phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark

Time Stands Still concert Delft Chamber Music Festival

Delft Chamber Music Festival is een van de mooiste festivals in Delft. Van 25 juli tot 4 augustus musiceert de wereldtop van de klassieke muziek in de historische binnenstad van Delft. De Laatste Eer Delft en Delft Chamber Music Festival hebben een speciaal ledenaanbod voor het bijwonen van het concert Time Stands Still van het ensemble L'Arpeggiata op woensdag 31 juli, 21:00 uur in de Oude Kerk van Delft.
l'Arpeggiata treedt op tijdens het Delft Chamber Music Festival

Het ensemble L'Arpeggiata
L'Arpeggiata is een gerenommeerd ensemble dat in 2000 werd opgericht. Onder leiding van Christina Pluhar werken de musici samen met uitzonderlijke zangers uit de barok- en de klassieke muziekwereld. Met hun optredens willen ze - bijna onbekend - repertoire uit de Gouden Eeuw nieuw leven inblazen. Door de enscenering zijn de concerten van L’Arpeggiata zowel voor het oor als voor het oog aantrekkelijke shows. Ze ontvangen in binnen- en buitenland lovende kritieken.

Tijdens het Delft Chamber Music Festival brengt het ensemble het concert Times Stands Still met werk van componist Henry Purcell die bekend stond als de ‘Britse Orpheus’ en enkele stukken van luitlegende John Dowland en de songsmid Robert Johnson.

L’Arpeggiata bestaat uit: Céline Scheen, sopraan, Doron Sherwin, cornetto/zink, Francesco Turrisi – klavecimbel, orgel, Josep Maria Marti Duran – luit, barok gitaar, Christina Pluhar – theorbe, muzikale leiding.

Speciaal aanbod voor nieuwsbriefabonnees van De Laatste Eer
Nieuwsbriefabonnees van De Laatste Eer kunnen met korting naar dit concert. U betaalt geen € 25,- maar € 21,25 voor kaarten op de 2e rang. Heeft u interesse? Houd de nieuwsbrief in uw email in de gaten.

Heeft u zich nog niet aangemeld en wilt u gebruik maken van deze korting? Meld u dan voor 18 juni aan voor de email nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en activiteiten. Aanmelden kan eenvoudig onderaan deze pagina.

Delft Chamber Music Festival logo

Programma Times Stands Still

Henry Purcell (1659 – 1695)      
Music for a while

John Dowland (1563 - 1626)      
Times stands still
Flow my tears
Sorrow, stay
I saw my Lady weep

Robert Johnson (1583 – 1633)   
Care – Charming sleep
Have you seen but a bright lily grow

John Bennet (c. 1575 – 1614)   
Venus’ birds

William Brade (1560 – 1630)     
Scottish Dance

Traditional (16th/17th century)   
Three Ravens

John Playford (1623 – 1686)      
Stanes Morris
Parson’s farewell
Paul’s Steeple
Newcastle
An Italian Rant

Traditional (16th/17th century)
The Tailor and the Mouse

Traditional (16th/17th century)    
The Oak and the Ash

Traditional                               
The Frog and the Mouse