altijd heerlijk om bij tante Aag te gaan logeren, ik heb het gevoel dat ik er verwend ben, lekker eten, snoepjes, koekjes en tijd.

Zwemmen aan de delftse hout, een bezoekje dan ook bij tante Beb.

En knutselen deden we ook veel, ik heb nog steeds een wandkleedje wat we samen gemaakt hebben, wat was ze creatief he?!

Spelletjes werden er ook gedaan en na het eten mocht ik vaak even gaan spelen in het speeltuintje tegenover achter die huizen daar.

Ik kan niet anders zeggen dat ik met fijne herinneringen op mijn jeugd terug kijk, en de mooie herinneringen aan tante Aag en de logeerpartijtjes bij haar maken daar zeker deel uit 🤍

 

Heel veel sterkte allemaal gewenst.

Liefs,

Karin van den Berg

 

Karin
Herinneringen aan Tante Aag

Lieve allemaal,

Ineens las ik in de krant dat tante Aag was overleden. Voor ons is ze altijd tante Aag geweest en niet Agaath.

Jullie woonden al vanaf het begin tegenover ons in de Henketstraat en wij in de Oudemansstraat.

Margreet bracht ons, toen we klein waren, altijd naar school. Gingen we in een grote groep op stap.

Samen spelen op het grote veld tussen de huizen in. Tenten bouwen, waar Hen een gat in mijn hoofd sloeg bij het slaan van een van de palen. Een Iglo bouwen in de winter of schaatsen op straat.

Als Tante Aag of oom Piet jarig waren werden de stoelen bij ons opgehaald voor de visite en zaten wij met een lege kamer. Maar andersom ook.

Ook gingen wij ons rapport laten zien, dan kregen we er geld voor.

Mijn kinderen, Annet en Dirk, hebben speelgoed geleend als ze bij hun Oma, tante Bep, kwamen logeren.

Samen met mijn moeder hebben ze als vriendinnen gekaart en gepuzzeld. Dan belde Ma op als ze er niet uit kwamen en probeerde ik ze te helpen. Hen en Jan soms ook. 

Tante Aag heeft bij het afscheid van mijn moeder gezegd: "ik kom snel achter je aan". Maar ze heeft toch nog 1,5 jaar langer geleefd.

De herinneringen zijn talrijk. 

Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte bij dit verlies.

Rita v.d. Heuvel
Gecondoleerd

Lieve familie. 

Wij willen jullie condoleren met jullie moeder, en oma. 

Wij hebben naast Jan en Corrie gewoond in de Bronkhorststraat. En altijd leuk contact met Peter gehad tijdens de verbouwing van Jan zijn huis. En jullie moeder kwamen we  bij een tu gelegenheid nog  tegen. 

Heel veel sterkte!!

Hartelijke groet, Van Guus en Nellie Jense 

Guus en Nellie Jense
Lieve Familie

Op de groentetuin vertelde ik jaren geleden dat ik ( Joke) een relatie had met Fred aan mijn vader. die week die erop volgde gaf mijn vader aan dat er 2 dames koffie kwamen drinken op de tuin. Dat was nog nooit gebeurd. Na het koffie moment vertelde mijn vader dat hij een vriendin had; Agaath. 

Hoe fijn was dat om te horen. Twee mensen, op leeftijd, die elkaar gevonden hadden. Ze hebben in de jaren die volgde heel veel mooie momenten met elkaar gehad. 

Onze mooiste herinneringen zijn toch onze jaarlijkse uitstapjes, een lang weekend weg. In de Fiat Panda met z'n vieren. Ik noemde dit met heel veel respect het zonnebloem weekend. Veel verwennerij voor Agaath en mijn vader. Even in de watten gelegd worden. Fred en ik koesteren deze momenten. 

Wij wensen jullie veel sterkte toe.

Fred en Joke

 

 

Fred en Joke
Herrinnering aan mevrouw Kattevilder

Lieve Ton en Monique, lieve familie,

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en oma. Wij zijn al ruim 30 jaar bevriend met Ton en Monique en kennen mevrouw Kattevilder ook al lang. Via de verhalen van Ton hebben we een mooi beeld gekregen van een bijzondere, liefdevolle, warme en geestige moeder die tot op het laatst de vrienden van Ton en Monique wist te herinneren. Een leuke herinnering was een wintersportvakantie waar zij en meneer Kattevilder aansloten bij onze vriendenclub. 
Het gemis zal voelbaar zijn, maar we hopen dat jullie veel mooie herinneringen met elkaar kunnen delen.

Veel liefs,

Magda & Eric

Magda en Eric
Liefde

Lieve familie, 

Gecondoleerd met het verlies van Agaath. Ik leerde Agaath kennen als de vriendin van opa. Wat vond ik het leuk om ze als 2 tortelduifjes bij elkaar te zien! Ze haalden bij elkaar geintjes uit en hielden elkaar scherp. Altijd opscheppen wie de meeste kleinkinderen had. Ik kijk er met een grote glimlach op terug. Ik ben blij dat ik Agaath heb mogen leren kennen!

Groetjes, Tineke (kleindochter van Joop)

Lieve familie

Een lieve vrouw, nooit klagen, altijd in voor een praatje. Een trotse moeder, schoonmoeder, oma en overgroot oma,  een fijne bewoner, dat was jullie moeder. Een leuke herinnering was, toen ze jarig was, er de hele dag door ballonnen werden bezorgd. Ik bracht ze naar boven en samen maakten wij de dozen stuk voor stuk open. Ik vroeg of ik foto's van haar mocht maken want dit zag er zo feestelijk uit. Dat mocht. Ze moest lachen, maar vond het allemaal wel wat veel. Aan het einde van de dag was ze moe van alle indrukken, maar ze vond het geweldig dat iedereen aan haar dacht. Hoe is dat mogelijk zei ze elke keer. Toen zei ik, wat u geeft krijgt u terug, daarop zei ze, heb ik zoveel gegeven dan? 

Wij zullen haar enorm missen, maar weten ook dat het goed is zo.

Wij kunnen alleen maar dankbaar zijn, dat uw moeder, zo'n lieve bewoner was,  maar ook dat jullie een warme, lieve familie zijn. 

Heel veel sterkte toegewenst met het verlies van jullie geliefde Agaath.

Zij blijft voortleven in mijn gedachten. 

Yvonne
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en oma.

Ik wens jullie veel sterkte en kracht.

Pedicure Renee van Oeveren 

Renee van Oeveren
Herinneringen

Lieve familie, allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma. Tante Aag was een nicht van mijn vader, Henk de Blij.  Hoe leuk toen allebei de families in de Prof. Henketstraat woonden; wij op 29 en jullie op 45. Heb serieus geen idee wie er nu eigenlijk het eerst in de Henketstraat kwamen wonen. Natuurlijk gingen mijn en jullie ouders wel eens bij elkaar op visite, zeker bij een verjaardag. Míjn contact met Oom Piet en Tante Aag begon eigenlijk pas echt toen Jippie als puppy bij jullie kwam. Ik zeurde thuis wel eens om een hond maar nee dát zagen pa en ma niet zitten. Hoe leuk als er dan bij je oom en tante een paar deuren verderop wél een hond is? Járenlang heb ik uren met hem rondgewandeld. Tante Aag kwam zelfs op mijn verjaardag even langs zodat Jippie mij een cadeautje kon geven, zó lief.

Lief ... dat is precies zoals Tante Aag altijd in mijn herinnering was en zal blijven. Heel veel sterkte allen. Liefs, Liliane 

Liliane Nieuwenhuis - de Blij