phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Evenement

Ledenbijeenkomst Museum Prinsenhof 2023

Vereniging De Laatste Eer organiseert speciaal voor de leden een bijeenkomst op woensdag 25 oktober om 11:00 uur bij Museum Prinsenhof in Delft. De bijeenkomst staat in het teken van de nieuwe tentoonstelling, Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt u meegenomen in het verhaal achter het abstracte werk van de meesters in ritme en licht.

Programma woensdag 25 oktober 2023

  • 11.00-11.15 uur: Museum deuren open en ontvangst in de Van der Mandelezaal
  • 11.15-11.30 uur: Welkomstwoord van voorzitter De Laatste Eer
  • 11.30-11.50 uur: Inleiding over de tentoonstelling van gastconservator en Jan Schoonhoven-kenner Antoon Melissen
  • Vanaf 11.50 uur: Op eigen gelegenheid de tentoonstelling bekijken

Aanmelden ledenbijeenkomst

Mis deze ledenbijeenkomst niet! Meld u nu aan via het onderstaande formulier, dan bent u zeker van een plekje. Het is mogelijk om een introducé mee te nemen. Wacht niet te lang en meld u vandaag nog aan!

Statusbericht

De ledenbijeenkomst is vol. Wel houden we een reservelijst bij. Wanneer er afmeldingen zijn, dan nemen we contact op met deze reservelijst op volgorde van binnenkomst. Neem contact op via 015 251 11 88 of marketing@eerenvolharding.nl.
Tentoonstelling Prinsenhof 2023

Inleiding tentoonstelling

De tentoonstelling Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Meesters in ritme en licht in Museum Prinsenhof Delft vertelt het verhaal van een buitengewone vriendschap tussen de Delftse beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven en de Düsseldorfse fotograaf Lothar Wolleh. Nog niet eerder werden deze twee grootheden uit de jaren zestig samen getoond. Wollehs liefde voor het fotografische experiment maakt hem tot een pionier van de naoorlogse fotografie. De tentoonstelling brengt reliëfs en tekeningen van Jan Schoonhoven samen met Lothar Wollehs fotografie. Tegen de achtergrond van hun gedeelde fascinatie voor de werking van ritme en licht, biedt de tentoonstelling een nieuw perspectief op het leven en werk van Jan Schoonhoven.