phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
DLE is partner van Lichtjesavond 2018 Delft

Lichtjesavond Delft: een moment van bezinnen en vooruitkijken

Uitvaartvereniging De Laatste Eer is partner van Lichtjesavond. Het sfeervolle evenement past goed bij de grootste vereniging van Delft. Het einde van het jaar is een speciale tijd waarin iedereen even nadenkt over de mensen die dichtbij staan, die veel voor ons betekenen of veel betekend hebben in het afgelopen jaar of in het leven. Een moment van bezinnen en vooruitkijken.
Lichtjesavond Delft: een moment van bezinnen en vooruitkijken

Lichtjesavond; een mooi moment in het Delftse Leven

“Als uitvaartvereniging willen wij graag betrokken zijn bij de mooie momenten in het leven van de inwoners van Delft en omgeving, lichtjesavond is zo’n mooi moment,” aldus Paul de Bree, voorzitter van De Laatste Eer. “Wij vinden het belangrijk om er te zijn op de momenten dat mensen onze steun nodig hebben, verdrietig zijn en afscheid moeten nemen. Maar als uitvaartvereniging weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om er ook voor elkaar te zijn tijdens het leven. Om belangrijke en mooie momenten met elkaar te delen. Om uit te spreken naar elkaar wat je voor elkaar betekent.”

Even stil staan en aan iemand denken

Een lichtje opsteken is natuurlijk een traditie die diep geworteld is in Nederland, maar ook elders in de wereld, in het verleden had dit vooral een sterk religieuze betekenis, maar dat hoeft niet per se. Een lichtje ontsteken om aan iemand te denken of iemand te herinneren, kan iedereen, gelovig of niet gelovig. Het is een mooie manier om te laten weten dat je aan elkaar denkt en dat je om elkaar geeft, om even stil te staan bij die personen die belangrijk voor je zijn of waren. Tijdens lichtjesavond doen we dat  op de markt met het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom, maar ook bij museum het Prinsenhof. De Bree: "Dit jaar kunnen kinderen bij museum Prinsenhof een kerstwens of kerstherinnering in de boom hangen. Op die manier kunnen de kinderen en hun ouders even stil staan bij iemand die belangrijk voor hen is."